Емили: Моят електрически скутер тежи 60 килограма и вдига до 125 км/ч, но вече ще карам по-бавно

13.07.2022 / 09:57 12

кадър бТВ

Вече ще карам по-бавно. Това коментира момичето, заснето да лети по магистралата на тротинетка с над 100 км/ч. Нарекоха я "Камикадзето на пътя“. Тя е Емили Йорданова, защитаваща правата на ЛГБТ хората.

Всъщност тя не лети с тротинетка, а с електрически скутер, който притежава заедно с приятеля си Тихомир.

В интервю за bTV Емили споделя, че редовно кара тротинетка – и по градските, и по извънградските магистрали у нас. Твърди, че винаги спазва правилата. Приятелят ѝ Тихомир също се придвижва със скутера.

"Обикновените тротинетки, които се взимат под наем те вдигат до 25 км в час и те са лекички. Всъщност те тежат 10-15 кг най-много и струват около 1000 лв., може да си я купиш отвсякъде. Тази тротинетка, която ние имаме, тя струва 8000 лв., тежи 60 кг и развива 125 км в час, като пробегът ѝ е 160 км с едно зареждане може да се отива до Перник и да се връщаш без никакъв проблем.

С тротинетката редовно се движат и по големите булеварди в столицата - до момента безаварийно. Всички падания са регистрирани с ниски тротинетки, от нисък клас и то повече са младежи, които не знаят какво правят… според мен трябва да се приемат нови закони, защото това е бъдещето, поскъпват цените на горивата, замърсяваме околната среда, бъдещето е това“, казва Тихомир.

А Емили е категорична, че ще продължи да кара по магистралите. Подобно поведение е опасно не само за човека с тротинетката, а и за останалите на пътя, предупреждават експертите.

"Електрическите тротинетки трябва да се движат единствено и само по велоинфраструктурата. Те са изключително опасни, защото са незащитени и реалната опасност от нараняване, особено при по-висока скорост и неравност на пътя това би довело до много сериозно падане и нараняване. Това е абсолютно безумие и граничи със самоубийство, аз не мога да повярвам, че нормално разумно човешко същество може да излага самостоятелно на риск своя и живота на останалите“, коментира Росен Рапчев, експерт от Държавната агенция пътна безопасност. Летящата по магистралите тротинетка е в нарушение не само заради скоростта, а и заради факта, че няма регистрация.

"Това не е административно нарушение, а това е престъпление. Следователно всеки, който си позволява да се движи по пътища, отворени за обществено ползване, с нерегистрирани превозни средства, извършват престъпление“, допълни Рапчев.

До момента Емили и Тихомир не са ходили в КАТ, за да регистрират тротинетката. Този мощен и скоростен модел се продава свободно в България и всеки може да ги купи. Ускоряват от 0 до 100 км в час за 7 секунди.

От началото на годината сектор пътна полиция има над 140 наложени наказания за неправилно управление на електрически тротинетки. За да се стигне до глоби обаче, тези които ги карат, трябва да бъдат хванати в нарушение.

Колкото до Емили, тя твърди че осъзнава отговорността си на пътя и че оттук нататък ще кара по-бавно.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
7
Мракобес (преди 4 месеца)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
:unsure:Божееееееее. ..... какво е това нещо .... побъркаха се . . .
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
5
0
Серж (преди 4 месеца)
Рейтинг: 73557 | Одобрение: 11942
Родната полиция ни пази, веее....:silly:
2
3
MrBean (преди 4 месеца)
Рейтинг: 104072 | Одобрение: -573
Няма значение кой къде си го навира.Важно е да няма касапница. После пак ще се извъдят 1 милион умници....А милиционерите я гледат докато хапват дЮнери....
9
5
danx12n (преди 4 месеца)
Рейтинг: 14221 | Одобрение: 3021
Всички от тяхната порода ги хапе щъркела. Даже извъмземната и тъпа физиономия го издава. Надявам се следващия път да се натресе с тротинетчицата си със 120 км/ч в някой пресичащ пътното платно глиган. 😎
"𝗲𝘂𝗿𝗼𝗮𝘁𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗳𝗿𝗲𝗲𝗱𝗼𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗽𝘂𝗿𝘀𝘂𝗶𝘁𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝘂𝘀𝘁 𝗯𝗲 𝗽𝗮𝗶𝗱 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲𝗹𝘆" - обясни робовладелецът на освободения роб, докато му прибираше къшея хляб от ръцете
4
0
desperado_07@abv.bg (преди 4 месеца)
Рейтинг: 5988 | Одобрение: 468
Таз девойка даже и не осъзнава, колко я хапи щъркела!
Не бъркайте добрината ми със слабост
7
0
Серж (преди 4 месеца)
Рейтинг: 73557 | Одобрение: 11942
Законът не разрешава движението на велосипеди и тротинетки по магистрала! Както и на каруци, и на автомобили, теглени на буксир! Това НЕЩО няма ли да го одрусат с един солен акт, та да изквичи?... Бих я подпрял леекинко отстрани, ако я видя на магистралата, но после ще я лежа, като за нормален ЧОВЕК...И ще ме изкарат най-големия престъпник и враг на ЛГБТ общността...Гняв
6
9
danx12n (преди 4 месеца)
Рейтинг: 14221 | Одобрение: 3021
Една от най-върлите симпатизантки на Киро Простото. Нагъл, по-нагъл, простокировец. 
"𝗲𝘂𝗿𝗼𝗮𝘁𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗳𝗿𝗲𝗲𝗱𝗼𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗽𝘂𝗿𝘀𝘂𝗶𝘁𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝘂𝘀𝘁 𝗯𝗲 𝗽𝗮𝗶𝗱 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲𝗹𝘆" - обясни робовладелецът на освободения роб, докато му прибираше къшея хляб от ръцете
7
0
MrBean (преди 4 месеца)
Рейтинг: 104072 | Одобрение: -573
Да се махат всичките.Защото лесно ще стане на парчета под някоя кола,а шофьора ще бъде преследван както за катастрофа с нормално МПС.А представяте ли какво и е в главата на "това нещо",какъв хормонален дисбаланс е......
12
0
Пиша на кирилица (преди 4 месеца)
Рейтинг: 3432 | Одобрение: 437
Туй същество по телевизията каза, че не е чела закона, а само познавала знаците. Е как това ѝ дава право да се появи на магистралата с МПС.
Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.
11
2
666 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 18630 | Одобрение: 5490
Маама ти сбъркана джендърска...
8
5
Радостин (преди 4 месеца)
Рейтинг: 64440 | Одобрение: -1110
Таз и нагла.
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама