Дневник: Варна плаща 9 млн. лева, за да си оправи автобусните машини за билети

07.10.2021 / 15:27 6

снимка Булфото

автор Спас Спасов, Дневник

9 млн. лв. трябва да извади община Варна от бюджета си, за да оправи автобусните машини за билети. Парите трябва да се вложат в "умната" система през следващите три години. 

Системата бе изградена по проект  "Интегриран градски транспорт" за близо 150 млн. лв., като цената само на билетната система беше 8 млн. лв. Това означава, че сега за три години Варна ще трябва да плати повече за извънгаранционната поддръжка на системата, която непрекъснато създава проблеми, отколкото за изграждането й.

Информацията за сключения договор на стойност 9 млн. лв. за извънгаранционната поддръжка на системата идва само два месеца след като стана ясно, че местната администрация търси начин да ограничи използването й, тъй като машините, поръчани по проекта "Интегриран градски транспорт", се оказаха неудачни.

Признанието беше направено пред БНР (Радио Варна) през юли т.г. от директора на общинското предприятие "Транспорт и автоматизирана система за регулиране на уличното движение" Младен Иванов.

Договорът за извънгаранционна поддръжка на неудачната билетна система е сключен с компанията "Балистик сел". Тя беше участник в дружеството по задълженията и договорите "Обединение модерен транспорт", което спечели обществената поръчка за изграждане на билетната система през 2013 г. В него освен "Балистик сел" с 45% от дяловете, влизаха още "Бонима" с 5.0% от общия капитал, "Интрасофт интернешънал България" с 20.0% "Ериксон телекомюникейшънс България" с неуказано непарично участие и сръбска компания с името "Ериксон" с 5% дялов капитал.

Сега обществената поръчка по извънгаранционната поддръжка на системата за автоматична продажба на билети за градския транспорт във Варна е възложена директно на "Балистик сел" като носител на авторските права върху нея.

Според сключения договор компанията ще трябва да извършва извънгаранционна поддръжка, включваща техническо обслужване и системно администриране на билетната система, да извършва услуги по актуализация и допълнителни консултантски услуги за обезпечаване на работата й. Това ще става с "предоставяне на специализиран оперативно-технически персонал и допълнителна доставка на компоненти" на системата при необходимост.

Още по темата четете тукПроверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
kaka (преди 1 седмица)
Рейтинг: 32381 | Одобрение: 4546
Аз пък ще ги оправя за 3 милиона по герберски и догодина пак и така и така всяка година.
4
0
Марио (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10750 | Одобрение: 2335
Докога ще ни управлява ушмъркан сервитъор ,марионетка на мафията!?Ангелче
0
11
СИК2 (преди 2 седмици)
Рейтинг: 126 | Одобрение: -879
а вий кво искате? някой да ви поддържа техниката без пари ли? няма такъв филм
6
0
Dooobre!!! (преди 2 седмици)
Рейтинг: 10691 | Одобрение: 4816
Пак казвам и повтарям, и подесетвам - докато не се изрине тая гробарска граблива пасмина отвсякъде, много още имаме да потъваме. Колкото по-дълго в тях са ресурсите на държавата,  толкова за по-дълго ще се осигурят. С години напред ще прибират парите, а всички ние ще им плащаме... че и децата ни!  Вижте в енергетиката какво става. Всичко е "подредено", сценарият е написан още от преди години с дългосрочната перспектива "за нашите хора винаги ще има какво да крадат - народа да го духа!"Болест
Да живей България!
5
0
Пешо от Виница (преди 2 седмици)
Рейтинг: 76305 | Одобрение: 26180
Боже ,колко много крадене е паднало?! И сега още ....девет милиона,гаче другите са били малко. Съвест нямате ли ?
4
0
село варна (преди 2 седмици)
Рейтинг: 1034 | Одобрение: 129
Значи досега не са си свършили работата и пак ще наливат пари в бездънната каца на Гр.транспорт. И кога най- после ще оправят транспортната схема- града се развива, промишлените зони се променят, а адекватен транспорт няма. Само с повишаването на цените на билетите се занимават.
Кмете, не се ли срамуваш гледайки как Варна е заприличала на село с боклуците, разбити улици, неправилно паркирани коли. Защо няма КОНТРОЛ !!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама