Пиксабей
Тиквеникът е сред традиционните ястия на празничната трапеза на Бъдни вечер. Той представлява традиционна българска сладка баница с пълнеж от тиква и други продукти.
Необходими продукти:
200 гр брашно
500 гр тиква
100 гр орехи
100 гр вода
100 гр олио
150 гр захар
лъжица канела
Начин на приготвяне:
Направете тесто от брашното и водата и разточете 5 кори. Сварете и обелете тиквата от кората. Поръсете със захар, счукани орехи и канела. След като изстине го наредете по корите без най-горната.
Изпечете го в умерена фурна и го поръсете с пудра захар. Добър апетит!
Четете още рецепти в az-jenata.bg
Редактор "Екип на Петел", "За нас"
За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
ЧСИ се усъмни в законността на сделка, ощетила с жилище неподвижната баба Маргарита
Дата: 24/12, 12:35
Инвеститорите на Forest Village във Варна започнаха да получават ключовете за своите нови вили
Дата: 24/12, 12:30
Заплата до 3100 лв. за работа в магазин в Самоков – ето кой търси хора!
Дата: 24/12, 12:30
България предложи доставки на мазут на Северна Македония
Дата: 24/12, 12:27
Фермерите спряха блокадите, но движението в Гърция остава затруднено
Дата: 24/12, 12:19