Доц. Атанас Мангъров: Като чуя самото име "клинична пътека" и се изприщвам

25.02.2021 / 14:26 5

Кадър и видео Фейсбук/АБВ

Доц. Атанас Мангъров отново изпъкна с интересно мнение, този път за заплащането на лекарите в България. 

Основните неща, които считаме, че трябва да бъдат променени е, че трябва да се раздели заплащането на медицинския труд от заплащането на лечението. В момента се получава така, че лекари, които работят по скъпи клинични пътеки получават в пъти повече от тези, които не работят по толкова скъпи, но също толкова важни клинични пътеки. Аз като чуя самото име клинична пътека и се изприщвам.

Това коментира доц. Атанас Мангъров, който е кандидат-депутат от листите на ПП АБВ, на пресконференция в централата на партията, предава Евроком.

Това коментира доц. Атанас Мангъров, който е кандидат-депутат от листите на ПП АБВ, на пресконференция в централата на партията, предава Евроком.

 

По думите му медицинските специалисти търсят реализация в чужбина, защото тук не получават адекватно заплащане. "Трябва да се реши и цялостният източник на финансиране за здравеопазването. За момента това става чрез т. нар. здравни осигуровки. В страната има милион и половина души, които просто не се осигуряват. Ние считаме, че този финансов модел трябва да се промени и заплащането на всичко, което се случва в здравеопазването, трябва да стане чрез данъците", допълни той. 

Според Мангъров личните лекари трябва да спрат да са еднолични търговци, пише dunavmost.com.

 



Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
Пешо от Виница (преди 7 месеца)
Рейтинг: 75920 | Одобрение: 26105
До съществото ,което се мъчи да му се обърне внимание. Ето, обръщам ти внимание с думите: Не ставаш  и не се пинай срещу другите без да си подготвен! Гледай телевизия,чети книжки и мисли преди да се мъчиш.....Гадно е да те гледат в болницата  само като касичка за пари. Гадно е  и няма морал и извинение за това деяние!! "Махнете , изхвърлете търговците от храма-болниците!". 
0
3
Пиша на кирилица (преди 7 месеца)
Рейтинг: 2357 | Одобрение: 292
Пешо с вилица не е чувал за Електронно здравно досие. Ами проверявай си го ве Пешо
0
1
Пешо от Виница (преди 7 месеца)
Рейтинг: 75920 | Одобрение: 26105
В една фирма от 150 човека ,от Здравната каса са ги извикали на профилактични прегледи в Правителствена болница. Дотук добре! Уловката е ,че всички са имали от фирмата втора мед. осигуровка. И се започва якото точене на пари. Явяват се за преглед, а после случайно узнават ,че всичките са диагностирани , а впоследствие с едно и също заболяване-"Емболия на крайниците". А и че са настанени по спешност в болницата. Направени им били пълни изследвания, лечение и .....всичко на стойност -3650 лева. А сега смятайте за какво източване иде реч! Питат министъра за това , а той гледа като наакано дете майка си. Горкият! Нищо не знае, та даже и се възмущава ,че го питат! Невъзможно било-според него. И ти иде да грабнеш една сопа и да  почнеш наред: от министъра до последния лекар в тази болница! А дали  не е така  и в другите? И как да им вярваш  въобще ,че са полагали Хипократова клетва , а не клетва пред дявола?!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik