Дневник: Сдружение на 2 дни поиска безвъзмездно 50 дка общински имот край морето във Варна. Варненци излизат на протест в 18,30 днес

12.07.2020 / 14:55 5

Карта Дневник.бг

Мътна сделка се подготвя във Варна в разгара на бушуващи протести в цялата страна.

Днес в 18,30 часа варненци отново излизат на протест пред община Варна.

На този фон сдружение с нестопанска цел, регистрирано на 8 юли т.г. е поискало да му бъдат предоставени безвъзмездно 50 дка общински имот във Варненския кв. галата. Това става ясно от текст на писмо, изпратено от кмета на града Иван Портних до председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов, съобщи Дневник.

Според съдържанието на документа, с който "Дневник" разполага, заявлението за предоставянето на имота е подадено от сдружението "Еко парк Галата". Като своя цел то е посочило "управление, поддръжка и облагородяване на парк в кв. Галата". Тъй като според сега действащото законодателство и наредбите на местната администрация във Варна, общински имоти се предоставят безвъзмездно само с решение на Общинския съвет, Портних предлага той да разгледа заявлението на "Еко парк Галата" на следващото си заседание.

Справка в сайта на Агенцията по Геодезия, картография и кадастър показва, че става дума за бивш военен имот, прехвърлен на Община Варна през 2013 г. Някогашното поделение на бреговата охрана се намира

високо над морския бряг и граничи с асфалтов път, а от него се открива панорамна гледка към Варна и целия залива пред града. Според отразеното в Кадастъра става дума за урегулиран поземлен имот във вилните зони "Черноморец" и "Прибой". Той е предвиден за застрояване.

Съдържанието на кореспонденция, водена между представляващия сдружението "Еко парк Галата" Димитър Големанов и председателя на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов показва, че т.нар. "инвестиционни намерения" към въпросния имот в кв. "Галата" са били заявени с писмо, регистрирано в деловодството на Община Варна още на 3 февруари т.г. Тогава обаче те са били подадени не от сдружението с нестопанска цел, а от търговското дружество "Евроатракция". С писмо от 9 юли т.г. обаче Големанов е поискал от Балабанов да счита за подател на намеренията за инвестиции, регистрираното само няколко дни по-рано сдружение с нестопанска цел "Еко парк Галата".

Според документите, публикувани в Търговския регистър,

"Евроатракция" е основано през 2017 г. с капитал от 10 лв.

Негови собственици са 23 годишният Тюркел Шемсидин и 29 годишната Борислава Тачева. Преди това нито един от двамата не е участвал в други дружества. На 20 февруари м.г. двамата са продали дяловете си на Руси Русев, който го управлява и в момента. Русев е получил компанията също срещу 10 лв.

Предложението за безвъзмездното прехвърляне на 50 дка държавен имот на "Еко парк Галата" предстои да бъде гласувано на едва третата за т.г. сесия на варненския Общински съвет, свикана в понеделник. За приемането му са необходими две трети от гласовете на съветниците.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
MrBean (преди 3 месеца)
Рейтинг: 40192 | Одобрение: 6142
Как да се гътне,то мизерията и калта в която е затънал го крепят.Същия като Балачев и другите всепартийци.Верно ли е че на тоя Станев брат му заповядва из пазара Владиславово ,че да му идем на гости?
4
0
Мракобес (преди 3 месеца)
Рейтинг: 10017 | Одобрение: 2027
Наистиан Петел, защо не пишете нищо , че зад това седи Янко Станев - тази гнида и пиявица! Да се гътва вече!
6
1
Нане (преди 3 месеца)
Рейтинг: 2315 | Одобрение: 480
сервитьорчето знае как се мами още от шведския
8
0
Dooobre!!! (преди 3 месеца)
Рейтинг: 8137 | Одобрение: 4482
И защо по дяволите никой не споменава, че всичко това става "под крилото" на  ЯНКО СТАНЕВ. Същия тоя мазник, който си точи брадвата за тези имоти от преди повече от десет години. Само още няколко дни им трябват на бързичко да си направят ЕСУТ-а общината и да им го прехвърлят.  После чакай от умрял писмо. За няколко дни може да смени поне няколко собственика и никой съд на света няма да възстанови настоящата общинска собственост.  СХЕМАДЖИИ ДОЛНИ!Болест
Да живей България!
8
1
Снайпер (преди 3 месеца)
Рейтинг: 8620 | Одобрение: 4235
Портних ще е то първите арестувани кметове на ГЕРБ

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама