Жан Виденов: Създаваме нова лява партия, БСП няма бъдеще

10.05.2021 / 13:45 19

Снимка: Булфото

Бившият премиер на България Жан Виденов разкри в интервю за Plovdiv-Press, че има Инициативен комитет за създаването на нова лява партия.

"Аз съм сред най-активните членове, защото имам най-голям опит. Иван Атанасов е инициаторът на идеята за формиране на ПП "Лявата алтернатива". Тъй като предстоят избори на 11 юли, а за създаването на нова партия са необходими поне 4-5 месеца по закон, ПП "Лявата алтернатива" ще участва в предизборна коалиция с други партии, една от тях е Съюз на комунистите в България, която най-вероятно ще се нарича "За чиста и свята република", каза той.

Той сподели, че не го боли за това, което става в БСП, защото то е безнадеждно.

БСП няма бъдеще. Аз напуснах партията още през 2000 година. Това беше очевидно още тогава, оставиха я да деградира като отпаден продукт на Генералското движение. След толкова много години всички виждат резултата и всеки си прави оценката. Предполагам, че е една и съща. Даже и да питате Корнелия Нинова. Там бъдеще няма.", бе категоричен бившият премиер.

 
Запитан накъде върви България и кой е виновен за политическата криза, Виденов коментира: "Разбира се, перестройката. Тя съсипа и приятелските народи на Съветския съюз. Всички ги познавам и ги обичам, аз съм част от тази култура и се гордея с това. От тази велика дипломатическа школа съм и се гордея с това. В момента в България свършва перестройката. В Русия свърши доста по-рано, други страни загинаха, защото не можаха да излязат от нея. В България свършва в момента."

Виденов счита, че у нас предстоят огромни национални предателства и тяхната мисия е да се борят срещу тях. Ако не могат в парламента, на улицата. Ако трябва, и с оръжие в ръка. В края на краищата страната трябва да се пази, а той лично се е клел за  България.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
Пешо от Виница (преди 2 месеца)
Рейтинг: 72672 | Одобрение: 24622
"LM". Ще се разберем някак си.
1
3
LM (преди 2 месеца)
Рейтинг: 12665 | Одобрение: -11400
От къде мога да я закупя ? 
0
2
Пешо от Виница (преди 2 месеца)
Рейтинг: 72672 | Одобрение: 24622
"LM". Имам проблем с клавиатурата,та предварително се извинявам за грешки. Позволявам си да те поправя-не е второ издание на книгата , а е втора книга-нова от трилогия. 
1
3
LM (преди 2 месеца)
Рейтинг: 12665 | Одобрение: -11400
Пешо, не се впрягай. Относно темата, от мен имаш само плюсчета. Излезе ли второто издание на книгата ?
2
2
Пешо от Виница (преди 2 месеца)
Рейтинг: 72672 | Одобрение: 24622
Е, как да му пиша нежно писъмце на простите люде,скрити в тъмата на нещастния си живот? мирис на екстременти  и звън на грошове ,с които им плащат,за да цъкат минуси. А на мен ми е през "... работа"! И между другото-новата книга излезе,продава се много бързо, а приходите от продажбата ще бъдат дарени. Най-вероятно накрая на месеца ще избера  на кой да ги подаря. Засега се очертава да бъде църковен беден и много болен човек от градче близо да Варна. Ето ви откъс -края от нещо мое: "Притча за доброто"-края:   И …по делата ще ги познаете, а не по словата!“ Милост имайте....,милост към болните, онеправданите и бедните! Най -голямата Божа благодат е да имате милост!  А милост има добрата душа. И само ако се влага цялата. Не късче, а цялата. Изцяло! Докрай! И не се страхувайте, че ако вложите цялата си душа, какво ще ви остане? Успокойте се, не бъдете песимисти и скептици. Тя е безсмъртна. Цялата да я вложите в милостта си, тя пак ще си остане у вас. Дори ще стане още по-извисена, дълбока и чиста. Зная и това ,че не всеки пожелава да прояви милост, други искат, но не могат, понеже нямат такова нещо като душа.... Това ви пожелавам  аз. Да имате  милост и душа . 
2
3
Звезди (преди 2 месеца)
Рейтинг: 24955 | Одобрение: 4420
Не го тресе никаква революция, Пешо. Далеч е от такива неща. Но има плам в него. Ама на Човека явно му е писнало 25 г. да гледа деградацията и унищожението на държавата ни, която от сърце обича. Жан си е истински социалдемократ, какъвто беше навремето Дертлиев, Бог да го прости. ЕДИНСТВЕНИЯТ който се изправи и срещу руснаци, и срещу американци, и срещу нашите безродни плъхове. На тебе поне не е нужно да обяснявам какво се случи..... разумен човек си, мисля. А на такива като безмозъчния LM/ПХК и да им обяснява човек - файда никаква. Виж го, то хюмнето си знае неговото "долара ще стане 2500 лева". :getlost: 'Ми да пита прЕателите си американци, и Шорош, какво стана, те най-добре могат да му го обяснят. Правили са го и в други държави, примери много, направиха го и у нас. Ама какво ли му обяснявам на тъпака. 
LM (ПХК) има много поздрави от Христо Стоичков! До девето коляно!
3
4
LM (преди 2 месеца)
Рейтинг: 12665 | Одобрение: -11400
Хайдее, долара пак ще стане 2500 лв. Жан Виденов идва с хиперинфлацията в комплект. Боже пази България !
3
3
Пешо от Виница (преди 2 месеца)
Рейтинг: 72672 | Одобрение: 24622
Звезди! Вкарай малко логика , а не само революционерски плам. Виденов е морално чист човек,но и него  го тресе революцията от 1917година. Готов бил да излезе на улицата с оръжие в ръка.? Като чуя такива и се сещам,че са за друго време-чичко Сталин, Долорес Ибарури и Матросов-три в едно. А за жалост,времето в което живеем е друго......
1
3
Чичкото (преди 2 месеца)
Рейтинг: 8361 | Одобрение: 1046
Сега всички баби и дядовци под строй в новата формация 
Истината преди всичко
1
1
SANDOKAN1963 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 4234 | Одобрение: 439
Жан Виденов родился в Пловдиве. В 1985 году окончил факультет Международных экономических отношений МГИМО (Москва). Член Болгарской коммунистической партии с 1983 года.   Был секретным сотрудником Госбезопасности НРБ с 1988 по 1990 год с агентурным именем Дунай (Дунав) в качестве содержателя явочной квартиры[1].   В 1991 году был избран председателем БСП при поддержке предшественника Александра Лилова.   После победы БСП на выборах 1994 года Жан Виденов возглавляет правительство. Согласно мнениям оппонентов, некомпетентная финансовая политика кабинета довела страну до тяжёлого экономического кризиса.[2] В то же время правительство Виденова погасило 2,1 миллиарда долларов внешнего долга Болгарии[3]. Зимой 1996/1997 годов страна оказалась в состоянии гиперинфляции. Правительство объявило о невозможности обслуживать внешную задолженность. А внутри страны нарастало массовое недовольство, зарплаты снизились до несколько долларов. Ситуация выходила из-под контроля.   4 ноября 1996 года 19 членов руководства БСП направили открытое письмо с требованием отставки Виденова. Правительство сопротивлялось. В то же время оппозиция в лице Союза демократических сил возглавила массовые протесты в стране. 21 декабря 1996 года на внеочередном 42-м Съезде БСП Жан Виденов объявил об отставке с постов премьер-министра и председателя партии. Новым главой БСП был избран Георгий Пырванов. Попытка социалистов составить новое правительство так и не приняв вину за создавшееся положение провалилась. Оказавшись лицом к лицу с растущим недовольством граждан, партия отказалась от власти.
3
3
Звезди (преди 2 месеца)
Рейтинг: 24955 | Одобрение: 4420
LM/ПХК  Поплачи си, парапитеко, поплачи си. Друго не ти остана. :getlost: Без образование. Пропаднал. Без пари. Без работа. Маргинализиран. Прост. Подчовек. С IQ 15-20 някъде, макс. За рев си е, да ти кажа. Ухилен Нищожество! 
LM (ПХК) има много поздрави от Христо Стоичков! До девето коляно!
2
5
ПХК (преди 2 месеца)
Рейтинг: 11712 | Одобрение: -3663
ЗВЕЗДИ, Първият звук на човека е плач. Едни хора като теб, са създадени да плачат цял живот, а други да ги разплакват.
ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ.
7
3
Звезди (преди 2 месеца)
Рейтинг: 24955 | Одобрение: 4420
LM/ПХК :'( Пак ли си пиян бе, подчовеко? Пак в някои контейнер за смет намери шише изветряла ракия и се налюска като прасе! Баси дегенерата! Нищожество! Подчовек! 
LM (ПХК) има много поздрави от Христо Стоичков! До девето коляно!
2
8
ПХК (преди 2 месеца)
Рейтинг: 11712 | Одобрение: -3663
ЗВЕЗДИ ЗВЕЗДИ, Деградирал долен дърт цървул, С политика не се мори, Тя живота ти опропасти, Бързо в село се върни, Мястото си сред овцете намери.
ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ.
7
3
Звезди (преди 2 месеца)
Рейтинг: 24955 | Одобрение: 4420
Защо, Пешо? А не е ли прав? Пффф.... Жан е единствения достоен премиер който сме имали. Нито на САЩ, нито на Русия, нито на някой друг. На първо място постави националните интереси, затова и му спретнаха преврата навремето.
LM (ПХК) има много поздрави от Христо Стоичков! До девето коляно!
2
3
Пешо от Виница (преди 2 месеца)
Рейтинг: 72672 | Одобрение: 24622
Горкият....и него пролетните ветрове доста са го объркали! "С оръжие в ръка"-брат,не се коркай -просто си пий хапчетата навреме!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама