Бойко Борисов продължава да е най-одобряваният политик у нас

22.07.2019 / 21:10 9

Снимка: Булфото

Увеличава се делът на хората, смятащи че правителството ще изкара пълен мандат - 57% са на това мнение. Това сочи проучване на "Тренд" по поръчка на вестник ''24 часа'', посветено на нагласите спрямо основните партиийни лидери и други актуални теми.

Проучването е реализирано в периода 9-16 юли 2019 г. чрез пряко полустандартизирано интервю ''лице в лице'' сред 1010 души на възраст 18+ и е представително за пълнолетното население на страната.

Борисов продължава да е най-одобряваният партиен лидер. Намаляването на държавната субсидия за партиите продължава да среща подкрепа на голямо мнозинство, но близо половината българи са на мнение, че така партиите ще станат по-зависими от бизнеса.

Резултатите от изборите за Европейски парламент продължават да оказват ефект върху обществените нагласи и през месец юли.

Оптимистично настроените достигат до 55%, а песимистите спадат до 35%. Тук трябва да се има предвид и отпускарският сезон, който също дава определена позитивна нагласа, коментират от "Тренд", цитирани от Нова телевизия.

Победата на ГЕРБ на отминалите европейски избори е основната причина за видима тенденция на ръст на дела на хора, които са на мнение, че правителството ще изкара пълен мандат – 57% от всички български граждани през юли. На обратното мнение са една пета от запитаните.

Бойко Борисов продължава да е най-одобряваният партиен лидер с 36% положително отношение. Освен него в първата петица по положително отношение са Красимир Каракачанов (29%), Корнелия Нинова (24%), Веселин Марешки (24%) и Татяна Дончева(19%). Най-ниско положително отношение срещат Христо Иванов (10%), Мустафа Карадайъ(10%), Румен Христов (9%), Румен Петков (9%), Костадин Костадинов (8%) и Атанас Атанасов (7%). С най-висока неразпознаваемост остават Костадин Костадинов (45%) и Румен Христов (42%).

Инициативата на ГЕРБ за намаляването на държавната субсидия за партии на 1 лев на получен глас на избори среща одобрението на 69% от всички български граждани, а 14% не го подкрепят.

На въпрос с предварително зададени опции затова колко трябва да получават партиите като субсидия от държавата, най-висок процент събира опцията 1 лев (42%), а 25% смятат, че партиите не трябва да получават пари от държавата. Само 2% са на мнение, че партиите трябва да получават повече от 7 лева на получен глас на избори.

Въпреки внушителното мнозинство, което подкрепя намаляването на държавните субсидии за партиите, 47% от интервюираните са на мнение, че с това решение партиите ще станат по-зависими от бизнеса, а 26% смятат, че няма да станат по-зависими.

В изследването на ''Тренд'' през юли не се наблюдава съществена динамика в електоралните данни и за оценката на работата на основните институции спрямо проучването ни през миналия месец. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
1
Вин (преди 4 години)
Рейтинг: 4896 | Одобрение: -664
Протеже на мадридският лъжец, предложен и лансиран от мутро- милиционерското лоби,  доказано некомпетентен във всяка една област ( дори в любимото му милиционерство), постоянно променящ мнението си по ВСЯКАКВИ въпроси, координатор на интересите на олигарси, мутри, десари, депесари - мат'ряла обича себеподопни простаци и си го тачи и избира. След загубеното десетилетие на Боко, ще вият пак на умрЕло, но битият бит, уваженият уважен. Само дето, България изчезва, но може и да е за добро, пространството не търпи празнота, може някога да се засели територията с нормално население?
11
3
Марио (преди 4 години)
Рейтинг: 18668 | Одобрение: 3588
Най -одобряван за панделата.Ангелче
2
7
варна варна (преди 4 години)
Рейтинг: 555 | Одобрение: 90
Глупости!!!Чисто и просто 80% от хората гласуват за него защото няма алтернатива!!!
27
4
kris (преди 4 години)
Рейтинг: 339886 | Одобрение: 54571
И къде ги намериха тези 1000 кретена......в Софийските "бизнес местенца" ли......? Най-одобрявания политик ли.....? Това майтап ли е бе, Уили.....? Големи шегаджии имало в България.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
8
3
Пешо от Виница (преди 4 години)
Рейтинг: 94923 | Одобрение: 30628
Колега, в царството на слепците и едноокия е Цар....Бе, аз се мъча да го разбера...играе по тънката струнка на "масата"/ "Вие сте глупави и аз съм един от вас"/, а тя е аморфно състояние и точно това той го разбира прекрасно и се опитва донякъде успешно да я моделира, но в този си процес да не се окаже ,че "Масата" го моделира по свое подобие?8-)
19
3
Пешо от Виница (преди 4 години)
Рейтинг: 94923 | Одобрение: 30628
Помним целувките с Меркел, полетите с хеликоптера, помня Обещанието ,че завода за "Фолксваген " ще се строи тук! Помня, пък то се оказа "паратска работа".Е, как да му Вярвам?8-)
15
5
ас (преди 4 години)
Рейтинг: 148928 | Одобрение: 23448
нормално като и ас ако си платя за едно проучване в определен кръгот хора и ас ще излязя най одобрявания.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама