Здравното министерство: Маските ще се носят вече само на определени места

09.08.2022 / 17:03 7

Снимка Министерски съвет

Нова заповед за маските от Здравното министерство. От четвъртък, 11 август, защитна маска за лице ще трябва да бъде носена, само когато гражданите се намират в лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни. Маски ще се изискват и при използването на градския транспорт и престоя на съответните спирки/станции, които се намират на закрито. Изключение от изискването за носене на защитна маска се допуска за деца до 6-годишна възраст, пише novini.bg.

Такава заповед подписа днес, 9 август, министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. С издаването на заповедта се цели уеднаквяване на противоепидемичните мерки в страната, с оглед етапа на разпространение на COVID-19 към момента. Заповедта ще бъде в сила до 18 август, включително.

В нея е посочено още, че работодателите и органите по назначаване организират провеждането на противоепидемични мерки в работните помещения, в т.ч. редовно проветряване и дезинфекция; недопускане на лица с прояви на остри респираторни болести до работните помещения и инструктаж за правилна хигиена. При възможност работата може да бъде организирана и в дистанционна форма или при работно време с променливи граници.

В детските ясли и детските градини трябва да се провежда засилен сутрешен филтър за недопускане на деца с клинични симптоми на COVID-19 и други заразни болести. Ежедневен филтър е задължителен и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни с цел недопускането на потребители и персонал със симптоми на COVID-19.
 Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Ванката (преди 3 месеца)
Рейтинг: 20721 | Одобрение: 4646
Имам си много хубава тениска и днес след 17 като се прибирам във Варна доста хора ще може да и се полюбуват, точно във връзка с този ковид фашизъм ;)
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
4
0
kaka (преди 3 месеца)
Рейтинг: 53709 | Одобрение: 6629
И какъв е смисъла? Вероятно вируса е станал много избирателен и страхлив спрямо помещения и хора.
3
3
Серж (преди 3 месеца)
Рейтинг: 73557 | Одобрение: 11942
Значи, купонът ще продължи!Ухилен
2
0
Пиша на кирилица (преди 3 месеца)
Рейтинг: 3432 | Одобрение: 437
Серж, от заповедта която вече е на сайта на здравното министерство излиза че ще те гонят Цитати:  5. Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти с обществено предназначение, търговски или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, освен мерките по т. 3, прилагат и следните противоепидемични мерки: а) организират дейността си по начин, който осигурява спазването на дистанция най- малко от 1,5 м. между лицата, на които се предоставят съответните услуги в помещенията и прилежащите към тях площи на открито; б) осигуряват дезинфектант за ръце на входа на обекта; в) поставят на видно място информационни табели или информират по друг начин потребителите на услуги за задължението за спазване на физическа дистанция, а за обектите по т. 1 - и за задължението за носене на защитна маска за лице при посещението на съответния обект.
Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.
5
1
motoristka (преди 3 месеца)
Рейтинг: 77841 | Одобрение: 36411
Не съм носила маска и няма да нося ! Този ахмак да си носи розовия дилдо, че много му отива !!!!
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
4
4
Серж (преди 3 месеца)
Рейтинг: 73557 | Одобрение: 11942
Не разбрах - ще ме гонят ли отново онези лелки от охранителната фирма в Лидъла и Кауфланга за да ми крещят да си сложа правилно маската или не?:errm:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама