ГЕРБ се огънаха пред недоволството за техническите паспорти на сградите, отлагат ги с още две години

15.03.2021 / 11:58 8

кадри: Фейсбук/Бойко Борисов, "Петел"

Управляващите предлагат срокът за изготвяне на технически паспорти на сградите, в които са имотите им, да се удължи с още две години. Това съобщи в страницата си във Фейсбук зам.-министърът на благоустройството и регионалното развитие Николай Нанков.

„Пандемия не е точното време, в което да добавяме още една грижа към всекидневието на българите“, коментира той. Нанков казва също, че като предизборен ангажимент ГЕРБ е записала в програмата си, че ще осигури бюджетни средства за подпомагане на процеса на паспортизация. „Ще се създаде специален фонд. Обмисляме и въвеждане на етапност в новите срокове за различните строежи в зависимост от големината и спецификата им и предпоставката да създадат опасност за живещите в тях“, пише Нанков.

Изискването за технически паспорти на сградния фонд е от 2006 г. и сроковете са били удължавани четири пъти, припомня той. Според Нанков обаче качеството на техническите експертизи за изготвянето на паспорта е много важно, затова те не трябва да се изработват под натиска на изтичащия срок.

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Мракобес (преди 1 месец)
Рейтинг: 18753 | Одобрение: 3648
Значи - правилното е да се направи график за сградите и да се сложи бележка на блоковете и така да ги извъртят, а не по едно и също време да се струпат всички. Сега да направят графика , който да се изпълнява след 1 година и така всеки блок ще знае кога е. Плюс да има ясни правила какво и как се иска. И да се прецени колко време трябва на един блок за направа на Паспорт.
МУТРИ ВЪН!
3
0
kris (преди 1 месец)
Рейтинг: 198782 | Одобрение: 15732
Ленин говори на събраните революционни матроси: - Другари, революцията се отлага! Феликс Едмундович отиде за риба! - Не можем ли да минем без него? - Без него можем, но без "Аврора" - не!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
0
nimfa1925 (преди 1 месец)
Рейтинг: 13908 | Одобрение: 3228
Как така ще отлагаш БЕ? Нали до вчера казваше че ЕС иска паспортизацията до края на 2022г! Ти нали играеш по СВИРКАТА на ЕС, как така ще отлагаш? Сега как ще се червиш пред Фон дер Лайен?
4444444
9
3
уйчо (преди 1 месец)
Рейтинг: 35438 | Одобрение: -2922
Не ще ги отложите, а ще ги отмените. И от Максуда ако вземете един, тогава ще карате другите. Ай сиктир!
9
0
12321 (преди 1 месец)
Рейтинг: 18550 | Одобрение: 5280
Че от 2009 досега що не подпомогнахте хората за паспортите? Мамка ви крадци мръсни. Колко пари се дадоха за саниране? Ама там много лесно се краде...
9
0
някой (преди 1 месец)
Рейтинг: 27457 | Одобрение: 6387
Голям смях, тази тиква е толкова предвидима, и какво ли не ще направи за да остане още във властта, та да граби с пълни шепи още и още от народа. Нямам думи от глупостта, посредствеността, но най-вече от жаждата за кражби и после замитането им. Боже пазиБългария от такива.
8
1
айки (преди 1 месец)
Рейтинг: 24196 | Одобрение: 7681
  аааа бе още ще клекнете.....ама няма да сте на власт.......

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама