Жители на Куманово излизат на протест, ако Портних не оправи варненски път

21.04.2022 / 10:13 8

снимки Мира Ангелова, Live.Varna.bg

Жителите на с. Куманово, община Аксаково, написаха писмо до кмета на Варна Иван Портних, с което предупреждават, че излязат на протест, ако не бъде ремонтиран пътя до варненското село Каменар. По техни думи, те чакат да бъде оправен пътя вече 30 години.

Хората от Куманово искат кметът на Община Варна да изпълни задължението си и да ремонтира пътя поне в тази част, която се намира в нейните граници. Дължината на този участък е 2,6 км.

Ето и цялото отворено писмо на жителите на с. Куманово (без редакторска намеса):

Уважаеми г-н Портних,

С това отворено писмо, искаме да насочим Вашето внимание и усилия в разрешаването на един наболял проблем, който отдавна занимава жителите на с. Куманово, община Аксаково. Като граждани на демократична държава, в която се намира и нашето малко селце наброяващо близо 500 души, Ви молим да възложите рехабилитация и реконструкция на участък от път VAR2086 Куманово-Каменар до общинска граница (Аксаково- Варна).Както знаем от проектобюджет 2022г. предстои основен ремонт на път VAR2033, а той е част от пътя за който ние се борим от години.Само 2.6 км!

За нас, жителите на село Куманово е от жизнено значение състоянието на въпросния път. По него ние ежедневно пътуваме до гр. Варна, където работим и учим.Целия път е осеян с  дълбоки дупки, неравности и пукнатини. Шофирането по него е опасно, липсва маркировка и пътни знаци. По въпроса сезирахме  в писмен вид  многократно, както Вас г-н Портних, така и г-н Атанас Стоилов(кмет на община Аксаково). Пътят е собственост на двете общини, но Вие това добре го знаете.Обърнахме се и към Областна управа, и към Министерски съвет! През 2021 г. г-н Марио Смърков (бивш Областен управител), се застъпи за нас, жителите на село Куманово и тогава община Аксаково извърши "текущ ремонт". След него  пътят продължаава да бъде опасен. В момента отново е с огромни дупки, което принуждава шофьорите да преминават в отсрещното платно, а това е предпоставка за ПТП.

Г-н Портних, молим този път да обърнете внимание и да бъде назначена и извършвана реконструкция и основен ремонт на пътя Каменар-Куманово, та дори и само във Вашата част (2.6 км.)

Ще Ви бъдем благодарни след 30 години чакане, точно Вие, да опраавдаете доверието, което сме ви гласували в началото на мандата Ви.

Това е последното, което можем да направим преди да излезем на протест, заявявайки недоволството си.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
4
ПраБългарин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 56268 | Одобрение: -27357
Ако беше Бойко на власт нямаше да има протести, защото пътя щеше да е ремонтиран, както ремонтираха всички други пътища около това забито село... ас, бинчо и радо шишарката, вие не излизате ли от апартаментите си? Кога помните във Варна толкова ремонти, освен през комунизма??
1
2
петково (преди 9 месеца)
Рейтинг: 6937 | Одобрение: -2168
Ако се погледне на картата се вижда, че има поне още два пътя от Куманово до Варна.
3
1
Радостин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 71661 | Одобрение: -229
Когато Портних и Инжстрой изчислят колко ще краднат , за да ремонтират пътя и ако сумата им хареса ще го ремонтират.
Всеки да си получи заслуженото !
2
1
MrBean (преди 9 месеца)
Рейтинг: 108533 | Одобрение: -717
E ,именно тъкмо ги поднови Бойчето,пък то на.Като не е на власт от 1 година пътищата се разпаднаха,бива ли тъй!
3
1
ас (преди 9 месеца)
Рейтинг: 115105 | Одобрение: 20515
няма да се иненадам ако и този път е бил ремонтиран от боико борисов.
1
6
ПраБългарин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 56268 | Одобрение: -27357
Бойко тъкмо поднови повечето пътища около Варна, тези сега се сетиха да изреват, ама Бойко го няма вече УхиленУхиленУхилен Отивайте да искате от куро простия УхиленУхиленУхилен Нека и той да направи нещо, не да ми ходи като рекламен актьор от Холивуд, както направи с моряците, първи се показа да го видят всички все едно се е появил супермен, който току що е спасил моряците УхиленУхиленУхилен 
4
6
ПЕКАРЯ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 2733 | Одобрение: -1182
Интересно, ако жителите на Куманово поискат да се ремонтира и селската им тоалетна, пак пред Портних ли ще протестират.
ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ, СА НАЙ ДОЛНИТЕ, ЛИЦЕМЕРНИ И КРАДЛИВИ ИЗРОДИ НА ТОЗИ СВЯТ.
3
8
KRISTINCHO (преди 9 месеца)
Рейтинг: 15948 | Одобрение: -6262
За ремонта на пътя Каменар - Куманово, недоволните трябва да се обърнат към Областния управител на Варна, а не към Портних.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама