Вижте думите на намереният мъртъв прокурор Васко Миков: Прокуратурата се превърна в заплаха за самата страна! Един ден в самата прокуратура ще се срамуват

05.09.2019 / 10:44 3

Редактор: Иван Гошев

e-mail: ivan_goshev_petel.bg@abv.bg

Снимка Дарик Радио

"Приятел припомня това интервю на Васко Миков, който си отиде днес, Лека му пръст", написа снощи журналистът Росен Босев във Фейсбук:

“Филчев се плаши от това, че някой може със законодателни промени така да поотнеме част от остротата на този инструмент за задоволяване на егоистични амбиции, в който той превърна прокуратурата от няколко години. За нас не е тайна, а виждам, че и за много журналисти през последните години тази тайна вече е разбулена. Той създаде един репресивен апарат, който е сглобен с механизмите на страха. Целта е да се подчинява, аз го казвам съвсем отговорно - изпълнителната и законодателната власт и прокуратурата да се обособи под негово ръководство, разбира се, като един отделен носител на властнически правомощия с характеристиките на отделна власт - така е фактически в България в момента. Считам, че прокуратурата се превърна в заплаха за демокрацията в страната. 
В самата прокуратура той създаде едно умалено болно общество, като превърна прокурорите в послушни автомати и ограби човешкия им облик. Част от тях включи в репресивния си апарат и ги увлече в неща, от които, като се опомнят, ще се срамуват. Те приеха неговия цинизъм за жизнена философия."

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
18
3
Пешо от Виница (преди 1 месец)
Рейтинг: 31435 | Одобрение: 13560
Откровеният изказ е присъщ на свободния дух, опасно е само да се избере неподходящото време, но когато имаш смелостта и достойнството да изречеш истините  въпреки всичко , то........този човек има лично ДОСТОЙНСТВО! Лека му пръст......и дълбоко се надявам ,че Духа му е ВЕЧЕ СВОБОДЕН.
18
6
Варна (преди 1 месец)
Рейтинг: 66332 | Одобрение: 35152
главният прокурор трябва да се избира от хората с висше образование в България с честни избори. стига с тия поръчкови дела
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
19
5
... (преди 1 месец)
Рейтинг: 7589 | Одобрение: 3289
самоубийство викате ....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама