Военният министър Димитър Стоянов: Категорично няма да пращаме войници в Украйна

20.02.2023 / 17:45 4

кадър bTV

Редактор: Веселин Златков

Манипулативно е изказването, че български военни ще бъдат изпратени в Украйна. България обаче ще изпрати инструктори в Полша и Германия, които ще обучават украински бойци. Това каза в “Лице в лице” по bTV служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

Той заяви, че България няма възможност да осигури повече военна помощ за Украйна, защото е изчерпала капацитета и не може да се лиши от повече въоръжение. Какво е дала България на нападнатата от Русия държава остава класифицирана информация, уточни Стоянов, като подчерта, че така е и в Чехия, Румъния, Италия и други страни. Той обаче подчерта, че българската военна помощ е в топ 3 на това, което Украйна е поискала от съюзниците.

Димитър Стоянов обясни, че възможност за т.нар. “триъгълни сделки”, с които да се обнови въоръжението на армията ни, а старото да бъде дадено на Украйна, в момента няма. Военният министър каза, че страната ни е закъсняла за прилагането на тази схема и в момента най-силните държави в НАТО ни отговарят, че нямат възможност да удовлетворят исканията ни. Стоянов обаче подчерта, че дори и да има положителен отговор, договорът с друга държава трябва да бъде гласуван от Народното събрание.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 90156 | Одобрение: -9089
Е, то само това оставаше...:'(
Марио Кроненберг
5
0
KRISTINCHO (преди 1 годинa)
Рейтинг: 40922 | Одобрение: -383
Разбира се че няма да пращаме войници в Украйна. По Руския почин в Украйна ще изпратим крадците и рацидевистите от затворите.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
3
0
Off Road (преди 1 годинa)
Рейтинг: 26298 | Одобрение: 6553
Kakво точно е излъгал, Пешо? И сега има български "доброволци" на фронта, министъра казва, че няма да има български войскови подразделения. Не виждам разминаване.
2
1
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 96136 | Одобрение: 30931
Лъже,мръсникът му! Лъже като ром от "Максуда". Има обнародван Държавен вестник от 16.12.2022г. с който се изменя чл.54.ал.6  за :"Даване на допънителни възнаграждения в пъти на отправени доброволци за защита на демокрацията в чужбина". Подписан е от Веждичката.Кого лъже този ахмак ?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама