Йордан Цонев: Валери Симеонов намеси името ми за нещо, което не отговаря на истината

24.01.2020 / 17:49 3

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Във вчерашното предаване "Лице в лице" по БТВ Валери Симеонов намеси името на Йордан Цонев от ДПС, като обяви, че той е внесъл законопроект, свързан с хазарта, в който лотарийните игри са на друг по-облекчаващ режим, в сравнение с останалите хазартни игри.

Самият Цонев гостува преди минути при Цветанка Ризова и разкри, че Симеонов е подведен. Той извади папка с документи от въпросното гласуване в парламента през 2013 г., като уточни, че ги е показал и на Симеонов, който е признал, че наистина са го подвели.

"Не съм аз вносителят. Днес му показах папката и той се съгласи, че са го подвели. През 2013 г. моят законопроект имаше за цел да уеднакви облагането на хазарта. Никой не е пропуснат, всички са включени. В залата моя текст не беше приет, а беше приет текст на Георги Кадиев и други седем негови хора. Там започна изброяване на видове хазартни игри, където лотарията бе пропусната. С неговият текст бяха въведени два режима на облагане. Този текст е приет със 74 гласа на ГЕРБ, 7 на Кадиев и компания, двама от "Атака" и т.н. От ДПС 24 човека са гласували против този текст. ГЕРБ подкрепиха, но те тогава водеха война с управляващите и затова смятам, че несъзнателно са го подкрепили", разкри Цонев.

"В моя текст няма изброяване на хазартни игри, а пише "всички хазартни игри", докато Кадиев ги изброяваше. Казах го това на Симеонов, той го прие добре", разказа депутатът от ДПС.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
Dooobre!!! (преди 2 месеца)
Рейтинг: 7307 | Одобрение: 4272
Обществена тайна е кой е най-навътре с хазарта в България.
Да живей България!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама