Всички в центъра на Варна гледат невярващо и питат: „Защо? На кого пречеше този цветарник?“

22.11.2015 / 12:30 18

Веселин Златков

Варненци, излезли на разходка по центъра през почивните дни, недоумяват какво е намислила общината, за да разбие на парчета един от големите бетонени цветарници на ларгото към входа на Морската градина. Машина надроби тази дни съоръжението, както е с насипаната в него пръст. Тъкмо шума от разбиването привлече вниманието на минувачите, които наистина не могат да намерят обяснение защо цветарника трябва да изчезне.

В момента тече ремонт на подземната инфраструктура на ларгото, след което на мястото ще бъдат поставени нов паваж. Реконструкцията на пешеходната зона тече едновременно от двете страни на цветарниците, които са в средата й, което прави преминаването през нея трудно. Навсякъде се носи прах от изкопите и варненци на практика са лишени от един от любимите си маршрути за разходка. Те обаче проявяват разбиране, защото обновяването на града не може да мине без неудобства.

Разбиването на цветарника обаче не среща одобрение. Разчистването на терена може да означава само едно нещо и то е, че на мястото ще се появи нов обект. Дали той ще статуя, фонтан, информационен център?

Или просто поредната барака? Варненци се чудят, но опитът ги кара да предполагат най-лошия вариант, още повече, че временните търговски обекти отново започват да превземат тази част на центъра в последните лета.

Мнозина се питат и какво ще стане с останалите цветарници, където има вече доста сериозна и трайна растителност. В един от тях е поставена и статуя символ на Варна, дарена на общината от „Кока Кола“. Скулптурата има и противници, а премахването й беше обсъждано в комисиите на Общински съвет – Варна в предишния му мандат.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
10
Уйо (преди 8 години)
Рейтинг: 42673 | Одобрение: 8083
Ще го изградят наново, стига сте ревали като неонодени булки.
4
2
Aelita (преди 8 години)
Рейтинг: 49 | Одобрение: -1
Мястото на цветята е в градинките. Това разбитото е градинка. Цветарници са онези високите измишльотини( колкото човешки ръст), с които общината украсява!
6
4
plabov1080 (преди 8 години)
Рейтинг: 48778 | Одобрение: 3988
Да вземат басейн да направят с костенурки вътре...
plabov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама