Борецът с фалшивите новини Мария Габриел от ГЕРБ защити лобисткия закон срещу свободния интернет: Медиите пишат лъжливи новини за..

29.03.2019 / 09:49 5

Снимка Булфото

Амбицията да модернизираме правилата за авторските права бе постигната. Повече от 2 години имахме много емоционални дебати, пише novini.bg.

ВИЖ ОЩЕ 

Член 13 - новият цензур на публичните настроения

Кои български евродепутати подкрепиха лобистката директива за авторското право! ДПС и БСП в основата на ограничаването на свободния интернет

Божидар Божанов за новата цензура от ЕС в интернет! Така става, когато липсват технически грамотни хора и лобистите превземат съзнанието на евродепутатите

Това каза българският комисар по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел, която откри дискусията на тема "Фотографията: права за снимане и публикуване съгласно Закона за защита на личните данни", организирана от Асоциацията на професионалните фотографи и Съюза на младите юристи. "Новите правила ще позволят на творците да бъдат защитени. Тези правила възстановяват баланса между творците, включително фотографите и техните партньори. Европейската директива позволява на творците да бъдат по-добре заплатени и да се чувстват защитени при сключването на договори с продуценти и издатели. Призовавам ви да дадем гласност на тази директива. Тя има и правила, които са насочени към укрепване на позициите на тези, които притежават правата на творбите. За чл.13 трябва да знаем, че някои големи онлайн платформи, ще носят директна отговорност, ако качват снимки и творби на автори, без тяхното разрешение. Чухме много лъжи за свободния интернет, който ще спре да съществува. Напротив. Това няма да се случи. В директивата говорим за разрешения за ползване, цитиране. Директивата не засяга потребителите в интернет, които споделят новини. За нас е много важно потребителите на социалните мрежи да продължат да споделят новини и събития, както са го правили досега. Следващите няколко месеца ще бъдат много важни за директивата. Призовавам ви да споделяте всякакви мнения и предложения с нас, за да може тази директива да бъде максимално полезна", каза още българският еврокомисар.

"Относно защитата на личните данни искам да кажа, че част от нещата, които прави ЕС, макар и предизвиквайки дебати, могат да се превърнат в златни правила. Защитата на личните данни ще е основна за трансформацията при цифровизацията. Регламентът за защита на личните данни ще ни даде правна и бизнес сигурност. Всички трябва да имаме еднаква сигурност", категорична беше Мария Габриел."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 32794 | Одобрение: 11079
Варна пропусна джендар идеологята. и видимо болните хора дето си милят че сами могат да си определят пола. имаше не помя кога една новина за една жена от хамерика дето се направила на мъж и роди дете. нямамнищ против педалите имам такива приятели ама едмо е да си сексуално привлечен към същия пол друго е да се мислиш за нещо различно от това което си се родил. имаше един стар виц когато едим мъж се мисли за бог той е луд а когато един мъж се мисли за жена аз трява да му защитавам правата.
8
1
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 74740 | Одобрение: 36350
заради такива неадекватни хора превърнаха ЕС в нов СССР и накрая ще се взриви всичко и отиваме към война. Смениха идеята на ЕС за свобода и толерантност и я направиха лобизъм за богатите стари фирми, робство и цензура над инакомислещите. трябва да се махат незабавно
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
10
1
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 32794 | Одобрение: 11079
до Варна какво очакваш от тази поставена патка тя се набута там само за да си намери гогат мъж.
16
1
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 74740 | Одобрение: 36350
абсолютно неадекватна лобистка. говори неща от които изобщо нищо не разбира. клише след клише. нека да работи някаква истинска работа малко 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама