Заслужава ли доверие боровият прашец?

28.06.2017 / 09:15 0

Една от думите, които много добре описват времето, в което живеем, е многообразие. Това се отнася за почти всяка сфера от битието ни. Многообразието  не винаги означава нещо хубаво. Все по-трудно става да разграничим, кое наистина е ценно и полезно, особено що се отнася до храната, която консумираме. Никога в познатата ни човешка история не е имало такова разнообразие на хранителни продукти, както днес. Скрита зад маската на гръмки послания и лъскави марки, тази палитра от различни храни и хранителни добавки, започва да се превръща в един от най-сериозните проблеми на нашата цивилизация. Как да разберем на какво да се доверим?

Историята винаги е била източник на мъдрост и ако внимателно се вгледаме в нейното огледало, можем да открием отговорите, които да определят бъдещето ни. Нашите предци са били по-близо до природата, отколкото сме ние днес. Много летописци описват употребата на различни супер храни с растителен произход. Една от тях е и боровият прашец.

В света има само три вида бор, които са годни за консумация и един от тях е видът Pinus Massoniana (известен още като “Masson’s pine” или китайски червен бор). Вид, чиято популация е съсредоточена предимно на територията на днешен Китай. Тази уникална култура, по официални исторически данни, от хилядолетия познава и използва боровия прашец, не само като  източник на храна, а и като козметичен продукт. Най-широко употребяван е заради свойството да забавя процесите на стареене чрез богатото си съдържание на биологично активни хранителни вещества.

 

Сам по себе си боровият прашец е полен – растителна мъжка полова клетка на бора. Именно заради тази своя природа той съдържа всички необходими компоненти за създаване на нов живот. Съвременните лабораторни и клинични изследвания разкриват широк обхват от над 260 микроелемента, сред които витамини, минерали и аминокиселини. Има достатъчно съдържание на фитохормони, с което успешно регулира хормоналните процеси във всеки организъм, забележете само ако това е необходимо! Нещо, което е много ценно след определена възраст. От безбройните ползи за кожата, през повишаване на имунната система и протекция на черния дроб (незаменимо свойство след тежки и дълги вечери), до регулиране размера на простата при мъжете. Това са само част от ефектите. Много ефективен при по-интензивна физическа активност, тъй като дава енергия, сила и издръжливост. Нека обаче не се заблуждаваме, след започване на приема му няма да почувствате някакви сериозни, „ударни“ ефекти. Всичко става съвсем естествено и без абсолютно никакви странични ефекти, характерни за  изкуствените химични препарати. Звучи прекалено добре, за да е истина, а на моменти дори фантастично. Но истината е, че всичко това се основава на реални данни, дългогодишен опит и изследвания. Приема се два-три пъти дневно (в зависимост от формата), 30 минути преди хранене за по-добър ефект. Истинските предимства на боровия прашец са неговата комплексност и естествен произход. Няма друга позната храна с подобно богато съдържание на микроелементи.

Както вече споменахме, боровият прашец има приложение и като козметичен продукт.  Използва се като маска за лице и се влага в различни други продукти.  Едва ли можем да изядем крема си за кожа и да се почувстваме добре след това. Е, може би примерът не е от най-добрите, но определено съдържа истина. В крайна сметка, за да сме в състояние да дадем обективна оценка, е необходимо да изпитаме ефектите върху себе си. Боровият прашец заслужава внимание, а в последствие спечелва и нашето доверие.

За повече информация: тел. 0878 446 313 и

https://www.follol.com/borovprashec/

 

 

 

 

 

* публикация

 

 Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама