Ексклузивно! Варна диша прахоляк над нормите заради бул. "Левски". Екоинспекцията нареди незабавно кметът да...

13.03.2019 / 15:42 6

Снимка: Булфото

Сигнали за замърсени и запрашени булеварди по време на ремонтни дейности във Варна са постъпили в Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите.

Жалбите били подадени в началото на февруари и са свързани с чистотата на булевардите „Владислав Варненчик“ и „Сливница“, става ясно от справка за контролната дейност на екоинспекцията през втория месец на годината, пише Дарик Варна.

Проверката показала, че  сигналът е основателен и касае реконструкцията на бул. „Васил Левски“. Препратен е към община Варна за предприемане на компетентни действия.


През февруари екоинспекцията е проверила два сигнала за замърсени води и оцветени води,  изтичащи в дерета В единия случай граждани са алармирали, че зад ОДЗ „Делфинче“ в кв. „Възраждане“ в дере тече искрящо зелена вода. На място инспекторите установили, че сигналът е основателен. Не могли обаче да уточнят кой е източникът на замърсяването с краткотраен характер.

Другият сигнал е за оцветяване на водите в червен цвят в канал до Западна промишлена зона. Сигналът е приет за основателен като е извършена съвместна проверка с Община Варна и Басейнова дирекция за Черноморски район. Констатирано е включване на производствени отпадъчни води в дъждовната канализация на Варна. На дружеството „Чайка“ АД е дадено предписание за преустановяване на заустването в дъждовната канализация и е съставен акт.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
2
Mitko (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2794 | Одобрение: 579
Като пуснат магистрала, ще стане озе по-зле, шум от състезатели и мотори 24x7
18
2
гарфилд (преди 1 годинa)
Рейтинг: 38141 | Одобрение: 14546
А,ще стане,бе.Някой ден,по Нова година.Не знам само коя от всички.
25
3
владо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13773 | Одобрение: 6968
Първо мина зелената вода, след това червената вода и сега очакваме да текат води с  всички други цветове на дъгата и после ще настъпи чудото и .........управниците ни ще спрат да усвояват. Типично по български ще завърша с ДАНО.
35
5
4udovi6teto (преди 1 годинa)
Рейтинг: 35846 | Одобрение: 9386
Боли го кура кмета за чистотата на града, той нали си "усвоява" паричките?Ангелче
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама