Вижте в "Петел": Гражданин засне детската градинка в квартала си за да види кмета на Варна на какво прилича

13.09.2018 / 16:02 31

видео: Никола Дамасков, Фейсбук

"До г-н Иван Портних и община Варна. Това е положението на детската площадка непосредствено разположена до улица Гладстон, блок 2, вход А", с този анонс започва видеото, което засне един варненец в квартала си.

Никола Дамасков показва на всички във Фейсбук, че мястото за игра е изключително мръсно, запустяло, с изпочупени люлки и ограда и очевидно е оставено на произвола.  "Това е един от централните квартали във Варна. Моля, направете нещо по въпроса! Със сигурност не бихте оставили вашите деца да играят в такава кочина!", допълва варненцът.

 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
4
Йорданова (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ако искаме чист град, първо трябва да се създадът условия за това.Кмете поставете кошчета за отпадъци, но здрави и ги почиствайте всеки ден.След като има толкова хора на които плащате соц.помощи може да ги накарате да работят,защото и техните помощи са от нашия джоб.Крайно време е тези от общината да се поразходят по уличките ,а не по булевардите и да видат как изглежда наистина града. И фирмите ,които подрязват дърветата да имат по грамотни тех.ръководители, защото вчера  не са подрязани ,а поскоро счупени дърветата в нашата градинка на Погребите.Дане говорим ,че има изсъхнали клони на други дървета ,които са оставени.
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Гражданите на квартала да посочат мястото, където трябва да има детски кът който на никого не пречи! 
7
3
123 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
За такива като Никола Дамасков. На вас все някой ви е виновен. Научихте ли си децата да пазят чисто и да не трошат, да пазят общественото  или това го правят и в къщи. Възпитайте си поколението, дайте им ценностна система а не европейски незнайни ценности. Парите за ремонти излизат от нашите джобове, от нашите данъци. 
4
6
Дебили и лумпени! (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Никой не протестира, когато тия корупционни "площадки" преградиха традиционни плочни пътеки между блоковете. Никой не викна, че ярките лампи вечер пречат на хората да спят. Затова  тия недоразумения ще бьдат разрушени и забравени. Нека следващите дебили и лумпени първо се замислят- къде и как!
11
2
Nexus (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Удрям ти директно минус, защото общината няма как да ходи и да чисти постоянно след вас, селските дебили. Ако имахте поне малко мозък, нямаше да си хвърляте боклуците и да искате друг да ви чисти! Типични пролетарии!
1
7
владо (преди 4 месеца)
Рейтинг: 2504 | Одобрение: 1389
До Мишо: "Уважаеми" Мишо, написаното от теб дава ясна представа за "висотата" на интелекта ти. Това се доказва и от името/ ника ти. Продължавай да мишкуваш, продължавай да позволяваш на "всеможещите" управници да те стрижат ежедневно като овца. Екземпляри като теб превръщат народа в население - хора без ясна представа за законите и правата си, слепци, които не виждат как са превърнати в роби. Според действащите в България закони, собственикът на определен имот е длъжен да полага грижи за него, да осъществява контрол относно имота си и да полага всички усилия за да не бъде имота му опасен за околните.С други думи СОБСТВЕНОСТТА Е БРЕМЕ ЗА СОБСТВЕНИКА. От друга страна, в конкретния случай, гражданите плащат данъци , които общината трябва да използва за създаване на добри условия на живот на данъкоплатците си и за поддръжка на общинските имоти. Да не говорим, че в конкретния случай се касае и за едни 35 милиона лева по оперативна програма за създаване на подходяща градска среда. След всичко горепосочено смятам, че общината като собственик има достатъчно средства и сили за да изгражда и поддържа имотите си , НО  ЕДИНСТВЕНАТА ИМ ЦЕЛ Е НЕ ДА ТИ СЪЗДАДАТ ДОБРИ УСЛОВИЯ ЗА ЖИВОТ, А ДА ОТКРАДНАТ ПАРИТЕ предвидени за това. Цялата отговорност за общинските имоти е на собственика им, а той бездейства, не контролира, не поддържа и само краде.
6
1
ХАХ (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ей мишок.Да не би за тези неща да е виновен кмета.Калпак, отиди и изчисти, а не да ми качваш снимки.Такива мърди, като теб с изкривено гражданско величие са в основата на този начин на живот.
3
7
Ела във форума (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кметът наистина не е слънце за да огрее навсякъде. Затова си има помощници, кметове по райони, както и необходимата власт да разпорежда контрол, ако трябва и санкции! Бил съм началник на група работници. Когато сгафят, шефът ми кастри мене, а не тях. Защото моя е задачата да осъществявам контрол. Не излизайте с номера за съботници и почистване! Хората замърсявали ... Ясно е, че на са камилите от зоопарка. Затова и те не плащат данъци. Аз плащам. Както и вие. Плащаме и заплатите на кмет и общинари. И искам да си вършат работата.
1
2
Ела във форума (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
[url=https://petel.bg/#][/url] 123 Абе... да не би кмета да хвърлял там боклуци  и да е рушил или живущите наоколо... ========================================================================================= Той, кмета, не е издълбал и дупките по улиците. Ама май е негово задължение те да не са в този вид.
9
0
Иван (преди 4 месеца)
Рейтинг: 1191 | Одобрение: 471
Там както и в повечето такива градинки се събират майки и бащи които ги мързи да си занесат боклука на 10 метра настрани.Казаните са точно 10-20 метра под градинката.Вечерта се събират 13-20 годишни лайненца които чупят и правят мизерии навсякъде.Кмета единственното за което мога да го упрекна е ,че заедно с мвр не правят проверки и да пишат глоби на всеки селяндур който хванат да прави мизерия.Главната вина е на нас самите,че позволяваме дадени индивиди независимо от възрастта да чупят и цапат едно от малките хубави неща в града ни за последните 20 години.Хващайте се и си почиствайте ,а не да марморите и се надявайте на повече хора като ви видят да им дойде акъла,ако ли не като видите някой такъв вземате сопата и му проведете инструктаж!!!
13
0
роро (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Първо да си научим децата на труд ане да ходят по детските площадки да се напиват и да си хвърлят боклуците угарките и спринцовките от наркотици , това виждат това правят
10
0
вАСКО (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
градът ни се е превърнал в сметище,но само кметът ли е виновен /независимо кой е/?Или лозунгът е -"граждани хвърляйте отпадъците на края на селото"?И понеже новите "граждани" не знаят точно къде е краят,хвърлят дето мислят,че е
2
6
a (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Когато види човек коментарите,и хвалебствията писани от платените тролчета и служители на общината назначени да печелят изборите си мисля,че ако тези пари вместо за тролчета и гласо подаватели се дават за да се назначават читави хораза сл;едене за обществиният ред и редовни проверки из районите си,както е в градовете на които в захлас се възхищават всички,тогава нещата ще са по-нормални,но тогава и тази пасмина няма да е държавна администрация,а безработни.
0
5
Reneta Topalova (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Edno "EHO" witae iz ciala Warna, goworiat malchaliwo horata. Wseki hodi na rabota i e na trani, dali niama da go naprawiat "izwanzemen"?! Otwsiakade wsichki pitat dokoga, no nikoi ne predpriema absolutno nishto: Niakoi, Niakade si igrai na razsledwane. . . Niakoi, Niakade se opitwa da uprajniawa prawosadie. . . Izwoda e - "Nadejda tuka ostawete!"
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
НЕ, СНИМКАТА НА ТАЗИ КОЧИНА НЕ Е ЗА КМЕТА, ТЯ Е СРАМ И ПОЗОР ЗА ЦЯЛОТО НИ ОБЩЕСТВО- НЕ КМЕТА ТРЯБВА ДА ХОДИ И ОБИРА ДЕСЕТКИТЕ БОКЛУЦИ СЛЕД МАЙКИ, БАБИ И ТИНЕЙДЖЕРИ. САМО ПОГЛЕДНЕТЕ ОКОЛО НАС СЕ ПОЯВИХА ДЕСЕТКИ КРАСИВИ ПЛОЩАДКИ, КАК ГИ ПАЗИМ?! ДАЛИ ЛИЖА КМЕТА, НЕ- ТАКА РАЗБИРАМ ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА ОКОЛО НАС.
2
2
Убу, убу (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 На площадката до у-ще"Йордан Йовков" даже липсваше едната страна на оградата заедно с вратичката...
23
2
Мишо (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
До Владо.....: Владо, Тъпанар си би братче, пълен дебил! Не ми пука за кмета  и съм на 100% сигурен,че се краде от големите проекти, но в конкретния случай си глупак!!! Какво ти е виновен кмета ,че такива като теб не са си възпитали децата си , а може би и себе си и мърлят като за последно?!Да дойда да изчистя  у вас след теб като тръгнеш на работа? Направете свинщина  у вас ,пък аз ще съм ти виновен ,че не е чисто..?! Тъпак си братче, пълен тъпак!!!
21
1
Уви не е кмета (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Не подкрепям управлението на сегашния кмет, но в случая не мисля че той има вина че някой е изпочупил площадката или си е хвърлял боклука там. Това е резултат от манталитет, простащина, липса на възпитание и дебилността на индивидите обитаващи територията на България, в частност Варна.
2
8
Бай МЪДЮ (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
BOLI  MA KURA ...
5
4
кмет (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
яяя, кой ми сра в гащите???
7
15
владо (преди 4 месеца)
Рейтинг: 2504 | Одобрение: 1389
Чета коментарите под статията и не мога да повярвам колко много са долните подлоги, колко много са лизачите на властимащите. Не виждате ли, че нищо в града не работи както трябва - нито община, нито общинска полиция, нито полиция, нито сметопочистване................ Не ми обяснявайте, че хората не пазят чистота и нямат елементарни хигиенни навици. Причината за тоталната разруха в града ни е че всички управляващи имат една единствена цел - да изпълняват некачествено измислените си проектите за да могат да крадат пари от нашите данъци. Като добавим и липсата на всякакъв контрол става ясно защо града е в такова състояние. Слепи ли сте, че пишете глупости? Когато си собственик на нещо трябва да се грижиш за него и да го поддържаш -в случая отговорността е на общината и наетите от нея фирми ( за изпълнение на проекта, за поддръжка , за почистване и т.н.) и ако трябва цялата общинска администрация ще дежури по градинките за да бъде чисто. Обаче това става в нормалните държави с нормално работещи институции, защитаващи правата на гражданите си. Това не може да стане в България...........не и с тези управници, не и с този народ- проститутка. Основния проблем е че парите за изграждането на въпросната площадка са отдавна усвоени/откраднати и сега въпросните управляващи нито имат очи, нито имат правни лостове за да натискат изпълнителите. Айде най-после подлогите да си свалят вазелина от гъзовете и да си отворят очите за реалността, че имам чувството, че се превръщаме в Северна Корея.
18
2
ХАХО (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кмета винаги всеки може да го нахока и да иска от него ,но той не е слънце да огрее навсякъде.Това което се вижда  е дело на невъзпитаните Ви деца ,така че не упреквайте никой ,а самите Вас, излезте покажете на младите как се чисти ,а като видите някой да замърсява не се обръщайте настрани ,а му кажете ,ако трябва и накажете.
19
2
Варненка (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Градът е кочина. Причината е комплексна. На първо място - огромното количество хора, граждани и гости на града, които изхвърлят където им падне отпадъци всякакви. На следващи, но не по важност места са липсата на адекватна поддръжка, контрол и ефективно събиране на глоби за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, били те автобусен билет, или автомобилни гуми. Потрошени пейки, течащи и ръждясали кошчета, кашпи в близост до обществени сгради, превърнати в микросметища... Сигурно много от вас са виждали пластиката ''Гинко билоба''. Не спирам да се чудя защо е боядисана в същия грозен нюанс на орнжево в който са и кошчетата за боклук в района. Нали пластиките ги сложиха да красят градската среда, не да дразнят с подобни недомислици. Хората имат респект към системно и качествено поддържаната чистота на населените места, не към циганките с оранжеви елеци, които с метли под мишница ровят из контейнерите за смет.
18
2
Гого (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А Вие вместо да мърморите подредете си площадката.
19
3
събота иде (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Всички недоволници и мърморковци да се организират, да вземат чувалите, да сложат ръкавичките на ръчичките и заедно с дечицата си (също подходящо екипирани) да излязат в 9 часа в събота, за да ПОЧИСТЯТ БЪЛГАРИЯ! Както се казваше в рекламата - "ИСКАМ ДА МИ Е ЧИСТО!" Това става само тогава, когато го направиш сам и покажеш на децата си как се прави, за да знаят, че цапането е лесно, но чистенето не! Затова трябва ДА СЕ ПАЗИ ЧИСТО, а не да се хвърля където ти видят очите и после да пуфтиш, че трябва да чистиш планини боклук.
21
4
Niki (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
"Това е един от централните квартали във Варна. Моля, направете нещо по въпроса! Със сигурност не бихте оставили вашите деца да играят в такава кочина!", допълва варненцът."- Първо: Научете си децата да пазят чисто в къщи. Те вършат онова ,което виждат у дома  и го пренасят навън-на улицата. В конкретния случай не Кмета Ви е виновен. Той не може да изземе Вашата родителска функция на възпитание. Децата просто повтарят, това на което са възпитани. Ако родителите нямат нужното възпитание, то как биха възпитали и децата си на добро отношение към заобикалящата ги действителност????
18
4
Кака Кури / КУРнелия / (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ами направете един Ленински съботник и си изчистете малко де... срамота е само да ревете....
19
5
ей мърлячи (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Я гражданино иди и си изчисти, аз не съм съгласен общината да плаща и да ви чисти буклуците по градинките. Направили им градинки и пак недоволни! Кога се дотътрихте от село не се научихте боклука в торбичка и в контейнера. Мърлячи...
8
10
и да ревете това е! (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Парите са усвоени и за ремонти и други там искания  - НЯМА !!!!!!!!!!!!!!
22
5
_|_ (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
портних си има много трески за дялане, но в случая вина няма! няма как кмета да дава караул пред всяка площадка и да наказва кухендарите, които стават мнозинство напоследък. Обърнете се към мвр.Това е вандалски акт, има си закон за това деяние.
17
9
123 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Абе... да не би кмета да хвърлял там боклуци  и да е рушил или живущите наоколо...
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама