Атлантическият съвет поиска от Кирил Петков да отнеме от Русия СОК Камчия

08.03.2022 / 19:00 16

Снимка Фейсбук, СОК Камчия

Атлантическият съвет на България отправи ясно послание към българския премиер.

Атлантическият съвет на България поиска от премиера Кирил Петков българската държава незабавно да отнеме собствеността на ваканционния комплекс "Камчия", който е собственост на правителството на Москва. Освен това от организацията настояват за налагане на пълен държавен контрол на базата на ЛУКОЙЛ в Росенец край Бургас, пише offnews.bg.

Ето и текста на цялата позиция на атлантиците:

ОТВОРЕНО ПИСМО
ДО:
Г-н Кирил Петков
Министър-председател на Република България
КОПИЕ:
г-н Никола Минчев
Председател на Народното събрание на Република България

Уважаеми г-н Петков,

Русия обяви България за вражеска държава. За Русия България е враг откакто съществуваме, но вече Путин го обяви и официално. Това ние, членовете и последователите на Атлантическия съвет на България, за разлика от много други, го знаем отдавна и неуморно от години го правим достояние на българския народ и на българските правителства.
Преди повече от две години, на 30.12.2019 г., отправихме призив към правителството на Бойко Борисов (https://www.facebook.com/BGATLANTIC/posts/539771996612703), за поставяне под български контрол на фактически руските анклави на българското Черноморие - базата на „Лукойл“ в Росенец и Санаторно-оздравителния комплекс "КАМЧИЯ".
Предупреждавахме за внедрените във Варна, Поморие, Бургас и Св. Влас руски военни лица, специализирани за диверсионни операции зад граница и прикрити като "постоянно пребиваващи в страната". Предупреждавахме и че България продължава да бъде под тежка руска енергийна зависимост, въпреки че ИМА АЛТЕРНАТИВА. Предлагахме решения.

Предупреждавахме, че в държавното и политическо управление на страната налагат позициите си руски агенти на влияние и откровени шпиони, стремящи се да превърнат България във васал на Русия.

Това състояние на управлението на държавата, в днешните условия на разпалената от Русия агресивна, варварска война против свободна и независима Украйна и в условията на крайно изострената хибридна война срещу България, срещу Европейския съюз и срещу НАТО, е недопустимо и вече е нетърпимо!

Време е за незабавни действия на българското правителство и парламент за прекратяване на всички зависимости на българската държава от Кремъл!

Войната на Руската федерация срещу Украйна, заедно с хибридната агресия против ЕС, НАТО и България и всъщност, война срещу демократичните правила и ред в целия свят, ще свърши и Путинска Русия ще бъде разгромена. Свободата и демокрацията ще победят, включително и в Русия, някой ден. Но днешното бездействие на България и позорът от фактическия криворазбран неутралитет на българските власти ще тежи на поколения български граждани и обрича България на съдбата на държава от трето качество.

Атлантическият Съвет на България категорично настоява САНАТОРНО-ОЗДРАВИТЕЛНИЯ КОМПЛЕКС „КАМЧИЯ“ НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ОТНЕТ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА И
ДА БЪДЕ НАЛОЖЕН ПЪЛЕН ДЪРЖАВЕН КОНТРОЛ НАД БАЗАТА НА „ЛУКОЙЛ“ В РОСЕНЕЦ!

Настояваме правителството и народното събрание незабавно да пресекат намерението на Русия – както тя го обяви още преди две години - да превърне СОК „Камчия“ в „основна чуждестранна културно-хуманитарна площадка за прокарване на руските интереси в Европа“. Пасивността на българския министерски съвет и народно събрание към това намерение на Русия е неприкрито и очевидно за целия свят съучастие на България в създаването на собствената ни територия на вражеска руска база за провеждане на операции на хибридната война, а със сигурност – и на евентуалната гореща война, която Руската федерация е планирала отдавна, подпали и вече провежда против България, против Европейския съюз и против държавите от Атлантическия алианс.

Призоваваме министър-председателя и председателя на народното събрание да отхвърлят всякакви илюзии и да оставят късогледите си партийни сметки, че с неутралитет могат да спасят България от руските ракети. Нека бъде ясно на всеки– врагът напада най-слабото място, а вече няколко български правителства, включително и днешното, полагат упорити усилия да поддържат България като най-слабото място в сблъсъка на Русия с демократичния свят. Както много пъти в нашата най-нова история, Русия няма да се поколебае да удари България отново и за пореден път.

Затова призоваваме национално отговорните, демократични и патриотични български граждани, политически партии и граждански организации да настояват министър-председателят и председателят на народното събрание да поемат персоналната си отговорност и чрез всички държавни институции незабавно да дадат силен и ясен отпор на вражеските планове на Кремъл!

На българска територия не трябва да допуснем втори Крим и Донбас!

Настояваме санаториалния комплекс „Камчия“ да се използва като бежански център за бягащите от руската агресия в Украйна българи и украинци. Този комплекс разполага с необходимата леглова база, места за хранене, снабдяване, училище, спортни бази, басейни, логистични и комуникационни мрежи и др., които могат ефективно да подпомогнат бедстващите майки, деца и възрастни украински граждани.

След приключване на войната комплексът „Камчия” да се използва съобразно приоритетите на българското общество.

Министър-председателят и председателят на народното събрание да поемат личната си отговорност и изпълнят своя дълг на държавници. Пред лицето на войната трудните решения са неизбежни а неутралитетът и отлагането ги правят само по-тежки и болезнени за всички.
И всеки ще понесе своята лична отговорност – и пред историята и пред хората.

Атлантически съвет на БългарияЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
zaza (преди 1 годинa)
Рейтинг: 9303 | Одобрение: 2343
"Атлантическият съвет на България" са шайка "пасита" финансирани и мотивирани от боклуци като Сорос с цел морална и физическа деградация и разруха на обществата и държавите! Същите в лицето на Паси-то преди дни предложиха в България и Румъния да се разположат ядрени оръжия с цел "паритет на Русия по въздух и море"!!!:woot:Е по голямо самоубийство и слугинаж не бях чувал! За родину за АМЕРИКУУсмивкаУхиленУхилен
Изключете телевизорите! Пречат на мисленето!
0
4
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 103505 | Одобрение: 1615
Да издирят  политиците и областните на Варна, продали  държавните земи от  Камчия на Станка Шопова и Лужников, заедно с устието на реката.
Всеки да си получи заслуженото !
5
1
gperoto (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2943 | Одобрение: 703
Ако не бяха руснаците на Мони дядо му щеше да е абажур в нечий кабинет.
7
2
krasko (преди 1 годинa)
Рейтинг: 15459 | Одобрение: 5079
Атлантическият съвет е група от лица, от които никой не е способен да направи нещо, а заедно - още по-малко.        Фред Алън
2
4
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 118115 | Одобрение: -1330
НО ако Русия отнема реципрочно имоти там,дали на сюлрйМони ще му хареса? Човек трябва да има мяра.Но те казват и за Росенец и доста други странни имоти.
6
1
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 133931 | Одобрение: 21931
когато един турски кораб замарсяваше българското черноморие ние не бяхме пирати. а сега ако българската държава отнеме имот на друга държава какви ще сме??? тея дебили още малко ще поискат от премиера да отнеме всеки частен имот на руски граждани. ас предлагам на Българския премиер да отнемо часното имущество на всякакви такива АНТИ-БЪЛГАРСКИ и сорсоидни организации като тоя атлатически съвет БХК и други подобни.
10
3
doko (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3287 | Одобрение: 1012
Този съвет както и БХК както и всички соросоидни организации трябва да се забранят със закон.Няма нужда някой да ни помага да се развиваме като държава. Тези организации са като еднопосочен червен телефон .Само че другия край на кабела вече е от другата страна на атлантика. 
doko
3
6
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 118115 | Одобрение: -1330
Аз съм за! НО няма как. СОК Камчия е собственик на българско юридическо лице. И това не забранява дялове от него да са собственост дори на Путин.Всъщност са собственост на бандитски кръг нарекъл се "Солнечний круг" слуги на Лужков. Пръв проводник -гъзоблиз е любимката на ТодорЖ. ,великата комсомолка Станка Шопова. Доколкото помня Тя,Лужков и слугите му ограбиха няколко бг туроператори,Златни пясъци, и други организации ,после случайно кмета на Аврен бе зверски пребит... И после опала СОК Камчия...дори местните наркодилари бяха респектирани от кого да купуват.Ще намекна ,на Откриването Сергейко каза с кого граничи България на изток,а целия общински съвет /който пък после бе в затвора/ бе на трибуната.От тук ако тръгнат бързо ще се случи това което искат от премиера!
6
3
Мракобес (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
А е тия палячовци защо не поискат да се отнемат от крадльовците дето се намърдаха в Морската и по другите паркове на България имотите! Те са взето по нечестен подмолен път - с измама! Онова магаре марешки например! Та ако - се вземат и от тия - тогава може и Камчия - трябва да се мери с един аршин все пак!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
11
2
Чичкото (преди 1 годинa)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Като лалъв се извява онзи еврвин Соломончо Да заповядва на министър председателят какво да прави Това надминава всякакъв праг на наглост и безпардонно отношение Да висне на дървото му е малко на евреина
Истината преди всичко
7
3
Ванкото (преди 1 годинa)
Рейтинг: 681 | Одобрение: 201
Какво е то ? - Атлантическият съвет е гражданска и експертна организация, която с дейността си спомага България да бъде ДОСТОЕН съюзник в НАТО и ЕС ....БЕЗ КОМЕНТАР .
ЧЕРНО МОРЕ
11
2
desperado_07@abv.bg (преди 1 годинa)
Рейтинг: 7163 | Одобрение: 693
Атлантически съвет на България! ИМЕНА НЕ ВИЖДАМ! Председател, Заместник, членове поименно!...................Гледам по "БТВ" върви призив да дарим СМС "Украйна" с цена 5/пет/ лева. Ало-о-о СМС-ите за Българската Коледа/за БГ деца/ са 1/един/лев. СМС-и за деца на загинали служители на МВР - 1.20 лв..
Не бъркайте добрината ми със слабост
10
5
West (преди 1 годинa)
Рейтинг: 4459 | Одобрение: -4556
Ако го направим това, ще гризнем яко дървото! Явно има доста такива, на които идеите им струват толкова, колкото това което минава през тръбата на тоалетната чиния!
11
3
Аззз (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1316 | Одобрение: 276
Предлагам да създадем народно движение за борба срещу евреите и розовите фашисти. Че прекалено много стана помията която от години изливат в родината ни. Борбата да е с всички и всякакви средства, без изкючение. 
Който не поставя народа пред себе си, ще го види след себе си! - стара българска истина
17
4
Комитата (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8002 | Одобрение: 1022
Ухилен То така става. И хоп - да начешем сърбежите на Сюлейман Пуси и сие. Аз предлагам да отнемем имотите и запорираме банковите сметки на постаните родни евроатлантици. И след това - и БГ гражданството на фашизоидните чифути. 
БЪЛГАРИНО! Гледай Украйна, мисли за България! Когато си избереш начело на държавата да поставиш клоуни, чалгари, продуктово позиционирани харвардски меринджеи и всякакви палячовци обикновено береш много ядове.
17
5
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
Атлантическия съвет е добре да си замълчи, защото глупостта им може да донесе доста неприятности на страната ни. Достатъчно е, че такива малоумници, продали дребните си душици, са решили, и са се навели на световните "миротворци" . Няма нужда да предлагат каквото и да е било от този род, защото това не е волята на народа, както и тяхното съществуване е толкова паразитно и очевидно зависимо.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама