Андрей Ковачев от ГЕРБ: Да сменим имената на Димитровград, Благоевград и Велинград

19.04.2021 / 12:52 15

Снимка: Булфото

Да се сменят имената на Димитровград, Благоевград, Велинград и други подобни. За товна призова евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев. Той тправи молбата към колегите си от парламентарната група на партията - да предложат в Народното събрание да се преименуват населените места, които носят имената на комунистически дейци.

В публикация във фейсбук той изброява като такива Димитровград, Благоевград, Велинград и Владо Тричков. Според него те носят имената на комунистически "сатрапи и тирани". 

Освен това Андрей Ковачев зове представителите на ГЕРБ в Столичния общински съвет да внесат предложение за демонтиране и преместване на паметника на Съветската армия в София. Такова предложение вече беше внесено в СОС през февруари от общинарите на Демократична България, но тогава ГЕРБ не го подкрепи.

Председателят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС Малина Едрева тогава обяви, че тази тема не е важна "в момент, когато цялото ни общество е изправено пред невиждана здравна, социална и икономическа криза".

"Докато всички останали представители на институции търсехме възможности да запазим живота и здравето на хората, да намалим и компенсираме икономическите последици от тази криза, вие от Демократична България с ръка на пулса на обществените нужди се занимавахте с един паметник", коментира тя в общинския съвет.В наредбата на Столична община ясно е записано какво трябва да включва всяко едно предложение за преместване или премахване на паметник. Член 20 ал. 2 казва, че предложенията трябва да съдържат: Подробни мотиви за предлаганото действие; Предложение за мястото, на което да бъде преместен паметникът или възпоменателния знак; Проект за разполагане на новото място и Посочен източник на финансиране за извършване на това действие. Вашият доклад не съдържа три от посочените 4 изисквания, обясни тогава Едрева. 

Под публикацията на евродепутата Ковачев в социалната мрежа се е развихрила активна дискусия, а почти всички мнения са критични. Повечето от коментиращите смятат, че изтръскването от нафталина на подобни предложения след 15-годишно управление на ГЕРБ в София, цели само и единствено провал на съставянето на анти-ГЕРБ правителство, което няма как да мине без гласовете на БСП. А хора от Димитровград, Благоевград и Велинград категорично заявяват, че изобщо не са съгласни имената на градовете им да се сменят.

Ето и цялата публикация на Андрей Ковачев, предизвикала лавина от коментари в социалната мрежа:

През месец февруари, общинските съветници от Демократична България в СОС са предложили решение за демонтиране и преместване на т.н. "паметник на Съветската армия" в Столицата. Разбирам, че общинските съветници на ГЕРБ са подкрепили идеята, но са се въздържали при гласуването с мотиви, че предложението не е било добре подготвено, мотивирано и формулирано. Тъй като винаги съм изразявал открито моята позиция по темата,
призовавам колегите - общински съветници на ГЕРБ да формулират, подготвят, внесат и гласуват предложението и да се сложи край на тази тема! Не може паметник в прослава на една окупаторска армия и олицетворяващ една тоталитарна и антихуманна идеология, наложила с насилие един престъпен режим, да заема централно място в Столицата ни!

Призовавам, също така, колегите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание да предложат, максимално бързо проект за решение за премахване на всички комунистически паметници и символи, останали из територията на цялата страна, както и преименуването на улици и градове, носещи имената на комунистически дейци, тирани и сатрапи като Георги Димитров, Цола Драгойчева, Вела Пеева и други.

Не може през 2021 година, 32 години след края на комунизма, в обединена Европа, осъдила недвусмислено комунизма, както и националсоциализма и фашизма, като античовешка идеология, да има градове и села с имена като Димитровград, Благоевград, Велинград, Владо Тричков и други подобни.

Мнозина ще кажат, защо не го направихте до сега? И са прави! И бих добавил: Защо не го направиха и СДС на Иван Костов, или НДСВ на Царя?

По-добре късно, отколкото никога! Нека днес имаме смелостта да завършим прехода и да се разделим веднъж за винаги със символите на комунизма!

Иска ми се да вярвам, че една такава идея днес би получила необходимата подкрепа в Парламента. Иска ми се да вярвам че "Има Такъв Народ" няма да кажат отново, че и на това не му е дошло времето. Иска ми се да вярвам, че "Демократична България" в омразата си срещу ГЕРБ, няма да предпочетат прегръдката на БСП, каквото условие вече им постави вчера Корнелия Нинова. Иска ми се да вярвам, че при "Изправи се! Мутри вън", освен бивши членове на БСП/БКП има и някой друг демократ.

Иска ми се да вярвам и че ДПС, няма да бъдат слепи, че българските турци и мюсюлмани са и сред основните жертви на комунистическия режим.
Иска ми се да вярвам!

ПП 1:
Малко уточнение за да разсея една огромна заблуда. Ако случайно живеете на улица "Георги Димитров" и ако утре името на Вашата улица бъде сменена, не се притеснявайте! Няма да имате нужда да сменяте Вашите лични документи! Те ще си останат да важат до тяхното изтичане.

ПП 2:
Вече трябва да се доведе докрай. Последният опит през 2016 година стигна само до приемане на първо четене.


Елате в канала на Petel.bg в Телеграм в линка https://t.me/petelbg  

Telegram


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Радослав (преди 1 годинa)
Рейтинг: 6094 | Одобрение: 1624
Точно това в момента е най-важно ,да сменяме имена на градове...ти не си комунист не...Това е същото като :" Не ,той не е циганин .Майка му и баща му са цигани."
Губим България ,хораааа....
3
2
kaka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48415 | Одобрение: 6075
Тая збирщина от малоумници само се чуди каква простотия да направи само и само да правят мръсно на хората.
2
0
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 44033 | Одобрение: 9483
Защо ли да не ти сменят на теб името, мазен лакей, а може и физиономията. Би било добре дори да те сменят и от там (парламента), наслушахме се на тъпи предложения от тиквената партия.
2
2
Звезди (преди 1 годинa)
Рейтинг: 25785 | Одобрение: 4105
Оппа..... току-що мернах една опашата и мазна ГЕРБава лъжа: "Не може през 2021 година, 32 години след края на комунизма, в обединена Европа, осъдила недвусмислено комунизма....Ухилен  Само дето никой не е признавал комунизма за престъпен режим на висше държавно или международно ниво. Освен нашите политически дегенерати, които през 90-те решиха да се направят на интересни, за да прилапат малко електорат. 32 години не спират със същата тъпотия. Пак електорат търсят. Сред новите, с полираните мозъци, правят се на големите евроатлантици. Онези пък джендъри от ДъБъ паметници искали да демонтират..... може, ако иска някой да му бъдат демонтирани крайниците.
Няма такова нещо като малко свобода. Или си напълно свободен, или не си свободен!
5
1
ajki (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1130 | Одобрение: 280
   това герберите нищо умно няма да измислите...какво ви пречат имената бе....чудите се какво да измислите за пари....простаци недни.....
В.Бянова
2
1
Голям праз (преди 1 годинa)
Рейтинг: 18969 | Одобрение: 3534
А бе Ковачев, аз предлагам да се абрани името Андрей, защото като го чуя, пред очите ми се материализира "червения поп Андрей, насочил оръдието към врага"!!!
3
0
Чичкото (преди 1 годинa)
Рейтинг: 76576 | Одобрение: 1531
Чудят се какво да изсмучат от пръстите си
Истината преди всичко
6
2
Звезди (преди 1 годинa)
Рейтинг: 25785 | Одобрение: 4105
Да кажа аз нещо. Тъй като нашите преминаваха преди години през това - личните карти са най-малкия проблем. От Монтана съм (там съм роден и живял известно време) и помня какво беше когато в началото на 90-те смениха името на града. Нашите малко преди това се преместиха в Козлодуй заради АЕЦ-а. Нервите и бумащината са на N-та степен. Сменят се всички и всякакви документи, по вписвания, нотариални актове, за раждане, въобще всяка една бележчица свързана с държавата и живота ви. Брутална бюрокрация, че и разходи - немалко. Всеки един документ вписан в държавните компютри някъде си - трябва да се смени, веднага или впоследствие. Защото когато тръгнеш да вършиш някаква работа после по някаква причина - не става. Документа трябва да отговаря по новия. В Монтана хората се видяха в чудо навремето. Да не споменавам за грешките които ще се допускат при самата смяна на документите, администратични такива, допуснати от служител. Това е страшна маса от документи с информация. Заради такава грешка, на една недогледала служителка, два символа (букви) в едно от имената ми - 6 години седях без документи. А в днешно време, когато бюрокрацията е в пъти повече..... не ми се мисли направо.  Тия от властта явно имат някакви сърбежи и се чудят каква глупост да измислят. ГЕРБавите малоумни комунета, освен с дъвката "комунисти" с друго не се заиграват. 
Няма такова нещо като малко свобода. Или си напълно свободен, или не си свободен!
3
2
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 55314 | Одобрение: -6611
Значи, четете докрая. "ПП 1: Малко уточнение за да разсея една огромна заблуда. Ако случайно живеете на улица "Георги Димитров" и ако утре името на Вашата улица бъде сменена, не се притеснявайте! Няма да имате нужда да сменяте Вашите лични документи! Те ще си останат да важат до тяхното изтичане." А иначе съм против смяната на имената.
3
0
Burton (преди 1 годинa)
Рейтинг: 11706 | Одобрение: 2011
За личните карти може да не е проблем и да се ползват до изтичането им, но с имотните регистрации дали е така? Щото мен за една буква разлика в наименованитео наместността се опитваха да ме изнудват от земеделската служба. Не успяха, но ме забавиха с 2 седмици.
6
2
Звезди (преди 1 годинa)
Рейтинг: 25785 | Одобрение: 4105
Можеш да сменяш само собственото си име, дебил. Друго право нямаш. Едва ли на димитровградчани, благоевградчани и велинградчани им дреме за името на градовете им или ги дразни. Вие ГЕРБерунгелите сте корифеи на тъпотията която може да предложите или реализирате.
Няма такова нещо като малко свобода. Или си напълно свободен, или не си свободен!
7
2
:) (преди 1 годинa)
Рейтинг: 34408 | Одобрение: 8193
Ех, гербаджи, как убаво си го измислил. Като им смениш имената, на хилядите хора, които живеят там - кой ще им смени личните карти, бе глупако герберски! ХУбава хранилка си измислил, по 30-50 лв. / на лична карта, а и данни ще съберете. Ако общо 400 хил. души живеят в тези градове, по 30лв. на лична карта!!! Далавераджия, мръсен. Ти ли ще им платиш смяната, бе тулупе? От твоя джоб или ще почнете да ги муфтите с глоби после и пак ще се налапате с пари. Мръсни гербери! 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама