Евгений Кънев: Кое е патриотично в България? Да защитаваш правото на силния или да зачиташ правото на всеки човек, както ни завеща Апостолът?

23.12.2020 / 16:16 6

Снимка: Евгений Кънев, фейсбук 

Криворазбраният национализъм и патриотизъм видимо набира сила в България, воден от неверни конспиративни теории и непознаване на историческите процеси, които обаче омайват егото на голяма част от хора с по-стеснен кръг познания за света.

В България сякаш има тенденция национализмът да се ползва като имунитет и амнистия за престъпления. Т.е. може да си да си корумпиран, да си зъл към привидно по-слабите, да насаждаш омраза, но щом се тупаш в гърдите като националист всичко ти е простено. 

Евгений Кънев пише коментар по темата:

"Една от темите, които ме занимава напоследък е за модерния патриотизъм.

Тревожен е фактът, че по принцип не само у нас почти всичко пречупено през чисто човешка гледна точка и затова свързано с повече емпатия, съчувствие, уважение към човека и неговите права се разглежда в пейоративен контекст за либерално, прогресивно, левичарско и най-често антипатриотично.

Случаят с пренебрежение към гледната точка на македонците е само последния случай, но същото може да се отнесе към много различни групи на етнически, религиозен, полов или сексуален признак. Част от това пренебрежение е хиперболизацията на възможността за другата крайност - защита на груповите права на малцинствата чрез специално законодателство.

Въпросът е кое е патриотично:

да защитаваш визията и правото на силния като най- голяма група - преобладаващата концепция в азиатските страни?

Или патриотизъм е зачитането правата на всеки човек и малцинствена група, както ни завеща Апостолът?"Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
милен (преди 2 месеца)
Рейтинг: 17459 | Одобрение: 2264
 Думите на Апостола са "Не се кланяй на богатият, защото тези пари, които той  "има" ги е откраднал от теб", за това и аз казвам така за "богаташите", много от тях подлъгаха интелигентни момичета в юношеска възаст и създадоха "семейства" преди 10-сетина години, а в момента изродите, които ни откраднаха народните пари в особено големи размери, карат същите тези момичета да проституират и да са зависими от дрогата, а полюцията, която иска големи заплати от нашите данъци, толерира крадците, наркопласьорите и сводниците и взема рушвет от печалбата им.
0
3
Снайпер (преди 2 месеца)
Рейтинг: 9556 | Одобрение: 4086
Много е прав Кънев. Злите хора използват национализма като имунитет за престъпленията си 
2
1
Пешо от Виница (преди 2 месеца)
Рейтинг: 66186 | Одобрение: 23366
Ей, изпълзяха хлебарките  от тъмната геена и почнаха да заработват грошовете от макетата! А, заприте се ,бре! Не съм фен на тиквата и цялото му правителство,но по отношение на проблема с братчедите съм зад  правителството. Писна ми от предатели ,които продават националното достойнство за жалки стотинки. В началото на службата си бях на границата с Гърция. И се учудвах,че нашите пирамиди и вишки са все в ниското. Какво се оказа? Когато се е определяло откъде ще минава границата, пак е имало предатели в съвместната гранична комисия,които срещу злато са мълчали в угода на гърците. Затова ме е яд на подобни нищожества  сега!
4
1
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 190076 | Одобрение: 13656
И какво значи този бълвоч....? Да им лягаме на македонците, че крадат нашата история, и я преиначават като най-нахално ни псуват, или на циганите които ни се качиха на главите....? Аз съм българче. Обичам наште планини зелени, българин да се наричам – първа радост е за мене. Аз съм българче свободно, в край свободен аз живея, всичко българско и родно любя, тача и милея. Аз съм българче и расна в дни велики, в славно време, син съм на земя прекрасна, син съм на юнашко племе.
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
1
уйчо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 31348 | Одобрение: -2342
Стига сте ни набивали малцинствените групи! Те отдавна станаха силната страна, а нормалните станахме малцинство.  
2
1
MrBean (преди 2 месеца)
Рейтинг: 51290 | Одобрение: 7610
ПатрЕотите са глутница помияри.Премахваш главатаря им и почват да скимтят и да търсят чия опашка да ближат!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама