Евродепутати за избора на председател на ЕП: Сделка, пред която „Капалъ Чарши“ изглежда като храм на почтеността

04.07.2019 / 10:17 4

Снимка: Булфото

Изборът на италианецът Давид-Мария Сасоли за председател на ЕП е компромис, никой не е печеливш или доволен. Това коментира евродепутатът от групата на ЕНП Андрей Ковачев в ефира на БТВ.

„Това са политическите реалности в ЕС. Засега не се случи да има по-голямо представителство на нашия регион“, отбеляза със съжаление той.

Евродепутатът от групата на ЕНП Радан Кънев добави, че България не е в положение да решава големи въпроси. „Всеки един от нас по-твърдо в поведението си, заяви недоволството си от компромиса. Той е неизбежен, докато политическото тяло в Европа отстъпва пред чиновници“, убеден е той.

„Този парламент ще влезе с много ниско доверие и ще е много трудно да го изгради наново. Това е отстъпление за демокрацията в Европа“, подчерта Кънев.

„Изборът е резултат от безпринципна, компромисна и нечистоплътна сделка“. Това мнение изрази евродепутатът от групата на Европейските консерватори Ангел Джамбазки.

„Бяхме подведени. Началниците в Брюксел взеха решението да си назначат когото си искат. Един месец лъгаха, че имат различни ценности, но се видя, че нямат. Българските представители имаха твърдо поведение. Има основание за недоверието. Това е сделка, пред която „Капалъ Чарши“ изглежда като храм на почтеността. Това е плод на срамен политически пазарлък“, каза Джамбазки.

Ковачев коментира неуважението на група евродепутатите на Фараж обърнаха гръб на химна на ЕСИ. „Затова има избори, ЕП и общностни институции. Искаме гласът на европейските граждани да бъде зачитан“.

Кънев сподели, че се чувства разочарован, че целият процес не е включвал политики, а личностни конфликти.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
10
13
Наблюдател (преди 3 месеца)
Рейтинг: 8597 | Одобрение: -3123
- " ...Това е плод на срамен политически пазарлък“ - каза Джамбазки. ------ Това всички, дори и в България го разбрахме, въпреки селективното медийно отразяване.8-)  Значи който е от "нашите" ще ПИчели, който не е - няма да Пичели. Намусен Само едно не разбрах от цялата дандания, тези - новите избрани, "лични приятели" ли са на ББ , като старите (цуни-гуни) или не???Ангелче Да не вземат да спрат фондовете, че държавата ще фалира като едното нищо.Намусен
2
2
Пешо от Виница (преди 3 месеца)
Рейтинг: 31290 | Одобрение: 13505
"Това е сделка, пред която „Капалъ Чарши“ изглежда като храм на почтеността."-Е, сега ли го разбрахте? Там ,където играят властта, парите и задкулисното влияние се играе по този начин!!!! "Бедни ми Хораций"Усмивка
35
17
n eXu s (преди 3 месеца)
Рейтинг: 189061 | Одобрение: 34811
САМО ГЕРБ!!! САМО ГЕРБ!!! САМО ГЕРБ!!! САМО ГЕРБ!!! САМО ГЕРБ!!! 
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама