Зеленски: Повече пленници - повече върнати у дома украинци

26.05.2023 / 03:02 4

снимка Володимир Зеленски, фейсбук

Колкото повече руски военнопленници вземе Украйна, толкова повече украинци ще се върнат у дома. Това заяви в четвъртък президентът на Украйна Володимир Зеленски в традиционното си обръщение към нацията, цитирано от "Укринформ". 

Днес имаме още един положителен резултат от екипа ни, работещ по замяна на военнопленици. Върнахме още 106 наши воини от руски плен - те се биеха в района на Бахмут, отчете държавният глава. За много от тези 106 души изобщо нямаше информация - те се смятаха за безследно изчезнали. Но ние ги намерихме. Върнахме ги у дома. 8 офицери, 98 войници и сержанти.

Традиционно, Зеленски отдели време и на срещите си с чуждестранни лидери и решенията в полза на Украйна, взети от международни институции, допълва news.bg.

Днес се срещнах с министъра на отбраната на Швеция в Киев. Благодарих му за продължаващата подкрепа за нашата страна и нашите войници. Акцент на срещата беше укрепването на отбраната ни с бронирана техника. Обсъдихме и нашата авиационна коалиция, която създаваме с нашите партньори.

Днес Финландия изпрати нов пакет от подкрепа за отбраната - 16-ти. Общата сума на този пакет е над 100 милиона евро. Благодаря ви за това!За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 346095 | Одобрение: 56190
Зеленият задник умело насочван от Запада е готов да се бие до последния окраинец и да досъсипе „любимата” си Окрайна......Разчита, че Западът ще помогне за възстановяването  на разрушенията, но ще се запознае с максимата : Прелъстена и изоставена.....Западът в момента му помага с въоръжения на които им изтича срока и усилено се превъоръжават с най-модерното възможно.....Върви с пълен ход лапането на милиарди на военната индустрия и се готвят за последна схватка с Русия, защото без нейните ресурси – загиват.....Така, че тази война е война на НАТО срещу Русия с войниците на Окрайна.......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
4
Ко? Не! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14359 | Одобрение: -1446
Вие двамцата коментиращите само толкова ли си можете? Понапънете се още малко, че "аргументите" ви нещо издишат....
4
5
Ванката (преди 1 годинa)
Рейтинг: 49741 | Одобрение: 9936
Зеления идиот бъка от акъл, като лайно с витамини!
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
4
3
kjk (преди 1 годинa)
Рейтинг: 43851 | Одобрение: 5441
Зелената еуглена,с една клетка мозък!!!:errm:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама