Арестуваха мъж от варненското село Пчелник за 70 кг тютюн, 150 литра ракия и 50 литра вино

25.01.2021 / 14:21 9

Вчера сутринта на изхода на с. Старо Оряхово е извършена полицейска проверка на "Опел Астра“, управлявана от 65-годишен мъж от с. Пчелник. При проверката в колата са установени 5 чувала тютюн с тегло около 50 кг, съобщиха от пресцентъра на полицията във Варна.

При претърсване на дома на лицето са иззети още 20 кг тютюн, нарязана на ивици, около 150 литра течност с мирис на ракия и 50 литра течност с мирис на вино. Случаят е докладван на прокурор при РП Варна, лицето е задържано за срок до 24 ч., по случая е образувано досъдебно производство.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
Наблюдател (преди 2 години)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
- "Така е. Най-добре, да не ни пипат многоуважаваните от всички нас български традиции, че тогава не знам. ..." LM ---- :errm:Ако си искрен е добре, браво, съгласен с теб.Усмивка  ...... Дано не си саркастичен, защото -"Сарказъмът не убива, но раните остават дълбоки."Намусен  Българските обичаи и традиции. Те са пътят към народопсихологията, към характера и духа на хората, събрани по волята на съдбата на определено географско място. За хубаво или лошо те са това, което е съхранило българския дух в превратностите на времето. Усмивка    
4
1
Наблюдател (преди 2 години)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
-"Ей, големи мрънкачи сте...." LM  -----:errm:Казусът е малко спорен. Мисля, че не си прав колега LM :unsure:. Веднага казвам защо, ти искаш факти а не "мрънкане". :unsure: Какво количество (ракия, вино) има в дома си не значи нищо.;) Стига да има бележки от лицензиран казан за платен Акциз, за определено количество изварен алкохол. Това количество (намереното) може да е заваксана продукция от предни години, 1 - 3 - 5 - 8 години назад.:unsure: Законът гласи : Разрешено годишно количество изварена ракия (етилов алкохол) 40 градуса на семейство. За това се плащаше допреди 5-7 години - 2,20лв акциз на литър, сега не знам колко е. За всеки литър отгоре, дали ще са 5-10-50л се плащаше вече по 4,40лв.:unsure: Допреди 5-6 години си варях ракия от грозде или плодове на казаните около Варна. Имам лозенце/градина в м.Кокарджа. Първо отиваш в местното Кметство и си вадиш бележка, че имаш място/земя, сиреч си производител, иначе не ти я дават  (законно право да вариш ракия).:unsure: С купени от пазара грозде/плодове не става, не е разрешено.  В нея е записано  какво количество "материал" можеш да извариш на казана. След това отиваш на казана да вариш и казанджията накрая ти пише пак бележка, колко ракия си изварил и какъв Акциз си платил.:unsure: Ако ги пази тези бележки дядото обезателно ще "падне" обвинението, за нелегално производство с цел продажба. ;) Не отричам, че има и много  "тарикати" които варят нелегално ракия (домашни казанчета - партизанчета) с цел продажба или за собствена консумация (че  то 30л на година, за кого по-напред да има)Ухилен, но това не значи, че всички са такива.:unsure: Преди няколко години големите производители лобираха за максимално свиване на тази стара българска традиция, за да си продават продукцията - боклуците - в повечето случаи е спирт (вносен) + есенции. Гняв:dizzy: Голяма част от Народа български скочи, аха-аха на бунт отиваше работата, та се наложи спешно Премиврът -ББ да каже, че няма да стане това лобиране и да успокои хората.:unsure: Не знам дали с протеси или манифестации ще се свали едно правителство, но ако се наложиш забрана за варене на ракия или гледане на домашни прасета, тогава вече няма начин едно правителство да не падне веднага.;) И "танковете да дойдат" не можеш го спря бунта.8-) Така че случеят може да се разглежда от двете му страни колега LM и не прави пребързани изказвания, особенно ако не си запознат с материята на нещо. 
5
0
kris (преди 2 години)
Рейтинг: 307146 | Одобрение: 45361
Конфискували са и гърне с миризма на лайна.....Абе оставете човека на мира бе, мутрясали ченгета.....Кой на село пие купешки алкохол с мирис на химикали....??
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
6
владо (преди 2 години)
Рейтинг: 14804 | Одобрение: 6744
Престъпността е изцяло и окончателно смазана. Бойко да връчва медалите.
3
0
MrBean (преди 2 години)
Рейтинг: 121150 | Одобрение: -1610
Мръсници! Нали казаха да се приготвяме за карантина,какво искат?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама