Захарова: В Ирак Полша избиваше иракчани и свои другари по оръжие от НАТО

27.05.2021 / 15:16 4

Снимка Фейсбук/Мария Захарова

Интересен пост пусна говорителят на "Кремъл" Мария Захарова:

"Медиите: ′′Русия не е нормална държава, не е държава, която се държи нормално; тя е държава-агресор ", казват те. Според полския президент руските действия ′′водят до унищожаване на държави, водят до ситуация на война, в която хората умират или са ранявани".

Ето пример за ′′нормалност′′ по полски.

След избухването на американо-НАТО войната Ирак е разделен на четири военни зони. Една зона е прехвърлена в командването на полския контингент. Полските гарнизони са поставени в Ирак. Общият брой на полските войски в тази страна от 2003 до 2005 г. е около 1700 - 2400 като по-късно са увеличени, доколкото помня, над 2400.

В Ирак полски войници убиват не само иракчани, но и другари по оръжие. И така, на 8 юни 2004 г шестима военни служители на окупационните войски (трима от словашките инженерни части, двама полски войници и един латвийски войник) са загинали от взрив на превозно средство.

През 2008 г. полските войски са изтеглени от Ирак.

Колко мирни иракчани още не са преброени. Организациите за правата на човека вярват, че стотици хиляди.

А колко от тях са убити от полски войници от ′′ нормална ′′ държава?"Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

2
5
Звезди (преди 1 годинa)
Рейтинг: 25785 | Одобрение: 4105
Е, те поляците са такива "жертви", че с кеф да ги закопае човек. Явно в днешно време е модерно да се правиш на жертва. Най ми е смешно като почнат с вайкането, че Германия и Русия ги нападнали. 'Ми то, който нож вади - от нож умира. Каквото си намислил другиму - това те е сполетяло.  
Няма такова нещо като малко свобода. Или си напълно свободен, или не си свободен!
3
2
fox81 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2253 | Одобрение: 498
В исторически план Полша три пъти напада руснаците (първа), тогава те се мислят за голяма империя. Мурзилките с голям късмет и стечение на обстоятелствата ги пребиват като кучета. Чак XVIII век руснаците постига пълен успех, когато я разкъсват и поделят с други полски доброжелатели. Поляците са си чисти империалисти като наглосаксонците, франсетата, португалците и холандците, просто нямат нужния късмет и капацитет за да го постигнат. Инак, поляците са си същите свине като гореизброените империалисти и мурзилките. Накратко, нека се трепят!
Винаги верни!
0
4
Ко? Не! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 7224 | Одобрение: -606
Интересно какво са избивали пък руснаците в катинската гора? Едва ли са били диви зайци.... Арогантни изроди

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама