Асен Василев към ГЕРБ: Вашата философия е "да го д**ат бедните"

21.06.2022 / 12:43 12

кадър Народно събрание 

Редактор: Веселин Златков

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев си позволи недопустим и вулгарен израз, докато коментираше мотивите за искания вот на недоверие в Народното събрание. От трибуната на парламента той заяви на депутатите от ГЕРБ, че финансовата политика по време на тяхното управление била „да го д***т бедните”. Репликата предизвика възмущение в залата. Водещият заседанието Мирослав Иванов остро осъди използвания израз.

Финансовият министър остро нападна няколко твърдения на ГЕРБ, изнесени като мотив от предшественикът му Кирил Ананиев. Той заяви, че ползва данни на БНБ, а тези на Ананиев са просто неверни.

„Трябваше да изберете друга тема за вот на недоверие, не икономиката”, зояви Асен Василев и надълго коментира мотивите. Той посочи с точни данни, че инвестициите от началото на това управление са в пъти в повече отколокото във всяка една година от управлението на ГЕРБ. Василев данни и за инфлацията, която не била изобщо на нивото, на което твърди опозицията. Той специално обърна внимание на социалните разходи и вдигането на пенсиите, като за да подсили изказването си използва нецензурния израз.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
4
Чичкото (преди 1 месец)
Рейтинг: 81420 | Одобрение: -2870
Днес ще виодим кой колко му е повярвал В залата ще се произнесе присъдата
Истината преди всичко
0
6
ПраБългарин (преди 1 месец)
Рейтинг: 50803 | Одобрение: -26987
При герб последните години нямаше бедни, Бойко така направи, че всички забогатяхме ;) 
2
12
KRISTINCHO (преди 1 месец)
Рейтинг: 10878 | Одобрение: -6602
По време на управлението на ГЕРБ, нямаше инфлация, а през последните две години от управлението ИМ,  пенсиите бяха повишени съответно с 6,5 % и 5,7%.  1. Покровителя на бедните, обеща да актуализира пенсиите, но до момента това не е направено т.е. учител който се е пенсионирал преди две години е с пенсия от 400 лв. , а сега пенсиониращия се учител получава пенсия от 900 лв. 2. Обеща да увеличи пенсиите с 16% но премахва ковид добанката от 60 лв., което ще рече че реално пенсиите ще се увеличат само с 6%. които вече са изядени от инфлацията, която вече е 16%. Т.е. бедните няма да го духат, а ще го духат правителството на ПП, на съответният вот на НЕДОВЕРИЕ, защото с лъжите вече прекаляват и  правят само демагогия.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
0
3
ас (преди 1 месец)
Рейтинг: 107260 | Одобрение: 19785
жалко че е прав защото никък не съм съгласен с политиката за македония.
1
3
Ко? Не! (преди 1 месец)
Рейтинг: 6413 | Одобрение: -517
Прав е бедния Кокорчо Ухилен
1
13
Мракобес (преди 1 месец)
Рейтинг: 48414 | Одобрение: 1454
Е това е коментар на лаладжия от улицата : ))) . Пак нищо смислено и интелигентно. Мина да осереш само, нали?
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
6
10
gros33 (преди 1 месец)
Рейтинг: 2333 | Одобрение: 8
Е, ще коментирам съдържанието, щом пък така учтиво ме молиш, тролчо. 😉 И тъй, постната пица на Дянков се транформира в пържоли, зрелища и тъпи оправдания. Пържолите са за семейство Лорер, семейство Макензи-Петкови и конкубината Василев-Спецов. За Моба зрелищата, тъпите оправдания и разбира се сметката. 😎 Това е Промяната!
Нападането на противника с обиди и етикети е известно като логическа грешка (argumentum ad hominem).... говори за (!!!) слабост, нисък интелект и липса на аргументи! 😉
5
9
Мракобес (преди 1 месец)
Рейтинг: 48414 | Одобрение: 1454
Кажи бе трол - коментирай съдържанието, ама не можеш! То и на тебе само духането ти прави впечатление - май само това те интересува, гладна кокошка си тиииии : )))) ; Както казах и аз - политиката на гроб е за вълците и да са сити само те! Крадене яко от народа и честно работещите и да отива в джоба на разни таки, ами, чекмеджета, кюлчета, къщи за гости и т.н.
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
4
6
уйчо (преди 1 месец)
Рейтинг: 63539 | Одобрение: -4591
Глупака очакваше освиркване и реакция с предварително намисленото си изказване, но му отвърнаха с мълчаниеУхилен Браво!
6
10
gros33 (преди 1 месец)
Рейтинг: 2333 | Одобрение: 8
😂 Който за каквото си мисли, това е положението.  Духането му е дамара на Кокорчо.  Подсъзнанието винаги лъсва. А понякога, както в случая, се манифестира. 😅
Нападането на противника с обиди и етикети е известно като логическа грешка (argumentum ad hominem).... говори за (!!!) слабост, нисък интелект и липса на аргументи! 😉
5
3
Радостин (преди 1 месец)
Рейтинг: 51743 | Одобрение: -267
Абсолютно прав е Василев. Шайката ГЕРБ няма стигане в корупция и кражби.
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама