Пиксабей
Тиквеникът е сред традиционните ястия на празничната трапеза на Бъдни вечер. Той представлява традиционна българска сладка баница с пълнеж от тиква и други продукти.
Необходими продукти:
200 гр брашно
500 гр тиква
100 гр орехи
100 гр вода
100 гр олио
150 гр захар
лъжица канела
Начин на приготвяне:
Направете тесто от брашното и водата и разточете 5 кори. Сварете и обелете тиквата от кората. Поръсете със захар, счукани орехи и канела. След като изстине го наредете по корите без най-горната.
Изпечете го в умерена фурна и го поръсете с пудра захар. Добър апетит!
Четете още рецепти в az-jenata.bg
Редактор "Екип на Петел", "За нас"
За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
ЕК осъди забраната на САЩ за издаване на визи на петима европейци
Дата: 24/12, 16:39
Празнична трапеза без натиск върху бюджета: По-евтин свински врат и пуйка на цени от 2024 г. в Lidl
Дата: 24/12, 16:30
Как да не се тръшнем болни?
Дата: 24/12, 16:20
Президентът на "Фенербахче" е дал положителна проба за наркотици
Дата: 24/12, 16:16
Журналистка напусна телевизията на Слави Трифонов
Дата: 24/12, 16:081 Коментар