За да е по-сигурно за пресичащите: Премахват две пешеходни пътеки в центъра на Варна

25.06.2019 / 17:45 13

снимка: Moreto.net

Премахват възможността за пешеходно преминаване през бул. "Цар Освобoдител" по зебрата над Икономическия университет във Варна, съобщи Moreto.net. Преминаването ще остане възможно през пешеходната пътека на светофара на кръстовището на бул. "Цар Освободител" и бул. "Княз Борис I".

Решението е от днес, взето от Комисията по пътна безопасност на движението към Община Варна.  Освен пешеходния пробив на бул. „Цар Освободител“ при ул. „Любен Каравелов“ (над Икономическия университет), затворен ще бъде и този на бул. „Вл. Варненчик“ - в района на бившия ресторант "Рощок".

И двата "пешеходни пробива" на натоварените булеварди са в непосредствена близост до светофарни уредби с възможност за пресичане и практически премахването им не би затруднило значително пешеходния трафик.

Решенията са взети след спешно свиканата комисия днес във връзка починалите след удар от автомобил жени тази неделя. За разлика от пешеходните пътеки до Икономически университет и Централна поща, пешеходното преминаване на бул."Осми Приморски полк" с ул. "Братя Миладинови", ще бъде запазeно, но ще бъде обезопасено от "легнал полицай".

В Комисията по пътна безопасност са участвали експерти от дирекциите „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“, „Управление на сигурността и контрол по обществения ред“, „Образование и младежки дейности“ към Община Варна, представители на сектор „КАТ - Пътна полиция“, „Областно пътно управление“, „Градски транспорт“, общинската фирма, която отговаря за светофарните уредби „Тасруд“, от „Елит – Пътна сигнализация“, както и от неправителствените организации „Карай умно, искам живот“, Международната асоциация на пострадали при пътно-транспортни произшествия, велоклуб „Спартак“ и „Варна диша“ и др., като против затваряне на пешеходно преминаване са били представителите на велоклуб „Спартак“ и „Варна диша“, съобщават от пресцентъра на Община Варна."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
1
гарфилд (преди 11 месеца)
Рейтинг: 35158 | Одобрение: 13903
Айде,затворете всички пешеходни пътеки и оставете по 2-3 светофара,на булевард.Дано се кротнат онези ''умни тикви'',в Общината.
8
1
Wing (преди 11 месеца)
Рейтинг: 2243 | Одобрение: 818
Значи вместо да пресичат на пътека ще прескачат ограда. Те и сега хората пресичат от където им скимне без значение че има пътека или светофар на 20м. 
32
10
MrBean (преди 11 месеца)
Рейтинг: 30530 | Одобрение: 4725
Явно тук пишат селтаци от кварталите! Премахването на пешеходни пътеки е пагубно за града и за ГРАЖДАНИТЕ на Варна. Не всеки бръмчи с 3ка и дрифти,някои ходят пеша където винаги са го правили. ОЛИГОФРЕНИТЕ от гореспоменатата комисия са за затвора.Нека си представят все по застаряващото население на БГ и си помислят как един възрастен човек трябва да премине 100 и още 100 метра за да продължи по същата улица.Някои помнят че имаше зебра срещу бинго Мустанг,а отдавна няма и клети старци кретат и се чудят как дса преминат отсреща.Градовете са за хората а не за колите! ГЕРБ и Потника да се махат.
25
12
Mitko (преди 11 месеца)
Рейтинг: 2772 | Одобрение: 577
Поредна мярка, която ще влоши удобство на пешеходна инфраструктура и на градски транспорт, просто защото хора трябва да вървят пеша от спирка и до спирка.
18
14
jpavloff (преди 11 месеца)
Рейтинг: 245 | Одобрение: 75
До Стоян : Те не се движат, а се влачат и саркистично и шизофренично се бавят ,а така затрудняват излишно движението в трудния трафик... 
16
15
666 (преди 11 месеца)
Рейтинг: 16529 | Одобрение: 5274
А така! Супер
16
62
стоян (преди 11 месеца)
Рейтинг: 2159 | Одобрение: -6511
Крайно време беше! Трябва да се махнат всички - пътя е за МПС-та, не за разни оруфляци, дето се движат пеш!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама