Ексклузивно! Варна диша прахоляк над нормите заради бул. "Левски". Екоинспекцията нареди незабавно кметът да...

13.03.2019 / 15:42 6

Снимка: Булфото

Сигнали за замърсени и запрашени булеварди по време на ремонтни дейности във Варна са постъпили в Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите.

Жалбите били подадени в началото на февруари и са свързани с чистотата на булевардите „Владислав Варненчик“ и „Сливница“, става ясно от справка за контролната дейност на екоинспекцията през втория месец на годината, пише Дарик Варна.

Проверката показала, че  сигналът е основателен и касае реконструкцията на бул. „Васил Левски“. Препратен е към община Варна за предприемане на компетентни действия.


През февруари екоинспекцията е проверила два сигнала за замърсени води и оцветени води,  изтичащи в дерета В единия случай граждани са алармирали, че зад ОДЗ „Делфинче“ в кв. „Възраждане“ в дере тече искрящо зелена вода. На място инспекторите установили, че сигналът е основателен. Не могли обаче да уточнят кой е източникът на замърсяването с краткотраен характер.

Другият сигнал е за оцветяване на водите в червен цвят в канал до Западна промишлена зона. Сигналът е приет за основателен като е извършена съвместна проверка с Община Варна и Басейнова дирекция за Черноморски район. Констатирано е включване на производствени отпадъчни води в дъждовната канализация на Варна. На дружеството „Чайка“ АД е дадено предписание за преустановяване на заустването в дъждовната канализация и е съставен акт.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
Mitko (преди 2 месеца)
Рейтинг: 2186 | Одобрение: 471
Като пуснат магистрала, ще стане озе по-зле, шум от състезатели и мотори 24x7
18
2
гарфилд (преди 2 месеца)
Рейтинг: 12109 | Одобрение: 5519
А,ще стане,бе.Някой ден,по Нова година.Не знам само коя от всички.
25
3
владо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 9525 | Одобрение: 6015
Първо мина зелената вода, след това червената вода и сега очакваме да текат води с  всички други цветове на дъгата и после ще настъпи чудото и .........управниците ни ще спрат да усвояват. Типично по български ще завърша с ДАНО.
35
5
4udovi6teto (преди 2 месеца)
Рейтинг: 11609 | Одобрение: 5324
Боли го кура кмета за чистотата на града, той нали си "усвоява" паричките?Ангелче
Валери Станков
47
4
аптекаря (преди 2 месеца)
Рейтинг: 4164 | Одобрение: 1319
Голям смях господи. Регионалната инспекция по опазване на околната среда, нареди кметът незабавно да предприеме действия по компетентност. Абе господа той ако беше компетентен, досега реконструкцията на бул. Васил Левски отдавна да беше приключила.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама