Александър Йорданов: Още преди година казах, че целта на протестите е да върне комунисти и слуги на олигархията на власт

13.05.2021 / 21:03 10

Снимка: булфото

"Още преди година обясних, че целта на тогавашните т.нар. протести е да върне комунисти и слуги на олигархията на власт". Така започва остър коментар на варненския евродепутат от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов.

Ето какво публикува той във фейсбук:

"НЕУДОБНИ ДУМИ:  ДА, АМА НЕ! 
      Още преди година обясних, че целта на тогавашните т.нар. протести е да върне комунисти и слуги на олигархията на власт. Последвалите събития напълно потвърдиха думите ми.  Левият метеж, организиран за кеф на неколцина олигарси у нас, някои забегнали в чужбина, настояваше за избори и за служебно правителство. Имахме избори, които родиха нефелен парламент. Сега имаме и служебно правителство. "Протестърите" са доволни. 
         45-то Народно събрание се оказа ялово. На дневен ред са коментарите относно новото служебно правителство. Стана известно, че ключовите министри в него - на отбраната и на външните работи, са минали през Москва за "образование". А там, както е добре известно, освен че "образоват", но и вербуват - за техни си цели. Министърът на отбраната е магистър по политология от станалия нарицателен като ковач на кагебейски кадри Московски държавен институт по дипломатически отношения, същият който е завършила и днешната руска посланичка у нас Митрофанова. Министърът на външните работи е „завършил допълнително” Международни икономически отношения в Дипломатическата академия в Москва. Правосъдният ни министър е бивш депутат от БСП. Министърът на вътрешните работи е също бивш народен представител от БСП. Това е ключовата четворка министри в новия кабинет. Останалите са пълнеж. Впрочем, министърът на вътрешните работи вече се прочу с кадровите си решения, които, ако не друго, то със сигурност задоволяват поне двама души: президентът и „дубайския беглец”. Що се отнася до премиера, то вече бе припомнено за опита му да възпрепятства сключването на договор за закупуването на американските изтребители Ф-16 за българската армия. Което е показателно за „атлантическата” му ориентация. Що се отнася до президента, той е познат в Европа като "проруският президент на България". 
        Но каква "приятна" изненада? Чета сега, че членове и симпатизанти на „Демократична България” са доволни от новото служебно правителство. Което доказва това, което и друг път съм писал, а именно, че тази тройна коалиция в никакъв случай не е дясна, а по-скоро лявоцентристка, макар че аз ги наричам и неокомунисти. И в случая нямам предвид само родовите им биографии. Левичарско е преди всичко поведението им. То обслужи добре интересите на БСП, а и с ДПС си намигнаха приятелски в парламента, след като се сдушиха при избирането на неговия председател. 
        България е в политическа криза. Но е факт, че и преди сме имали такива кризи. Всъщност винаги когато на власт дойдат комунистически и проруски подлоги е така - започва кризата. И докато излезем от нея, зор виждаме.  Но затова пък са изборите – за да избереш как да живееш: нормално или в криза. С гласуването си на 4 април мнозинството от българите избраха кризата. И сега я имат цялата. 
           Слушах сутринта и "очакванията" на синдикатите: важно било да се запазят тия 50 лева, които правителството на премиера Бойко Борисов отпусна на пенсионерите. И мярката 60 на 40 била важна. Ха, добър ден! Нима забравихме кои политици оплюваха тези мерки? Не бяха ли същите "протестъри". Но лицемерието им е присъщо, така че не трпябва да има изненадани. Нека сега виенските и харвардските възпитаници в новия кабинет да уредят пенсионерите не с петдесет, а със сто и петдесет лева допълнително. Та да имат файда и възрастните хора от  високото им образование. Нали под тяхно ръководство икономиката и финансите се очаква да цъфнат и вържат бързо.
           Следобед по програма "Хоризонт" на БНР слушах дълго и напоително манипулативно интервю с Иван Гарелов - агент "Талев" на бившата Държавна сигурност, медиен рупор на престъпния Възродителен процес по време на комунистическия режим. Мисля, че не само на мен ми направи впечатление, че веднага след последните избори тази тъмна фигура от миналото бе активизирана в медиите, които обслужват "протестърското мнозинство". Днес той хвали "Има такъв народ" и прогнозира, че тази партия ще спечели изборите. Възхищава се и от "кампанията, която проведе Демократична България" и лично от нейния лидер Христо Иванов. Докато слушах лицемерните му манипулации си мислех, че след като той е на страната на Слави Трифонов и Христо Иванов, нормално е аз да бъда на точно противоположната страна. Защото би било предателство към българската демокрация да бъда на един акъл с Иван Гарелов. 
         Служебното правителство се подкрепя и от Ректора на т.нар. Библиотекарски институт Стоян Денчев. Той също съветва по Нова нюз какво трябва да прави служебното правителство. В това отношение бившият шеф на Мултигруп е на един акъл с бившия разградски прокурор и депутат Атанас Атанасов - лидер на една от партиите в тройната коалиция "Демократична България". Но защо ли са единомишленици тези ненагледни образи? 
         Гласувайки за леви и популистки партии на последните избори българските граждани допуснаха съдбовна грешка, защото лявото и популисткото никога не са водили до напредък една страна. Точно обратното – водили са я към регрес, към упадък, тласкали са я от криза към криза. Затова и многократно обръщах внимание, че т.нар. промяна може да се окаже път назад или още по-лошо – забиване в кьорсокак. Е, наличието на служебно правителство е доказателството, че сме в кьорсокак. 
       В западноевропейските държави по принцип управляват партиите на „статуквото”. И в САЩ е така. И в далечна Япония също. Изобщо в нормалния свят е така. Това, че някои у нас пожелаха да не бъдем като нормалните държави ще ни излезе солено. Но поучен от руснака, българинът обича да страда. Той псува под мустак и .реже клона на който седи И сетне страда. И все в някакво далечно бъдеще се кани да живее добре. Да, ама не."

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Радослав (преди 1 годинa)
Рейтинг: 6094 | Одобрение: 1624
Всички сте комунисти стига се плюнчихте...майките ,бащите ,дядовците ви са комунисти ,а вие не сте???? Аре бегай шопар!!! Като приказката : Майка му и баща му са цигани само ,детето не е циганче...да бе ,да. Не ме интересува кой ,комунист ,кой не е. Целта е да е добре държавата и хората в нея. Ако ще и ДПС-то да управлява ,ако управлява добре и се грижи за благоденствието на хора и държава ,аз съм ЗА.
Губим България ,хораааа....
5
3
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 86761 | Одобрение: 28466
Слушам наглостта на Александър Йорданов по БНР за децата на номенклатурата. Баща му над 40 години беше кореспондент на в. „Отечествен фронт“ във Варна.  Кореспондентите на централните вестници в големите градове – най-вече Варна, Пловдив, бяха част от комунистическата номенклатура. Утвърждаваха се от ЦК на БКП и Окръжните комитети на БКП. Колко постове и партии смени този човек?! Той ли не знае какво е номенклатура?  Най-сетне трябва да казваме нещата в истинския им вид, иначе ще трябва да търпим тази наглост, независимо откъде идва. Ние помним как се случваха нещата. Помним и кой доносничеше срещу колегите си, ако някои са го забравили. Сашко Йорданов да си спомни как и по каква линия го преместиха в Шумен от начална педагогика във ВПИ и как под крилото на Елка Константинова се намъкна и така изкласи наред с няколко слагачи на софийските преподаватели.Гняв
5
1
Звезди (преди 1 годинa)
Рейтинг: 25785 | Одобрение: 4105
Ухилен Както винаги неактуален е джендърасвъздушнатапушка! Нищо. Няма да се оправи! Сатирична епитафия! 8-) Инак е зловеща ексцентричност.
Няма такова нещо като малко свобода. Или си напълно свободен, или не си свободен!
4
1
милен (преди 1 годинa)
Рейтинг: 25574 | Одобрение: 3489
 Не оставяйте неграмотната Тиква от Банкя да влезе в затвора, там той ще е добре и ще си харчи спокойно крадените милярди евра от българският народ, докато дъщеря му печели от акциите на канадската фирма Дънди, на която крадците на народни пари отдоха на "концесия" златодобивът на Родината ни и които изнасят златото на България под формата на тонове пясък и зет му заради който се исказаха че има свинска чума за да може да внася застояли държавни резерви на месо и да го продава на нас като редовно на високи цени и за птичият грип от който се облагодетелства Иван Пилето от Стара  Загора, нека закачим на ченгела малоумната Тиква от Банкя  и всички българи парче по парче да го дерем жив.
4
0
Сивия (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8296 | Одобрение: 776
Хайде пак:-ГРУХ  , ГРУХ ...!!!:woot:
Яденето,е полезно за храносмилането !
4
2
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 101511 | Одобрение: 19081
и това го казва комунист който до сега не беше в парламента.
1
9
Снайпер (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13125 | Одобрение: 2535
Има и руски подлоги мизурници комплексари като Звезди но не трябва всички под общ знаменател да се слагат. Има просто и заблудени от пропагандата хора
"Как с една фраза да опишеш цялата руска история? Страната на задушените възможности. Владетелите се променят. Архипелага остава" Солженицин
6
2
Звезди (преди 1 годинa)
Рейтинг: 25785 | Одобрение: 4105
"Слушам наглостта на Александър Йорданов по БНР за децата на номенклатурата. Баща му над 40 години беше кореспондент на в. "Отечествен фронт" във Варна. Кореспондентите на централните вестници в големите градове най-вече Варна, Пловдив, бяха част от комунистическата номенклатура. Утвърждаваха се от ЦК на БКП и Окръжните комитети на БКП. Колко постове и партии смени този човек?! Той ли не знае какво е номенклатура? Най-сетне трябва да казваме нещата в истинския им вид, иначе ще трябва да търпим тази наглост, независимо откъде идва. Ние помним как се случваха нещата. Помним и кой доносничеше срещу колегите си, ако някои са го забравили.", припомни журналиста. :getlost:  Нямам какво да добавя. Само ще кажа, че преди Христа, такива блудници като Сашко, са ги изпращали с камъци.
Няма такова нещо като малко свобода. Или си напълно свободен, или не си свободен!
6
3
Ил_62 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 9606 | Одобрение: 1641
Маш бе Пед@аст. Ти си слуга на Тиката,

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама