Зеленски: Ако Украйна падне, Русия ще нападне друга европейска държава

21.08.2023 / 11:48 29

Кадър ФБ

Руското нападение над Украйна е част от по-голям план за експанзия към демократичните страни в Европа.

Президентът на Украйна, Володимир Зеленски, заяви пред парламента на Дания, че ако Русия успее да превземе Украйна, това ще доведе до страдания и несигурност за други европейски държави.

Въпреки това той изрази увереност, че Украйна ще устои на тази заплаха.

Зеленски подчерта, че в момента Русия нанася болка и смърт на украински градове и села, като същевременно обявява, че няма да се ограничи само с Украйна. Той предупреди, че Русия има амбиции да разшири страданията и несигурността в Европа и в света. Зеленски изрази убеждението си, че всички съседи на Русия са под заплаха, ако Украйна не успее да устои на агресията.

Президентът посочи, че международното право се нарушава и че демократичните държави са изправени пред риск да станат мишени за различни видове заплахи. Въпреки това той заяви със сигурност, че Украйна ще оцелее и призова световната общност да го види, чуе и подкрепи.

Този изказ на Зеленски подчертава ангажимента на Украйна да защитава своята независимост и териториална цялост, въпреки настоящите предизвикателства и заплахи от Русия, цитира "Фокус".За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
7
1234567 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 1720 | Одобрение: -885
Бъртанчо, спокойно бе, не ти мисля злото, даже бих ти помогнал, но съм забелязал, че такива като теб като им предложиш помощ се обиждат, все търсят някакъв измислен враг да имат, да се дърлят, да нападат и винаги търсите някой по-силен да сте му под крилцето. детска работа
5
2
Burton (преди 9 месеца)
Рейтинг: 17020 | Одобрение: 3015
хюм, тук не е лексикон, за да ми задаваш такива въпроси. Омръзнало ми е от продажници като теб.
2
7
1234567 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 1720 | Одобрение: -885
Бъртанчо, защо трябва да обиждаш всеки, който няма бръмбарите като твоите, бе? Какво те кара да мразиш толкова? 
6
2
Burton (преди 9 месеца)
Рейтинг: 17020 | Одобрение: 3015
ето го и поредния тъпан... Ако посочиш ние коя от съседките си не сме нападали, ще е чудо.
2
6
MrVain (преди 9 месеца)
Рейтинг: 2287 | Одобрение: -468
Обичайните безработни копейки пак налазиха коментарите с техните глупости. Нищо, че няма и една съседна държава на Просия, която да не е била нападната.
4
2
ПраБългарин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 62335 | Одобрение: -28345
Трябва ли да подкрепям Русия или Сталин, когато са отнели Македонските земи от България, трябва ли да подкрепям Путин, когато се изказа на 24 май, че благодарение на Македония имаме азбука? Защо си мислиш, че приемаме в прав текст и чиста монета всичко казано от тях? От всички империи и световни сили най малко зло сме видели от Русия, а вие го преиначавате, все едно сме им колония векове наред... Тъпото е че видяхме какво беше преди и след демокрацията, разбирам да не знаехме какво е било преди да играем на сляпо, но уви. Нито има ме армия, нито спорта се развива, нито образованието, продължаваме да се обезлюдяваме, скоро ще внасяме китайци или индийци за да развиват умрялата икономика... Дори с парите от еврозоната няма да избягаме от сърбите, те са зад гъза ни без да са членове на ЕС...
3
2
kris (преди 9 месеца)
Рейтинг: 349555 | Одобрение: 57115
Излязахме от контекста на статията и предлагам, ако спорим да се върнем на темата, моля, за да не се върнем на завоеванията на Чингис Хан.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
5
1234567 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 1720 | Одобрение: -885
Е как да няма значение кой е управлявал, нали са важни фактите? Републиканецът Буш си измисли химическите оръжия в Ирак и го нападна. Истинската му цел беше да намали влиянието на Иран там, което е заплаха за Израел. България знаеш ли колко народи и държави е нападала преди векове, всички трябва да ни мразят нас ли? Стига с това слагане под общ знаменател. Аз много се дразня също като слагат всички руснаци под общ знаменател заради кретена Путин. Путин е кретен, както и Меркел, която го напомпа с пари за газ за 5 живота напред, но не казвам, че всички германци са идиоти. 
3
1
kris (преди 9 месеца)
Рейтинг: 349555 | Одобрение: 57115
Цифровия, ние говорим с факти, а не с опорки....има разлика! А ти къде скачаш от светулка на светулка, че накрая на фаса на горския.....? Ирак, Садам, републиканци и ала, бала.....ПРА е прав.....слънцето е доста силно и те е ударило яко.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
2
Burton (преди 9 месеца)
Рейтинг: 17020 | Одобрение: 3015
бастун ще викаш на майка си. Кой е управлявал няма никакво значение. Кой нападна Сирия? Кой нападна Либия? Кой управляваше тогава? Буш е олигофрен като теб.
1
5
1234567 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 1720 | Одобрение: -885
Бъртън имаш нужда от помощ, четенето на коментари в интернет не е полезно за такива необразовани лунатици. Кой беше на власт, когато САЩ нападнаха Ирак, бе, бастун? Буш какъв е?
3
1
Burton (преди 9 месеца)
Рейтинг: 17020 | Одобрение: 3015
"опорките се разминават" викаш? Точно щото са мнения, а не опорки, хюм, за това не са еднакви. Постоянно повтаряш, че републиканците са нападнали Ирак. Не, идиот, американците заедно с англичаните нападнаха Ирак. Двете държави нарушавали държавен суверенитет най-много през последните 100г. Може би по-смилаемо за теб ще е "републиканците и торите", но това е само защото си слабоумен. Пишеш "факт" на бездарното си субективно мнение и повтаряш едно и също. САЩ от 53та година когато направиха чрез ЦРУ преврата в Иран се научиха така да проявяват колонизаторските си намерения - чрез преврати и поставяне на марионетни правителства. И не, идиот, никой (поне аз със сигурност) не оправдава действията на Русия в украйна, но за разлика от теб аз съм наясно защо се случват и кой има вина за това. 
4
1
BoboX (преди 9 месеца)
Рейтинг: 3057 | Одобрение: 812
Слава Кокаини до последния украинец ...
2
6
1234567 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 1720 | Одобрение: -885
Абе и на тримата опорките ви се разминават, единственото общо е че искате да оправдаете войната на Путин. Проблемът ви е, че ако Путин ви каже, че вали дъжд над Москва, а вие гледате, че няма кьораво облаче, пак ще кажете, че вали дъжд Това е лошото. Всички нормални държави в момента искат да са част от Запада, това е факт и не е случайно. Ако тръгнете да ровите с 10 века назад няма народ който да не е бил агресор. Европейците са си получили урока още преди 80 години да спрат с имперските си амбиции защото резултатът е касапница след касапница. САЩ са съвсем друга идея като държава, затова са по-напред от всички в момента, но пък републиканците си я измислиха войната в Ирак с лъжа - това е факт, както е факт, че последния, който тръгна да напада друга държава беше Садам. 
4
1
kris (преди 9 месеца)
Рейтинг: 349555 | Одобрение: 57115
Тази еврейска опорка с която заплашват глупаците я знаем......Северните държави хукнаха към НАТО, а зеленият охлюФ не спря да я повтаря.....Русия си иска Донбас и Крим и няма силички за друга война и всички го виждат, освен фобите.....Който е учил военно дело знае, че за да нападнеш се иска отношение на въоръжените сили 3 към 1.....А Русия е много по-слаба от НАТО.....кого ще напада ги питам тези отворковци......? Истината е, че Западът налива с оръжие което е за подмяна огънят в Окрайна, за вадят горещите картофи с ръчичките на окраинците и ревът : Давай наштеееее, ний сме с вас.....А западните политици задават ли си въпроса КАКВО ще стане, ако Окрайна победи.....? Путин го каза : Ако Русия я няма, защо трябва останалия свят да го има......? Т.е. изправени сме пред параграф 22.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
8
2
ПраБългарин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 62335 | Одобрение: -28345
А бе ти май си получил топлинен удар. Европейците колко века се правиха на колонизатори на света, дори САЩ са били част от колониите им? Как да ги сравним агресора Русия със западните агресори от Европа, по какво да ги сравним, по стаж като агресор, който избива чуждо мирно население, налага своята демокрация, език, религия, източва природните ресурси, използва хората като роби, отвлича ги като от техните земи и ги води в своите като животни. Кой първи си е позволил да пуска атомни бомби срещу цивилното население? Видяха зора в Япония, стана ясно, че ще дават много жертви и решиха проблема по другия начин. Кажи защо Русия да е по голям агресор от запада? Излъгаха света с белия прах на Садам, уж било химическо оръжие, а истинската цел е била да окупират нефтените находища. Войната в Сирия се разви по същия сценарий, както в Украйна. САЩ спонсорираха терористични групировки и част от населението уж да свалят стария режим, за да посеят семената на демокрацията, но уви Путин ги спря, и сега пак ще ги спре, защото майдана е до границата й. Венецуела за малко да тръгне по сценария на Сирия и Украйна... Върни си лентата векове назад и обмисли и изследвай кой е по голям световен агресор Русия или Запада
7
1
Burton (преди 9 месеца)
Рейтинг: 17020 | Одобрение: 3015
тези пасквили които ги пишеш, ако ги изговориш са си чиста логорея. Имало относителен мир в донбас... Не било държавна политика? Десен сектор бяха в парламента, Азов станаха част от армията, а олигофренът ги сравнява с някакви футболни фенове. Ми толкова си прост явно. Да си бяха спазвали мирните споразумения и нямаше да има 500 000 избити. Кой идиот би изибл 10 милиона в собственоата си страна? Продажния, какъвто е зеленски например. Такива като него - бол. 
1
9
1234567 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 1720 | Одобрение: -885
Бъртънчо, заради хора с такова елементарно мислене като тебе стават войните. Руските сепаратисти в Донбас точно те не искаха ООН да влезе в района, отказаха дори вариант китайски части на ООН да влязат там, защото не искаха мир. Да, в Украйна има нацисти, имаше и издевателства, както и в България има скинхедс и други уроди. Не оправдавам и преврата, който направиха на плазмодия Янукович нито погромите после, нито анексирането на Крим и каквото и да е насилствено. Повечето украинци възприемат Москва като враг, защото им пречи да влязат в ЕС, затова ги мразят и заради другите извращения назад в историята. Това не значи, че омразата към руснаците е държавна политика в последните години. За 14-те хиляди избити си е откровена лъжа, в която дори логика няма. В Донбас и Донецк има руска армия от 2014 година. Те са сепаратистки части. Имаше 14 хиляди убити от двете страни, от тях 3400 са цивилни украинци и рускоговорящи. Не са избивани само рускоговорящи а имаше сблъсъци, което е безумно. Руската пропаганда умишлено лъже че са избивина само рускоговорящи. Че в Украйна 30 % са рускоговорящи. Кой идиот би избил 10 милиона души в собствената си страна? Това е малоумие.  От 2014 година има относителен мир в Донбас. Даже украинците в България са рускоговорящи, които уж Путин трябваше да ги освобождава. Сега Путин е виновен за смъртта на половин милион души в Украйна. Той разруши рускоговорящи градове с лъжата за 14 хилядите избити руснаци. Утре и Ердоган ще се сети за възродителния процес и за убитите турци в България, ще стане някой инцидент в Кърджали или Разград, ще стане междуетнически сблъсък, ше тръгнат скинарите да тормозят турскоговорящи цигани, ще ни изкарат и нас потисници на мюсюлманите и войната е готова. И няма как никой да признае на Путин завладените територии защото това значи още утре серия от такива войни за територия.
4
1
Burton (преди 9 месеца)
Рейтинг: 17020 | Одобрение: 3015
отговори на елементарен въпрос - защо оправдаваш украинската агресия срещу собственото им население? Цървул! Какво си мислиш ще стане ако почнем да избиваме етническите турци? Мислиш ли, че ердоган ще ни бави?
1
9
1234567 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 1720 | Одобрение: -885
Нямам товар на тая каруца с русофилията и русофобията и с евроатлантизма. Проблемът на промитите ви мозъци не е дали САЩ и ЕС са агресори, а че вярвате на всяка безумна лъжа на джуджето в Кремъл само и само да го изкарате велик и непогрешим, че и да се равнява със САЩ и ЕС, което очевидно не е по силите му. Защо Русия не нападне САЩ и ЕС, ако са агресор? Защо се оправдават със САЩ и ЕС, като никога САЩ и ЕС не са ги нападали, а само им купуват газа, че да богатеят некадърниците в Москва? И да републиканците бяха агресор в Ирак. Измислиха си оръжията и връзките с Ал Кайда на Садам и ги прегазиха за 1 месец. Садам беше агресор в Кувейт, Китай беше агресор във войната с Виетнам, комунистите бяха агресор във войната в Корея, САЩ бяха агресор във войната с Мексико, САЩ бяха агресор във войната с испанската империя, Русия беше агресор във войната с Грузия, Сърбия беше агресов във войната срещу Хърватия и Босна, после САЩ беше агресор срещу Сърбия, но САЩ не са териториална империя, а Русия е. Толкова ли ви е трудно да кажете че Русия е агресор. И още една подробност България е НАТО и ЕС, Путин оправдава агресията си с нас. 
6
2
Burton (преди 9 месеца)
Рейтинг: 17020 | Одобрение: 3015
украинските нацисти жертва ли бяха като избиваха собственото си население? Все едно милошевич да го изкараш жертва. Изследвал бил... Колко може да "изследва" едно шимпанзе? Надъхваха се 7-8 години как ще смажат русия, избиваха рускоговорящото население в източна украйна, а сега били жертва... Вчера имаше протест срещу путин, бяхте 10 души от които татяна кристи се броеше за 2ма. Знаеш ли кой е жертва - бедните украинци, които не испяха да се откупят и са дадени курбан заради болните амбиции на запада да унищожи Русия. А ти, цифрички, като виден диванен боец ще си 1вия подвил опашка ако се стигне до война. 
2
2
sn1p3r (преди 9 месеца)
Рейтинг: 13668 | Одобрение: 2763
Не милея за Путин. Милея за България и политическите прилики с Украйна стават все повече. Някак си ви е много удобно да отъждествявате хората, които са против политиката на зеленото човече, с поддръжници на путин. Правилно ви наричат жълтопаветници, само дето половината не са виждали жълтите павета на снимка, пък какво остава да са стъпвали върху тях. Разликата между вас и лейката е в двигателните функции, нищо повече.
п-и-к е най-ибрикчийската медия. Ако имаше някаква журлаистическа етика, щяха да забранят недоносчето на Недялко.
7
2
ПраБългарин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 62335 | Одобрение: -28345
Кога ще споделиш мнението си за агресора НАТО, зад който стоят най вече САЩ и ЕС? Защо не изследваш тази тема, толкова материал има по нея, никога не коментираш тази страна на монетата, винаги си насочен в една посока? Много ми е интересно как за теб Русия е агресор, а САЩ и ЕС не са агресори и никога не са били???
2
10
1234567 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 1720 | Одобрение: -885
опитвам се да изследвам какво има в мозъка на такива като вас. със сигурност не бих се доверил за работа и бизнес с хора като вас, които не правят разлика между жертва и агресор. за нещастие в България са много като вас и определено заради такова разминаване между реалност и бръмбърите в главите ви сме на дъното в Европа. А вие със сигурност не карате москвичи, но милеете за урода в Кремъл. 
0
5
село варна (преди 9 месеца)
Рейтинг: 19841 | Одобрение: -234
Русия по подобие на Сърбия воюва с всички бивши съюзници.
5
1
skokos (преди 9 месеца)
Рейтинг: 10134 | Одобрение: 1929
Артиста си е артист, даже не знае за какво говори, но си е научил сценария. А дали Русия ще нападне съседна държава, най-вероятно и това може да стане, в процес на световна война сме. Само една от страните да прояви слабост или излишна безразсъдност и света какъвто го познаваме ще изчезне.
9
2
Burton (преди 9 месеца)
Рейтинг: 17020 | Одобрение: 3015
пич, а аз те съветвам никога, ама никога да не съветваш, понеже си олигофрен.  Логиката ти е покъртителна. Може би не е добра идея да избиваш собственото си население и после да се правиш на жертва? 
1
12
1234567 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 1720 | Одобрение: -885
Бъртън, съветвам те да не седиш на слънце. Когато убиват някой не е виновен убития а убиеца. Путин е убиеца и това е очевадно. На твоя принцип всяка нападната страна трябва да се предава пред убийците ли? Че то утре България ще я нападне някой и да падаме ли?
7
2
Burton (преди 9 месеца)
Рейтинг: 17020 | Одобрение: 3015
този явен наркоман е косвено виновен за смъртта на поне половин милион украинци 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама