Време за консерви: Плодовете и зеленчуците поевтиняват

25.08.2019 / 08:32 6

Dnes.bg

Цените на краставици, чушки и праскови надолу през седмицата

В края на август цените на плодовете и зеленчуците вървят надолу, сочат данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Оранжерийните домати поскъпват тази седмица с 17.1 на сто, до 1,60 лева за килограм, но цената на оранжерийните краставици пада с 25,0% до 1,29 лева за килограм. Картофите също поевтиняват с 3,3 на сто и се продават по 0,58 лева за килограм.

Морковите поевтиняват с 4,2% и се търгуват по 0,68 лева за килограм. Зелето е надолу с 2,1 процента до 0,47 лева за килограм. Цената на тиквичките пада с 9,2% до 0,59 лева за килограм. Цената на зелените чушки се качва с 5,5% до 1,15 лв./кг., но червените чушки поевтиняват тази седмица с 5,3% до 1,44 лева за килограм.

Ябълките поевтиняват с 2,9 на сто, до 1,02 лв./кг. Цената на прасковите намалява с 4,1 процента до 1,16 лева за килограм. Дините се продават по 0,42 лева за килограм на едро, а пъпешите - по 0,83 лева за килограм.

Кравето сирене се търгува по 6,20 лв./кг; кашкавалът, тип "Витоша", се купува по 10,60 лв./кг. Олиото се продава по 1,99 лева за литър. Каймата поскъпва с 1,6 на сто и се търгува по 5,14 лева за килограм.

Пилешкото замразено месо поевтинява с 0,5 на сто до 4,11 лева за килограм на едро в края на седмицата. Захарта се търгува по 1,25 лв./кг, а брашното, тип "500", поскъпва с 2,0 на сто до 1,01 лева за килограм.

Цената на ориза се понижава с 0,5 на сто до 1,96 лева за килограм. Яйцата се продават средно по 0,19 лева за брой.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
10
ДИВАКА (преди 6 години)
Рейтинг: 24199 | Одобрение: 3904
ЗДРАВЕЙТЕ ПРИЯТЕЛИ..КАК МУЛТИПЛИЦИРАТЕ МИНУСИТЕ..ТА ВИЕ СТЕ ТРИМА..ЗА КОНСЕРВИТЕ СЕ БЪЗИКАМ ,НО НЕ СЪВСЕМ..КРУМЕ..И В ТВОИТЕ БУРКАНИ МОЖЕ ДА ПОПАДНАТ МУХИ И БУБОЛЕЧКИ..В РАКИЯТА ВИНАРКИ..А НА НАБЛЮДАТЕЛЯ..САМО ОТ ДОМАШНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ИЛИ САМИЧЪК ДА СИ ГИ ПРОИЗВЕДЕШ..АРОМАТА Е ПО-ТАКА..ОТ ПАЗАРА..МУКИ.....НЕКСУС ..ТИ СИ КУПУВАШ,АЗ СИ КЪСАМ ОТ ГРАДИНЧЕТО..А КОЙТО ИСКА НЕКА МЕ ХВАНЕ ЗА ШПЕКА..Изплезване:devil:Изплезване
12
10
Наблюдател (преди 6 години)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
В домашно приготвена лютеница, кайма, наденици, ракия, вино и т.н. вкусът е ..... по-така. :happy: Кефа идва и от това когато седнеш на масата, че си се потрудил - опушил, изцапал, изпотил.:errm: Ще ми липсват онези времена  с естествените природни продукти, ама нейсе ..... модерни времена. Намусен  
12
9
Ханк Рум (преди 6 години)
Рейтинг: 15600 | Одобрение: 2925
В домашно произведена консерва, рискът да откриеш чужди частици попаднали там волно или неволно, е сведен до минимум! А и ако не можеш да си произведеш продуктите, имаш възможност да ги закупиш от производител, а не от големите магазини.
5
15
ДИВАКА (преди 6 години)
Рейтинг: 24199 | Одобрение: 3904
ВРЕМЕТО НА ЧУШКОПЕКА БЕЗВЪЗВРАТНО ОТМИНА..Я ПО ДОБРЕ ЕДНА КОНСЕРВА ОТ ПОЛША,ТУРЦИЯ,ФРАНЦИЯ..ОТКОЛКОТО ДА СЕ ГОРИШ НА ОГЪНЯ..ТЯ ФАЙДАТА Я ВЕЧЕ НЯМА.. ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ И БЕЗ ТОВА СА ВНОСНИ,ПЪЛНИ С ПЕСТИЦИДИ..ЧЕ И КАПАЧКИ,ГАЗ ,БУРКАНИ -МИЕНЕ..Е ..МЕРСИ..Изплезване:devil:Ухилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2025 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама