Затягане на мерките за повишаване на сигурността на Летище София

20.12.2022 / 23:14 3

снимка: Булфото

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов обяви затягане на мерките за повишаване на сигурността на Летище София.

Назначена е проверка и на въздухоплавателните власти, а именно на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация", която трябва да приключи през февруари следващата година:  

"До месец февруари 2023-та е в сила актуализиран план за надзор и контрол към летищния оператор. Увеличен е броят на правените открити и скрити тестове с цел да се установи как се изпълняват дейностите по осигуряване на надеждност на пътуващите. Провеждат се и тестове на персонала по сигурността. На месечна база Генерална дирекция ГВА ("Гражданска въздухоплавателна администрация") информира Европейската комисия относно правените проверки".

Повод за мерките са установените през октомври при тайна проверка на ЕК пропуски при преминаването на пътници с ръчен багаж, предаде БНР. 

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 174161 | Одобрение: 34311
Кога Светльо Бонев ръководеше сигурността на летище София, всичко беше наред! Но след като го махнаха за да назначат някакво протеженце, което няма понятие от сигурност и авиация....А особено и след, като дойдоха концесионерите...БолестБолестБолест
1
0
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 139270 | Одобрение: 6180
Сигурността трябва да е постоянна, не сега да я затягат. Много смешно звучи почваме да си вършим работата, ами досега какво е било?
Всеки да си получи заслуженото !
2
2
милен (преди 1 годинa)
Рейтинг: 29676 | Одобрение: 3646
 Когато видя че опашката от наркомани е намаляла пред съседният вход, тогава ще повярвам че контролът на границата е затегнат, а за сега нека всички изроди си купят това, което не искат с откраднатите  от "наркоманите" мангизи. 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама