Зам.-кмет на Варна: Адвокати лъжат шофьори заради хонорари, карат ги да обжалват известия за глоби

21.02.2019 / 15:52 12

Уведомлението за съставен фиш, поставено под чистачката на колата в отсъствие на водача, не е документ, който може да бъде обжалван, а само известие. Недобросъвестни адвокати обаче обжалват уведомленията на глобени водачи, за да получат хонорар, предупреди в предаването „Зала Пленарна” по Дарик зам.-кметът на Варна  по сигурността и опазване на обществения ред  Тодор Иванов. 

Обикновено адвокатският хонорар е между 100 и 200 лева, за да напише възражение за глоба, която е 20 или 50 лева. „Тази процедура е абсолютно безсмислена и адвокатите го знаят. Можете безплатно да подадете жалба или възражение в Общинска полиция”, уточни зам.-кметът. Той обясни, че фиш не може да се обжалва, а оспорването му води до анулиране на фиша и съставяне на акт, който вече може да се обжалва по съответния ред. Възражения могат да се пишат както на самия акт, така и в 3-дневен срок в Общинска полиция. „Ако преценя, че гражданинът има основание за това, което твърди, актът се отменя и цялата история приключва”.
 
Има уважени не малко жалби. Понякога полицейските служители не описват правилно обстоятелствата или не са посочили или са сгрешили правната норма, която е нарушена.

Водачи със стикер за хора с увреждания паркират на места, на които не е разрешено. След като бъдат глобени, изтъкват аргументи от здравословен характер. „Законът е регламентирал привилегии за хората със специални потребности, но това се изразява в нарушение на 4-5 пътни знака и нищо повече. Никъде в закона не е уточнено, че може да се паркира в зелена площ или върху тротоар, включително и от човек със специална потребност”, обясни Иванов.
 
Практиката показва, че има много случаи на глобени за неправилно паркиране, които впоследствие търсят стикери от близки и познати. Понякога се установяват и нарушения във връзка с издадените документи за инвалидност. Има и случаи на установени фалшиви ТЕЛК документи.

От началото на тази година за нарушаване на пътните правила в обхвата на синята зона са санкционирани 752 водачи, съобщи Тодор Иванов. Той разкри, че контролът в зоната се извършва от два екипа на Общинска полиция, които, по думите му, се справят се много добре.
 
Извън синята зона са наложени 5361 глоби за различни нарушения, като  повече от половината са за паркиране върху тротоар.

Неплатените в 7-дневен срок глоби с фиш се превръщат в наказателно постановление, което след това се изпращат до НАП, които имат грижата да събират глобите. Обикновено изпращането към данъчните става след 2-3 месеца, тъй като винаги има допълнителни обстоятелства като  забавена поща например.
 
За живеещите в обхвата на синята зона след 19.00 часа и през почивните дни паркирането е проблем за живеещите в зоната. Изготвено е предложение работното време на зоната да бъде удължено до 22.00 часа в делнични дни и през целите почивните дни. За внасяне на предложението за разглеждане в Общинския съвет обаче ще че изчака пускане в действие а втория етап на синята зона.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
мучо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 73 | Одобрение: -47
този господин е олицетворение на некомпетентността и некъдърността на общинското управление на нашия иначе красив град; що се касае до левъла на Киро, то и неговите заместници в първите два мандата  бяха широко скроени хора с езикови гимназии и по две специалности..........
а какво стана с последната контрола на 23 февруари с Брестак? нали всичко бе планирано още преди 2 месеца
2
12
оги (преди 1 годинa)
Рейтинг: 85 | Одобрение: -5
Призовавам общината да направи целия град с кварталите синя зона. Само така "варненецът" от селата ще се научи да спазва елементарни правила. И на всички идио*ти общината им е виновна. Градът е заприличал на кочина най-вече заради шофьорите, които смятат, че той е техен и могат да се*рат навсякъде.
5
2
гарфилд (преди 1 годинa)
Рейтинг: 39434 | Одобрение: 14784
ас,щом казваш може и така да е.Аз знам по-добре алкохолните му подвизи в Гранда.
4
1
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 52224 | Одобрение: 14679
до гарфилд не белия прах потника го пази само за себеси.
16
3
Sand (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14106 | Одобрение: 4941
Благодаря на Гарфилд ,че коментира ,защото не може след коментар си пак да се доизкажа! Че да се върна към призива на Тошо ДПС то от снимката , понеже ги мързи и не искат разправии в съда глобяващите , най-лесно беше да го начукаме на адвокатите , че лъжели клиентите си за 100 или 200лв. хонорар . Напротив не ги лъжат , а им помагат , въпреки желанието на мързеливците по-бързо да опънат порите от 20 -50 лв. съгласно фишовете. Да ама ,ако не се получи , следва неприятност за същите глобяващи и още разправии , а те не искат по -лесно им е да играят по психологията на хората , абе плащай сега 20-50 лв ,какво ще се занимаваш със съдебни дела и ходене по мъките. 
18
4
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 168845 | Одобрение: 9315
Тоя как ще се изходи по въпроса утре, след като намери тухла четворка на предната си седалка, подхвърлена между чистачките му......?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
20
0
гарфилд (преди 1 годинa)
Рейтинг: 39434 | Одобрение: 14784
В Общината днес е имало Аперативка и са раздавали бял прах за присъстващите.
20
1
Sand (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14106 | Одобрение: 4941
Хайде пак милиционерски изцепки на педагогическият състав от кметството. И когато анулираме  фиша и съставим акт ,какво правим когато не е връчен по надлежният ред на виновника акта ,хахаха започва мъката да установим и накараме виновника да го подпише , а това забавя парите  по сметката и увеличава работата на мързеливците , защото пък като го намерят  и подпише акта ,следва възражение преди наказателното постановление , а после обжалване и още повече се забавя рекетирането и постъпленията , а общината трябва да яде и сере нали така другарю милиционер -педагог ? На някой май му е писнало да анулира фишове и да пише актове ли ? Ми що не вземете да унищожавате ,обжалваните съобщения за фишовете а? Ама не можете ,хахахаха.
27
2
владо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14206 | Одобрение: 7091
само да питам:Да не би днес да е градския празник на глупостта, че всички от общината се надпреварват да се изказват? и още един въпрос: Защо общинска полиция глобява само нарушителите в синя зона? Общинските дерибей не знаят ли какво се случва в карето на Генералите (около медицинския)?- там няма правилно паркиран автомобил, но никой не глобява
36
4
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 79220 | Одобрение: 37465
Управлението на Варна е изчерпано и вредно за хората. Незабавно трябва Портних да се махне. Няма време. Киро може всякакъв да беше, но имаше някъв левъл и чак такива безобразия нямаше. Трябва да се спре усвояването на века от половин милиард. Тия пари ще идат за всичко друго но не и за да живеете по -добре. 
МУТРИТЕ ВЪН! ОПГ ГЕРБ в ЗАТВОРА! ПОРТНИХ в РУСИЯ
43
1
Ванката (преди 1 годинa)
Рейтинг: 7479 | Одобрение: 2334
За глобите разбрахме, а какво правите с тези които разбиват колите на хората? Че общинска полиция май е вече само рекетьорска полиция. Колко народ пропищя от разбити коли, а нищо насреща!
Простите хора лесно се манипулират и управляват!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама