Заместник на областния във Варна хвърли оставка: Невъзможно е да работя с това правителство

04.08.2022 / 15:48 6

снимка Фейсбук/Pavel Popov

Редактор: Веселин Златков

Павел Попов, заместник на сменения областен управител на Варна Благомир Коцев, съобщи, че е подал оставка. Той заявява, че решението му не е свързано с връщането на Марио Смърков като представител на държавната власт на местно ниво. По думите Попов, Смърков е добър професионалист и почтен човек, но става въпрос за принципи.

Павел Попов директно обвинява служебното правителство в прекомерни амбиции за власт и реваншизъм спрямо ПП и партиите, с които са си партнирали в управлението. Като представител на ДБ, той заявява: „Невъзможно е да продължа да работя за правителство, което наруши конституционните си задължения още с първата си официална медийна изява”.

Самата смяна на областните управители според него е „показател за извънмерни властови амбиции”. Ето цялото изявление на Павел Попов:

„Подадох оставката си като заместник областен управител на Варненска област.

Невъзможно е да продължа да работя за правителство, което наруши конституционните си задължения още с първата си официална медийна изява.

Служебният кабинет е преходен, призван да подготви изборите, а не да дава оценки на политиката на предшествениците си. Опитите да се всява паника по темата енергетика, с цел да се дискредитира постигнатото от правителството на Кирил Петков, са тежка щета за носещата рамка на изпълнителната власт, така както е замислена в уредбата на държавата ни.

Светкавичната смяна на областните управители, обявена днес, е друг показател за извънмерни властови амбиции. Честите смени на върха в областните администрации са пагубни за способността на тези институции да изпълняват функциите си. Работих близо месец с г-н Марио Смърков  при предишния му престой на позицията Областен управител. Нямам никакви съмнения във високия му професионализъм и добрата му съвест. Проблемът е не в личността, а в принципа:

Търсенето на приемственост между "президентските" (служебни) правителства и техните назначения цели да ги нормализира и да внуши идеята за временен и случаен характер на излъчените чрез парламентарни избори редовни правителства.

Призовавам всички на 2 октомври решително да се противопоставим на домогванията на Президента. За да запазим парламентарната република ни е нужно мнозинство на реформаторските демократични сили. Ще разчитам на подкрепата ви, за да бъда част от това мнозинство.

Благодаря на досегашния областен управител Благомир Коцев за съвместната работа. Изградихме взаимно доверие и показахме как политическите ни сили (ПП и ДБ) могат да постигат демократична промяна заедно. Посоката е обща!”Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
MrBean (преди 1 седмица)
Рейтинг: 97547 | Одобрение: 1782
Кааквото лай.о беше областния ,такива са заместниците.
3
3
Серж (преди 1 седмица)
Рейтинг: 54020 | Одобрение: 7065
Е защо, бе Попов? Нали сте умнокрасиви, кадърни и невероятни?...Шокиран
7
0
Off Road (преди 1 седмица)
Рейтинг: 6095 | Одобрение: 1665
И се разлетяха едни калинки...
2
12
Мракобес (преди 1 седмица)
Рейтинг: 48283 | Одобрение: 778
[font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]"Който засажда дърво, знае, че вероятно друг ще ползва сянката му."[/font] [font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]"Много е страшна самотата на борещия се за правда, лишен от подкрепата на тези, за чието благоденствие се жертва. Не го оставяйте!"[/font] [font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]"Не е нужно да чакате велики промени. Достатъчно е да започнете с малки, но неотклонни стъпки. Често те се показват достатъчни.”[/font] [font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]Кристиан Таков[/font]
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
11
2
кико (преди 1 седмица)
Рейтинг: 1856 | Одобрение: 56
Що се отказваш.спряха ви кражбите?
13
6
danx12n (преди 1 седмица)
Рейтинг: 14228 | Одобрение: 3023
КИРЧОВИТЕ ИЗМЕКЯРИ СА НЕДОВОЛНИ, СЛУЖ. ПРАВИТЕЛСТВО СЛОЖИ КАПАКА НА ХРАНИЛКАТА ИМ! 🙂 РАЗЛАЯХА СЕ ПСЕТАТА КРАСТАВИ! 
"𝗲𝘂𝗿𝗼𝗮𝘁𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗳𝗿𝗲𝗲𝗱𝗼𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗽𝘂𝗿𝘀𝘂𝗶𝘁𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝘂𝘀𝘁 𝗯𝗲 𝗽𝗮𝗶𝗱 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲𝗹𝘆" - обясни робовладелецът на освободения роб, докато му прибираше къшея хляб от ръцете

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама