Георги Харизанов: ГЕРБ се намира в най-ниската си точка в момента

20.04.2019 / 20:59 12

ГЕРБ се намира в най-ниската си точка към момента. Това каза за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ политическият анализатор Георги Харизанов. Той отбеляза, че скандалът с апартаментите е нанесъл огромна щета върху партията. Целта на коалициите на ГЕРБ с по-малки формации е да разбие мита, че дясното обединение ще се състои около ДСБ, обясни Харизанов. Странен е призивът на Борисов за обединение срещу „пълзящата диктатура“, коментира политическият анализатор.

„От политологическа гледна точка твърдението на човек, който управлява, че опозицията се опитва да налага „пълзяща диктатура“, не е издържано. Това, което има предвид премиерът е, че както левицата, така и президентът Румен Радев по странен, непубличен, тих, завоалиран и подмолен начин се опитват да се доберат до властта. Има опити за дестабилизиране на управлението и създаване на служебно правителство, използва се и периодът на несигурност. Наблюдава се опит при предсрочни парламентарни избори, какъвто е мокрият сън на БСП, да се стигне до блокаж на политическата система и невъзможност да бъде създадено управление, в което социалистическата партия не участва“, посочи Георги Харизанов. 

Той каза още, че се очаква тежка кампания за евроизборите, съпроводена със сблъсъци на вътрешнополитическия фронт. Обществото разглежда тези избори като мерене на силите на вътрешнополитическия терен, обясни той, като уточни, че по време на предизборните дебати няма да бъдат засегнати големи европейски теми. 

По думите му избирателната активност също няма да бъде висока. Единственият въпрос на европейските избори ще бъде коя от двете големи политически сили – ГЕРБ или БСП, ще успее да активизира ядрото и периферията си и кой ще вземе с глас повече, добави политическият анализатор. 

Листата на БСП за евроизборите ожесточи политическите страсти, каза още Харизанов. По думите му преди това се е наблюдавала нагласа за кампания с предизвестени кандидати, която щяла да приспи избирателната активност. 

“Така сформираната листа на социалистическата партия обаче показва, че това няма да се случи. В нея попаднаха кандидати, които не трябваше да са там. Такива са Сергей Станишев и вторият, и третият в листата – Петър Витанов и Зорница Пенкова. Това ще ожесточи битката в редиците на самата социалистическа партия и ще направи предизборната кампания много по-интензивна. Всеки от кандидатите ще се опита да е по-остър към конкурента, да направи по-голямо впечатление и градусът значително ще се повиши”, обясни Георги Харизанов. 

Той каза още, че кандидатите за евродепутати на ГЕРБ познават най-добре начините, по които функционира Европейския съюз (ЕС). Според него това не е печеливш избор. Най-успешна ще бъде най-атрактивната листа, която говори с най-голям политически и емоционален заряд, обясни той, като уточни, че листата на БСП ще наложи сериозни пренастройки в посланията на ГЕРБ. 

Очертаващото се попадане на кандидати от трите най-големи партии показва, че България няма да допринесе за нарастване на радикалните крила в ЕП, които са най-шумни, но не предлагат нищо, добави политическият анализатор.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
2
Дедовия (преди 5 години)
Рейтинг: 78 | Одобрение: 8
Нееее, Гоше, най-ниската точка тепърва предстои, тя е мнооого по-долу, почти до G-точката на Борисофф. И ти се шашна като него, щото не можеш да разбереш още към кого тряа да си извъртиш задника. Не е лесна тя.
18
4
Цвъсансьорът (преди 5 години)
Рейтинг: 1557 | Одобрение: 847
Харизанов обръща палачинката. Довчера ближеше задника на Борисов, заедно с Коритаров и Антония Тодорова. Финалът на всички мафии е един и същ. Когато парите за крадене започнат да привършват мафиотите се гризат един друг и се изтребват взаимно. Герберастката мафия не прави изключение. 
20
5
B асансьора съм (преди 5 години)
Рейтинг: 654 | Одобрение: 324
Грабят Европа, Разграбват България. ГЕРБ !!!
21
4
Cтамат (преди 5 години)
Рейтинг: 9972 | Одобрение: 3157
Хората гласуваха за ГЕРБ за да не крадат, а те се оказаха най-големите крадци, които някога са управлявали България. Кражби, и след кражбите, пак кражби. Всеки ден, без прекъсване, неуморно и дружно.
16
4
някой (преди 5 години)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
Нексусчооо, губиш се "друже", преди няколко дни май го защитаваше този. Наистина ставаш за смях вече, пожали се малко, излагаш се, е, то е отдавна, но сега и късопаметие.
18
3
Наблюдател (преди 5 години)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
Не позна n eXu s .  Герберистче е. Заместник-председател на Института за дясна политика, а също така пое и управлението на телевизия ,, Европа" (един от рупорите на ГЕРБ).. Част от политическите предавания се водят от него, Коритаров, Антон Тодоров и т.н. Малък , но сплотен колектив. Ухилен
17
4
B асансьора съм (преди 5 години)
Рейтинг: 654 | Одобрение: 324
Ей сега във frognews.bg публикуваха статия за голяма имотна далавера на Каракачанов. Това са видимите резултати на крадците от герб.
16
4
морето (преди 5 години)
Рейтинг: 2071 | Одобрение: 311
Друг освен теб на хранилка няма!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама