Депутатът Искрен Митев: ПП и ДПС нямат място в едно европейско семейство

31.05.2022 / 09:12 3

Кадър Нова Тв

Депутат атакува остро една от парламентарно представените ни партии.

„ПП и ДПС нямат място в едно европейско семейство”. Така коментира депутатът от „Продължаваме Промяната”  Искрен Митев думите на премиера Кирил Петков за членство в новата либерална група „Обнови Европа” в Европейския парламент и изключването на ДПС от европейската формация.

„Ако се сформира ново европейско семейство и ние сме част от него, България и „Продължаваме Промяната” ще имат своята дума” заяви Митев в студиото на „Здравей, България” по Нова Тв.

Депутатът коментира и новия проектозакон за 10-процентни бонуси за лица, помогнали в разкриването на данъчни нарушители.

„Това е един проектозакон. Той е вкаран като част от мерките в борба с инфлацията и справянето с нея. Той е в поска по-висока събираемост на данъците. Идеята е, за да има повече приходи в държавата, българските граждани и фирми да помогнат в събираемостта”, поясни Митев. Той допълни, че „този законопроект трябва да се изчисти в детайли, защото има  много рискове”.

По думите му обаче на по време на тристранния съвет, проведен в понеделник, фирмите и асоциациите са подкрепили този законопроект.  „Вярваме, че всички в обществеността виждат ползите от това да има по-голяма събираемост”, заяви Митев.

Има няколко условия към законопроекта. Едно от тях е да се осигури анонимност на лицата, подали сигнал. Друго е минималният праг от укрити данъци при подаване на сигнал да е 3000 лева. А трето са санкциите, които ще се прилагат при злоупотреби и подаване на фалшиви сигнали.

„При 3 сигнала,  които излязат без резултат – ще бъдете санкционирани”, каза Митев една от идеите.  „Има обсъждане един месец след като постъпят тези несъбрани до този момент данъци – 10% от тях ще бъдат плащани от НАП човекът, подал сигнал”, допълни още Митев.

По думите му, ако законопроектът бъде одобрен и влезе в сила, се очаква въздействието му върху държавния бюджет да е със стотици милиони.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
петково (преди 1 годинa)
Рейтинг: 9176 | Одобрение: -2639
Анонимни доноси, това ли измислиха големите мозъци на ПП? Така ли се бори корупция? Сигурен съм, че зле скалъпения им "закон" няма да донесе и една стотинка в хазната. Тези газят из правото като луда крава телето. Дори не се усещат, че всяко измислено от тях средство за борба с корупцията е в грубо противоречие с конституцията. Толкова са тъпи, че не усщат пързалката на която са се качили.
12
2
motoristka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 77894 | Одобрение: 36434
ДПС въобще нямат място в политическия живот на България!
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
2
3
Ко? Не! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13184 | Одобрение: -1376
По мое мнение ако разглеждаме желаниеята им "Да правят далавери" са от едно и също семейство. И на едните и на другите им се иска да близнат от медеца. Ако разглеждаме обаче възможностите им "Умствен капацитет" са коренно от различни семейства. ПП не могат да стъпят и на малкия пръст по умствен капацитет на ДПС.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама