Затриват поредната пешеходна пътека във Варна! Районният кмет искал да я има, от „голямата“ община не дали (снимки)

14.12.2015 / 13:13 5

фото Виолета Николаева

Възрастен варненец сигнализира за изчезването на поредната пешеходна пътека във Варна. Напоследък намаляването на местата за пресичане се превръща в тенденция. Този път става въпрос за бул. „Трети март“ и по-точно спирка „Мургаш“.

Тук мястото за пресичане е удобно и се ползва от пътниците в автобусите от дълги години, коментира нашият читател. Той се възмутил, че на тази пътека не е поставена маркировка и по този повод дори отишъл да говори с кмета на район „Владислав Варненчик“ Николай Костадинов.

Отговорът бил, че опит да се възстанови пешеходната пътека е правен, но в крайна сметка останал неуспешен. От централната общинска администрация на Варна отказали да подновят мястото за пресичане, защото наблизо имало други пътеки, дори със светофар. „Те са поне на 80 метра, това не е малко за възрастен човек“, коментира авторът на сигнала.

Наш екип се запозна със ситуацията на място и установи, че явно означаването на пешеходната пътека е отпаднало от плановете в последния момент. В близост дори се вижда знак за мястото за пресичане, който обаче остава полегнал. Гражданите продължават да пресичат на това място, дори и в нарушение, просто защото така им е по-удобно.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
абеама (преди 5 години)
Рейтинг: 2684 | Одобрение: 989
Напълно съм съгласен с "Лошия". Твърде много пътеки през 50 метра. И пак има пресичащи не където трябва. До "Уйо": може би "Лошия" нямаше така да нарежда, ако виждаше смисъл от пешеходните пътеки, ако не му се налагаше да спира рязко за да пропусне неправилно пресичаш пешеходец на четирилентов булевард, при наличието на подлез, светофар и поне една пешеходна пътека. Нямам нищо против да спирам и да давам път, и го правя, когато хората пресичат на пешеходна пътека, когато пресичат където им скимне...нека си чакат. Хубаво имало там пешеходна пътека от много време и тия от центъра како щели да правят ....не знам си кво..., ами искайте да направят спирки пред входовете ви, че да не се налага да се движите чак толкова. Взех да ставам груб, ама всеки ден едно и също се говори. Водачите се научиха да спират на пешеходни пътеки, а пешеходците не се научиха да пресичат на пешеходни пътеки.
Щастлифт съм! Щастлифт въпреки усилията на ГЕРБ!
6
2
squeezer (преди 5 години)
Рейтинг: 8805 | Одобрение: 3295
то това са най-смислените неща на общината които прави,да премахва пътеки,адмирации за начинанията,толкова много пътеки едва ли има другаде,ама като ги заличават да слагат и предпазни огради,че телета много
2
8
Уйо (преди 5 години)
Рейтинг: 37724 | Одобрение: 8024
Скрий се бе нещастник! Пътеката е между две спирки. Хората са свикнали да пресичат там и ще продължат да го правят. Тези дето идват от центъра и са за Кайсиева, къде на утка си майна ще ходят да пресичат? И после какъв СТОП, какъв МОП бълнуваш на пътеките? Келеш!
10
7
Loshiq (преди 5 години)
Рейтинг: 5662 | Одобрение: 1337
Не може през 50 метра да има пешеходни пътеки, щото някой го мързяло да повърви 1 мин. Да не говорим, че вестниците внушиха на пешеходците, че всяка пешеходна пътека е равна на знак стоп. Демек, пред всяка пешеходна пътека колите трябва да спрат да се огледат за задаващи се пешеходци (в радиус 5 метра), и ако няма в близост да преминат. Хубавото е че пътеките са само през 50 метра и са защитени с гърбици тип ''Стара планина'' но за сметка на това пък са без никаква маркировка (хоризонтална, вертикална, светеща....и т.н. екстри). Пожелавам на всички шофьори през новата 2016 година да се сдобием с повече п. пътеки през 100 метра. Тогава може би някои по сръчни колеги ще успеят да включат и трета предавка, между две п. пътеки.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама