Евродепутати за избора на председател на ЕП: Сделка, пред която „Капалъ Чарши“ изглежда като храм на почтеността

04.07.2019 / 10:17 4

Снимка: Булфото

Изборът на италианецът Давид-Мария Сасоли за председател на ЕП е компромис, никой не е печеливш или доволен. Това коментира евродепутатът от групата на ЕНП Андрей Ковачев в ефира на БТВ.

„Това са политическите реалности в ЕС. Засега не се случи да има по-голямо представителство на нашия регион“, отбеляза със съжаление той.

Евродепутатът от групата на ЕНП Радан Кънев добави, че България не е в положение да решава големи въпроси. „Всеки един от нас по-твърдо в поведението си, заяви недоволството си от компромиса. Той е неизбежен, докато политическото тяло в Европа отстъпва пред чиновници“, убеден е той.

„Този парламент ще влезе с много ниско доверие и ще е много трудно да го изгради наново. Това е отстъпление за демокрацията в Европа“, подчерта Кънев.

„Изборът е резултат от безпринципна, компромисна и нечистоплътна сделка“. Това мнение изрази евродепутатът от групата на Европейските консерватори Ангел Джамбазки.

„Бяхме подведени. Началниците в Брюксел взеха решението да си назначат когото си искат. Един месец лъгаха, че имат различни ценности, но се видя, че нямат. Българските представители имаха твърдо поведение. Има основание за недоверието. Това е сделка, пред която „Капалъ Чарши“ изглежда като храм на почтеността. Това е плод на срамен политически пазарлък“, каза Джамбазки.

Ковачев коментира неуважението на група евродепутатите на Фараж обърнаха гръб на химна на ЕСИ. „Затова има избори, ЕП и общностни институции. Искаме гласът на европейските граждани да бъде зачитан“.

Кънев сподели, че се чувства разочарован, че целият процес не е включвал политики, а личностни конфликти."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
10
13
Наблюдател (преди 10 месеца)
Рейтинг: 15560 | Одобрение: -460
- " ...Това е плод на срамен политически пазарлък“ - каза Джамбазки. ------ Това всички, дори и в България го разбрахме, въпреки селективното медийно отразяване.8-)  Значи който е от "нашите" ще ПИчели, който не е - няма да Пичели. Намусен Само едно не разбрах от цялата дандания, тези - новите избрани, "лични приятели" ли са на ББ , като старите (цуни-гуни) или не???Ангелче Да не вземат да спрат фондовете, че държавата ще фалира като едното нищо.Намусен
2
2
Пешо от Виница (преди 10 месеца)
Рейтинг: 47479 | Одобрение: 18589
"Това е сделка, пред която „Капалъ Чарши“ изглежда като храм на почтеността."-Е, сега ли го разбрахте? Там ,където играят властта, парите и задкулисното влияние се играе по този начин!!!! "Бедни ми Хораций"Усмивка

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама