80 лева за "USA пържола" на Морска гара Варна, режат ги за по-евтино

17.05.2024 / 10:08 6

Кадър Община Варна

Ресторантьорите започнаха да режат от порциите или направо да махат някои ястия от менюто заради високите цени.

Свинската пържола по морето вече стигна 25 лева малко преди началото на активния сезон, в разгара на лятото се очаква да удари и 30 лв., съобщава "Телеграф“.

Много ресторанти направо изхвърлиха от менюто скъпите телешки стекове, които стигат цени от 90 лв. за порция.

В разгара на лятото се очаква да удари и 30 лева за порция. Салатите пък вече твърдо държат цени между 10 и 20 лева.

Цените в родните кръчми вече са съпоставими, а за някои ястия и по-високи от тези в сходни заведения в Северна Гърция, която е основен конкурент на черноморските ни курорти.

В един от най-известните рибни ресторанти на Морска гара във Варна свинският котлет на скара е по 24 лв. В заведението се предлага и голямо разнообразие от средиземноморска риба. Там може да похапнете див лаврак на скара на цена от 40 лв.

Октоподът е по 33 лв. и то за порция от едва 120-130 гр. Местните деликатеси от прясна риба като карагьоз и сафрид се продават мариновани за по 15 лв. за 100 гр. 600 гр. миди с черупки може да похапнете за сумата от 17 лв.

В същото време в традиционна таверна на крайбрежния булевард в Солун в най-скъпата част на града, в заведение с изглед към морето можете да си поръчате октопод на цена 15 евро, или около 30 лева.

Месото на скара в гръцка таверна край морето не стига повече от 20 лева, а за 30 лева можете да си вземете огромен свински котлет от 650 гр. Телешката пържола от 450 гр. също е около 30 лв.

Заради високите цени, които ресторантьорите оправдават с нарасналите цени на труда, на продуктите и на тока, някои от най-скъпите ястия са вече зачеркнати от менютата или порцията е намалена наполовина. Първи изхвърчаха скъпите телешки пържоли.

Там, където ги има, цената стига 80-90 лева.

80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската гара във Варна. Стекът се рекламира в менюто като "Блек Ангъс прайм месо от USA".

Пържолата от младо телешко пък в центъра на Благоевград стигна вече 90 лв.

Продължение в https://telegraph.bg/biznes/novini/krychmi-rezhat-pyrzholata-cenite-v-restorantite-stigat-gryckite-svinskata-goni-30-lv.-teleshkiiat-stek-udari-90-414624


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
гарфилд (преди 7 месеца)
Рейтинг: 59149 | Одобрение: 18339
Ден година,храни.Като добавиш и това,че навсякъде търсят персонал,щото чорбаджиите дават жълти стотинки...затова ще бягат в Гърция и Турция.Ухилен
1
5
Пиша на кирилица (преди 7 месеца)
Рейтинг: 11415 | Одобрение: -545
Споко пепелниците по масите няма да ги махат.  Накрая ще пиете само кафе с цигари. А любителите на храната ще ядат дюнери по улици и тротоари.
Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.
5
1
ас (преди 7 месеца)
Рейтинг: 159038 | Одобрение: 24978
хора помните ли на времето като отвори метро как за 50 лева едно семейство си копуваше храна за цял месец????? а сега какво става какво е това безобразие???? "Октоподът е по 33 лв. и то за порция от едва 120-130 гр" проверих в метро за цял октопод 2-4 килограма цената е от 30 до 50 лева. смятайте каква надценка слагат тези хиени които и без това пищят за по ниско ддс.
4
1
kris (преди 7 месеца)
Рейтинг: 403758 | Одобрение: 69523
Никой не яде стекове от младо телешко в Щатите, не струват.....А що се отнася до цените, 100г струват 20 лв в ресторанта където главен готвач е синът ми и говеждото за Рибая идва от Аржентина за 90 лв на килограм изкупна цена, което значи 60 лв за 300 г стек.......!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
2
Atletiko (преди 7 месеца)
Рейтинг: 1240 | Одобрение: 230
Е как да е по-ефтино като не можеш да намериш готвач  който да работи сезонна работа под 3500-4000 лв. Миячите вече под 1500 лв даже не искат да говорят . И от там нататък започват всички простотий като разни инспекций и проверки които си искат своето , нали е лято и те трябва да искарат някой лев . Да не говорим за цените на продуктите - сирене 10-15 лв кашкавал 18-25 лв .
2
1
петково (преди 7 месеца)
Рейтинг: 10898 | Одобрение: -2637
Е, гърците ги стигнахме, сага остават и американците. Новините в действителност са добри за нас. Няма да се стискаме като ходим на курорт в комшиите. Може би трябваше да покажете и цените в турско.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама