412 лева ще достигне средната пенсия догодина

08.11.2019 / 16:20 10

Свидети сме на негативни тенденции в демографските процеси. Възрастните хора са приоритет за социална политика, каза вицепремиерката Марияна Николова на парламентарен контрол, пише standartnews.com.


 
Тя обясни, че е предвидено от 1 юли 2020 г. всички пенсии, отпуснати отпуснати до 31 декември 2019 г. да се увеличат със 6,7%. Със същия процент и от същата дата се увеличават минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст, както и социалната пенсия за старост.
 
Така се очаква средния размер на пенсията през 2020 г. да достигне 412,28 лв. Догодина за изплащане на пенсии са предвидени над 10,5 млрд. лв.
 
По данни на НСИ заетостта при хората от 55-64 г. нараства с 15% и така достига до 60,7% през 2018 г. Продължава да намалява безработицата сред по-възрастните. Безработните над 50-годишна възраст са една от приоритетните групи при насърчаването на заетостта, каза още министър Николова и добави, че за тях са осигурени квалификационни курсове."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
гарфилд (преди 6 месеца)
Рейтинг: 35135 | Одобрение: 13900
Брееей.Много пари,много нещо ще вземат пенсионерите.Ще има пак да се чудят,какво да НЕ си вземат.ГнявПешо,подсети ме за един виц,приятелю.На един пуст остров,от корабокрушение оцеляват 6 мадами и 1 мъж.И стигат до консенсус,мъжът да такова момите,една по една от понеделник до събота и в неделя,да си почива.След известно време,при друго корабокрушение,оцелява само един младеж,с обратни наклонности и мъжът като го вижда,се хваща за главата и казва тъжно:''Леле,отиде ми почивния ден''.Усмивка
7
2
cron1 (преди 6 месеца)
Рейтинг: 16469 | Одобрение: 2819
Докато мин. пенсия не стане 500 лв, а МРЗ 1000 лв НЕТО, всичко е ДЕМАГОГИЯ!Гняв
28
105
kris (преди 6 месеца)
Рейтинг: 127612 | Одобрение: -1793
Бойко : никой не може да ви даде това, коетоа АЗ мога да ви обещая.....?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
10
3
Наблюдател (преди 6 месеца)
Рейтинг: 15560 | Одобрение: -460
-".. .но все пак уважавам Читателите и  Редакцията на сайта. Тук не е място за проповядване на фашизъм, расизъм или първични усещания...." - Пешо от Виница    -------  :errm:  Аз пък НЕ уважавам собственика на сайта, а сигурно и Редакторите, че позволяват така нагло и пошло на профила Нексус/Collektor/COLLECTIONER ( с разширени правомощия- може би да е Модератор) да афишира  " фашизъм, расизъм или първични усещания!" с политическата са пристрастнос към ГЕРБ.   
9
2
doko (преди 6 месеца)
Рейтинг: 824 | Одобрение: 294
Колекторе тез които крадоха и продължават да крадат сега и управляват, Толкова много са се нагушили че въобще не мислят за времето когато ще се пенсионират,Тази пенция ще им е като джобни до обяд.
doko
9
2
Пешо от Виница (преди 6 месеца)
Рейтинг: 47873 | Одобрение: 18663
Ормане-приятелю: Иронията, сатирата е най-голямото оръжие през вековете. От времето на Езоп до наши дни...., но понякога ти се иска да извикаш, да креснеш, да наругаеш  безобразията на властниците използвайки слова в ругателно спрежение,.....но все пак уважавам Читателите и  Редакцията на сайта. Тук не е място за проповядване на фашизъм, расизъм или първични усещания....
8
2
Орман (преди 6 месеца)
Рейтинг: 7441 | Одобрение: 2946
ПЕШО, БЛАГОДАРЯ ЗА ЧУДЕСНАТА ИРОНИЯ -РАЗСМЯ МЕ.
13
2
Пешо от Виница (преди 6 месеца)
Рейтинг: 47873 | Одобрение: 18663
Ех, отиде ми почивката в Турция....НамусенИ сега....като ще се заредят едни ми ти големи опашки  от щастливи пенсионери с големи пенсии пред офисите на пътническите агенции ....Отиде ми почивката-няма да има място за мен...Аман от щастливи пенсионериАнгелче 
15
1
айки (преди 6 месеца)
Рейтинг: 15784 | Одобрение: 6009
  какъв приоритет са ви пенсионерите ....подавате им трохи за оцеляване, а вие си напълнихте и джобове и гуши ..да ви преседне дано ...дайте за Коледа 13 та пенсия ...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама