60 нови електрически автобуса идват във Варна за по-чист въздух!

25.10.2019 / 17:16 3

Договорът за модернизиране на градския транспорт в община Варна бе подписан днес от министъра на околната среда и водите Нено Димов, съобщиха от министерството. Проектът е финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.“ (ОПОС). Общият размер на инвестицията е 85,4 млн. лв., като оперативната програма осигурява от тях 70 млн. лв. По проекта ще бъдат закупени 60 нови електрически автобуса за нуждите на общинската фирма "Градски транспорт“ ЕАД във Варна, пише varna24.bg.


Предвижда се доставка и монтаж на 60 станции за бавно зареждане на автобусите и една станция за бързо зареждане. С изпълнението на проекта количеството емисии на фини прахови частици (ФПЧ10) с източник транспортът ще се намали с 1 тон на годишна база. Реализирането на дейностите ще допринесе за подобряване качеството на атмосферния въздух за над 340 000 жители на община Варна. Срокът за изпълнение на дейностите е 39 месеца.

Проектът е част от усилията на Община Варна за модернизация на градския транспорт в града и подобряване показателите на въздуха.  За целта до момента са успешно реализирани още три проекта, в рамките на които бяха закупени 85 нови автобуса и 30 тролейбуса.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
10
2
Пешо от Виница (преди 12 месеца)
Рейтинг: 60129 | Одобрение: 22044
Митко, видно е че си още наивен...няма лошо , ама в уравнението не си сложил "далаверката". пък точно това ще да е главното. Много бих искал да се бъркам,но като познавам манталитета на Кумчо Вълчо и останалите от глутницата.....:errm: Не се изпуска такъв келепир, ей!8-)
12
3
Mitko (преди 12 месеца)
Рейтинг: 2794 | Одобрение: 579
Вместо 60 електрически автобуса за същите пари бих могли да закупят 120 съчленени автобуса на газ Евро 6. Повече автобуси, значи по-малки интервали, а значи градски транспорт ще стане по-удобен и повече хора ще слязат от своите трошки. Но докато автобуси стоят в задръстване заедно с коли, няма голям смъсл в голям брой автобуси.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама