БЛС даде доц. Атанас Мангъров на етичната комисия

20.01.2022 / 11:49 6

Снимка Булфото

Задават се големи проблеми за доц. Атанас Мангъров.

Управителният съвет на Български лекарски съюз сезира Столичната комисия по професионална етика заради "поредните неверни твърдения и откровени лъжи" на доц. Атанас Мангъров.

В изпратено до медиите съобщение се цитира участието на инфекциониста по Нова телевизия, където заяви, че “... тези 564 души, които са починали, са починали, защото са ваксинирани“, пише offnews.bg.

"Разликата между „починали ваксинирани“ и „починали, ЗАЩОТО са ваксинирани“ може да е само една дума, но тя прави казаното от доц. Мангъров откровена лъжа. Лъжа, която си “играе” със страховете и притесненията на хората", посочват от лекарския съюз.

Те цитират и официалното опровержение на МЗ и ИАЛ в България, според което няма случай на доказана причинно-следствена връзка между ваксина срещу COVID 19 и смъртен изход: "9 са случаите от началото на ваксинационната кампания, в които е подозирана връзка между поставяне на ваксина срещу Covid-19 и смъртен изход, като в нито един от тях връзка не е доказана".

В същото предаване доц. Мангъров цитира данни от епикриза на 26 г. мъж от Плевен, за който твърди, че две седмици след ваксинация е бил в интензивното на болницата в Плевен с ДИК синдром и заяви, че има връзка между ваксинацията и последвалото настаняване в болница на младия мъж, добавяйки: “Тези случаи не се съобщават".

Според БЛС това твърдение отново "не отговаря на истината, изкривява информацията и е откровена конспирация".

С изказванията си, подкрепени от псевдонаучни аргументи, доц. Мангъров погазва етичните принципи на лекарската професия, посочват от съсловната организация.

"Публичното говорене на лъжи, изречени от медицинско лице, уронва престижа на цялото съсловие, обърква хората, всява страх и насажда агресия сред обществото. През последните дни, като резултат от подобно говорене, станахме свидетели на два случая на нападнати медици в Русенско", пишат от БЛС.

УС на Български лекарски съюз очаква Етичната комисия към Столична лекарска колегия да се произнесе в най-кратки срокове по казуса. Този сигнал се добавя към процедура, която тече в момента.

Разпространението на фалшиви твърдения не трябва да остава без последици, а когато те са изречени от лекар е резонно да се замислим дали той е достоен да носи тази титла, категорични са от лекарския

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
Либертарианец (преди 2 години)
Рейтинг: 3844 | Одобрение: -566
Пра Ухилен Ти по-добре не коментирай в сайта. Че се напиках да се смея с тъпотиите ти. Казах ти, мислиш като кокошка на слънце и ръсиш премъдрости на кило. Толкова си можеш просто. УхиленУхиленУхилен Ти си папагал дебил. 
Свободата - е възможност да следваш съдбата си!
1
7
ПраБългарин (преди 2 години)
Рейтинг: 62082 | Одобрение: -28378
А ве смешник, да не си стъпил в болница по спешност или ако имаш сериозни проблеми, опитай да мислиш, но не отивай в болница, жена ти ако ражда у вас, да не си луд да ходиш в болница, и секцио ако се налоци у вас на пода с ножа за хляб. Други вариант е да викнеш Мангъра на помощ, да ти даде съвет УхиленУхиленУхилен Света щеше да е скучен без такива нобелисти като теб....
2
2
Либертарианец (преди 2 години)
Рейтинг: 3844 | Одобрение: -566
Той тъпака MrBean така си плямпа, не му обръщай внимание. Пише коментари по инерция. Плюе срещу срещу доктори като Мангъров и подкрепя ОПГ-то БЛС на бизнесмените милионери с бели престилки. Ония от БЛС ако ги питаш, в пандемия трябва да сме пожизнено. Всяка поставена вакЦина на тях им пълни джобовете. 
Свободата - е възможност да следваш съдбата си!
2
0
Burton (преди 2 години)
Рейтинг: 16284 | Одобрение: 3004
как "хората в чували са страшни мърши"?!? Неадекватен ли си?
2
10
MrBean (преди 2 години)
Рейтинг: 134609 | Одобрение: -1906
Страшни мърши са хората в чувалите,заради глкупостите на Мангъра! Да си бачка там и да гледа себе си.
3
7
Либертарианец (преди 2 години)
Рейтинг: 3844 | Одобрение: -566
Тия от БЛС са страшни мърши. Не са лекари тия. Бизнесмени са, ОПГ. 
Свободата - е възможност да следваш съдбата си!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама