Борисов: Ние сме като Кобрата, когато ни ударят - ставаме и продължаваме напред (видео)

19.05.2019 / 15:18 9

Снимки: Булфото

Това тук е автентичната десница, десницата на ЕНП. Другите са помагачите на БСП (БКП), те не са се променили, защото конгресите им вървят един след друг. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на основното предизборно събитие на ГЕРБ - СДС в препълнената зала "Арена Армеец" в град София, пише novini.bg.

"Ние сме като Кобрата, ставаме и продължаваме напред, когато са ни ударили. Защото няма нито една област, в която държавата да е в по-добро състояние отсега. Само в последните няколко дни сме открили няколко завода. За първи път в историята България изнася повече за Германия, отколкото внася", обърна се Борисов към Вебер.

Като примери той даде нарастването на БВП, намаляване на външния дълг, увеличението на износа. „Аз съм убеден, че ако сме живи и здрави в следващите месеци ще видите какви заводи ще започнат да се строят в България. И то точно такива от каквито има нужда държавата, реални инвестиции“, заяви Борисов.

Той припомни запознанството им с Манфред Вебер, като подчерта, че тогава Вебер не е харесвал България, а сега е един от най-големите и защитници.

„В Шумен им направихме индустриална зона. Само вчерашната инвестиция в Шумен е 100 млн. лв. Тогава ще се върнат ли висококвалифицираните българи? Ще се върнат разбира се и се връщат. Близо 500 хил. автомобила ще излязат за 24 май“, заяви той.

„Не бързайте да казвате, че сме победители не за друго – а като гледам справките близо 100 000 автомобили ще излязат през почивните дни, понеделник пък е направен за учениците неучебен ден. Затова се обръщам към структурите – помолете ги хората, нека си починат петък, събота и неделя до обед и да се върнат за изборите“, заяви Борисов.

Той посочи, че Европа е един организъм, една система. „България си има правителство и Европа си има правителство. Ние можем да гарантираме инфраструктурата, доходите и най-вече опазването на външната граница на ЕС. Много усилия влагаме и се справяме добре, не случайно в Европа ни дават за пример. Гарантирам и това сме говорили с колегите от СДС, членовете, избрани от тази листа, ще бъдат дисциплинирани, обединени и ще изпълняват общите решения на ЕНП. Всички са ми обещали да подкрепяме нашият кандидат Манфред Вебер“, коментира Бойко Борисов.

Той се обърна към кандидатът на ЕНП за председател на ЕК Манфред Вебер с думите: „Ние разчитаме, като отлетиш там, на високото – да не забравяш цялата тази зала. Защото животът е събирач – от противници прави първи приятели. Второ, кохезионната политика – единственият шанс за развитие на Западните Балкани и държавите от Източна Европа са транспортните коридори. Така че кохезионната политика трябва да ни е приоритет. Важно е, защото освен автомагистралите „Струма“, „Тракия“, „Марица“ и „Люлин“, сме обещали на българите и „Хемус“, както и пътят от Враца към Монтана. За Шенген няма да напомням – не че ни е важно, но е обидно, защото ние се справяме много по-добре от други държави“.

"В момента през България преминава 17 млрд. куб. м газ към Турция, Гърция и Македония. Със спирането на този газ нашите тръби се изпразват. Искаме да си останат нашите колички. За да е спокоен Западът сряда стартираме изграждането на интерконтектора България – Гърция, за около половин милиарда лева, да има диверсификация“, допълни премиерът.

„Имаме подкрепата на ЕК за газов хъб „Балкан“. Ще загубим 2 млрд. но ще ги компенсираме. България вече една година се движи в тези срокове, за да имаме пълна диверсификация“, заяви той. „Предупреждавам партията в петък и или четвъртък ще се опитат да ни направят поражения. Направихме си промените, извлякохме си поуките, но партията се вдигна. Това ги плаши. Да не пропусна да поздравя Мария Неделчева, защото тя разби кандидата на БСП - злоба жлъч, срещу познания, ум, компетенция", отбеляза Борисов.

"В четвъртък и петък ще се опитат да ни правят нов Костинброд", предупреди Бойко Борисов. Според него политическите им опоненти били бесни от това, че ГЕРБ е успяла да се изправи след нанесения тежък удар. Той призова структурите на ГЕРБ да са внимателни и максимално мобилизирани.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
5
n eXu s (преди 3 месеца)
Рейтинг: 187352 | Одобрение: 33162
За какво да ти плащат, имбецил? За недоразвития ти мозък и безграничната ти простотия ли?
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
1
4
n eXu s (преди 3 месеца)
Рейтинг: 187352 | Одобрение: 33162
4
4
Пешо от Виница (преди 3 месеца)
Рейтинг: 26497 | Одобрение: 12142
Добре го каза "Наблюдател"!Усмивка
3
3
Наблюдател (преди 3 месеца)
Рейтинг: 8282 | Одобрение: -1523
Ааааааа, цъкат момчето/момчета на поразия г-н Борисов, цъкат, че пушек се дига. Само днес, за около 8-9 часа са ми нацвъкали около 50-60 минуса. Ухилен Реших да си направя експеримент  с =повишено= участие (пуснати Post - ове).  Ще ми пръднат на ....... шапката, ........ смешници. Ухилен И преди съм го казвал : какъвто менторът, такива са и слугинажът муУхилен
4
4
Пешо от Виница (преди 3 месеца)
Рейтинг: 26497 | Одобрение: 12142
"Затова се обръщам към троловете– вземете се в ръце и цъкайте минуси на всички, които са на друго мнение! Работет без почивка до изборите ,че няма да ви се плати, айде де".... заяви Борисов.Гняв. "Аз  ви дадох", "Аз открих", "Аз забраних"-"Аз"...."Аз"...."Аз"-това си е за психоаналитик, но само такъв, който има богат клиничен опит и е запознат с теорията на З. Фройд/ "възникване и развитие на Свръх Аз-ът -1932г./ и предходното му изследване на "Нарцисизмът"-1914г.!8-)
8
14
12321 (преди 3 месеца)
Рейтинг: 6148 | Одобрение: 2688
И като се изправи Кобрата - сега в 9 глуха. И със спрени права...
20
16
Гунчо (преди 3 месеца)
Рейтинг: 842 | Одобрение: 232
Помним как Кобрата стана като го удари Кличко. И вас ви чака същото ставане на 27-ми.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама