Захари Карабашлиев: Българинът трябва да използва енергията от силата на думите

24.05.2022 / 11:14 1

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър Нова Тв

Вярно ли е клишето, че българинът не чете, съдейки по тиражите на книгите, които имаме. Това попита водещият на „Здравей, България“ по Нова Тв Виктор Николаев своя гост Захари Карабашлиев.

„За размера на страната, за населението, което имаме, ние имаме тиражи, които са съизмерими със съседна Румъния и с държави с по-голямо население от нас. За съжаление обаче не са толкова, колкото в Швеция, която има някакви ужасно големи тиражи, а е със сходно население, горе-долу колкото нас. Там имат повече зимни дни, по-тъмни, така и повече време за четене да го кажа, но не е само това. Има едно откъм култ към ученето там, въобще към научаването, към образованието, към културата или към художествената литература“, отговори популярният белетрист и драматург.

„Това е едно, но аз искам да върна лентата назад към към този празник, който отразявате вие и да подчертая колко е изключително важно това излизане на улицата, с всички тези деца с тази възхитителна, как да кажа, радост, която виждам и в децата, и в учителите. Тя е универсална, и силата на думите, и силата на образите, някак си трябва да я използваме тази енергия, да използваме този план, който имаме и цвят, но и да не оставаме само на площада, нека да продължаваме напред, каза още Захари Карабашлиев.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
милен (преди 1 годинa)
Рейтинг: 29502 | Одобрение: 3672
 Не умирай бавно Българино, нали разбра сега че думите ти са оръжие "всичко българско и родно, любя тача и милея", не си мисли че този мощен джип искаш да купиш на синът си, а си мисли че мутрата или робовладелското изчадие го е купил с парите, които са ги откраднали от теб, за да си платиш сметките с тях и да имаш какво да си купиш от магазина и не забравяйте не веднъж съм го писал тук че думите са оръжие, но Левски е казал "не се кланяй на богатият, защото тези пари, които ги има ги е откраднал от теб". 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама