Пиксабей
Тиквеникът е сред традиционните ястия на празничната трапеза на Бъдни вечер. Той представлява традиционна българска сладка баница с пълнеж от тиква и други продукти.
Необходими продукти:
200 гр брашно
500 гр тиква
100 гр орехи
100 гр вода
100 гр олио
150 гр захар
лъжица канела
Начин на приготвяне:
Направете тесто от брашното и водата и разточете 5 кори. Сварете и обелете тиквата от кората. Поръсете със захар, счукани орехи и канела. След като изстине го наредете по корите без най-горната.
Изпечете го в умерена фурна и го поръсете с пудра захар. Добър апетит!
Четете още рецепти в az-jenata.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
Актуална пътна обстановка
Дата: 11/01, 09:08
Райони във Варна остават без вода в събота
Дата: 11/01, 08:58
Жена загина при пожар в Стара Загора
Дата: 11/01, 08:481 Коментар
Везенков: Никога не съм си и помислял, че ще мога да направя нещо толкова историческо
Дата: 11/01, 08:30
40 FINGERS – виртуозно пътешествие през струнния свят на китарата Пускат допълнителни билети за концерта на италианския квартет в София
Дата: 11/01, 08:30