Георги Милков спаси от боклука списание с интервю на Бенатова с Борисов за СИК, Пашата и Васил Илиев

27.08.2020 / 15:18 3

Булфото

Журналистът Георги Милков от "24 часа" отново върна лентата с години назад, за да опита да обясни настоящето.

След като миналата седмица разказа как е отишъл за интервю с Румен Николов Пашата, а там го посрещнал Борисов, сега Милков извади списание "Егоист" отпреди 15 години, в което има прелюбопитно интервю на Бенатова с Борисов.

Ето какво пише Милков: 

Спасих тези списания от боклука. Буквално. Сред тях е и култовият брой на "Егоист" отпреди 15 г. с Бойко Борисов на корицата. Вътре има много стройно интервю на Miroluba Benatova с тогавашния главен секретар на МВР, озаглавено: "Генералът. Оцеляват само приспособимите". Естествено, навремето съм го чел с интерес, но днес препрочетох казаното от Борисов тогава с трижди по-голям интерес. И се замислих колко калпава е човешката памет всъщност. Минали са едва 15 години, а всичко вече сякаш е отишло на боклука на историята. Буквално и преносно.

П.П. ето част от текста:
Миролюба Бенатова: Вие бяхте в периферната част на бившата СИК, имахте бизнес с един от основните съдружници в СИК и Интергруп...
Бойко Борисов: Много лошо звучи "в периферията". Доколкото ме познавате, аз мога да бъда само в центъра. Във фирмите хората влизат като физически лица и свързаност между тях има само в рамките на фирмата, в която участват. Фирмата, която направихме с Румен Николов (Пашата) като председател на федерацията по карате, Алексей Петров като председател на треньорския съвет на федерацията, а аз като председател на съдийския съвет, беше, за да финансира федерацията. Скарахме се и не е минал един лев. Това може да го провери всеки.
Миролюба Бенатова: Не може да се отрече, че познавате много голяма част от покойниците...
Бойко Борисов: Познавам всички, които са били спортисти, и всички, които впоследствие са се явили като криминален контингент, вече 4-5 години работим по тях. А Румен Николов е човек, когото аз и в момента уважавам. Това, че той е някъде и прави нещо... 5-а година не съм го чувал и не съм го виждал. За годините, в които бяхме заедно в каратето, имам изключително добри спомени от него като приятел, колега, спортист и барета в МВР.
Миролюба Бенатова: А Поли Пантев?
Бойко Борисов: Не го познавам, той не е бил спортист.
Миролюба Бенатова: Джудист
Бойко Борисов: Джудото не беше силно развито в България. Не бяха имена. Борците бяха големите имена, сред боксьорите имаше няколко и сред каратистите. Димата Руснака също много малко го познавам, защото не е бил в спорта. След побоя в "Дескрим" избягаха, нямаше ги години наред. Карамански го познавах като гребец...
Миролюба Бенатова: Младен Михалев...
Бойко Борисов: Младен Михалев - много добър борец, а и той се отличаваше с интелект, неслучайно сега е във финансовия бизнес. От борците най-добър приятел ми беше Рангел Геровски - вицеолимпийски шампион. С него завършихме заедно.
Миролюба Бенатова: Васил Илиев?
Бойко Борисов: Васко Илиев може би най-добре го познавах. Той беше от най-дисциплинираните. Ако не ме лъже паметта, беше нещо като комсомолски секретар на групата. Ангел Бончев от "Литекс" - също. Много сърцати момчета бяха тогава. Имаше ред и дисциплина.
Миролюба Бенатова: Златомир Иванов - Баретата?
Бойко Борисов: Много добра барета. Като барета нямаше равен. Но сега имам коренно различно мнение за него.
Миролюба Бенатова: Имаха ли интелектуален потенциал тези момчета?
Бойко Борисов: Самият факт, че така се развиха и имат толкова бял бизнес и оперират с десетки милиони... Искам да подчертая, че някои от тях успяха да се отърсят от хората около тях, които вършеха престъпления.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
0
милен (преди 3 години)
Рейтинг: 29676 | Одобрение: 3646
 Таз полукнижна и хабна Тиква от Банкя, когато беше "главен секретар на мвр", взема 500000 долара подкуп от Сретен Йосич, за да го пусне да продава дрога в Родината ни и да трови младежите, че и по възрастните, след като имаше наркопласьори, които усилено зарибяваха с наркотици българите.
9
0
Пешо от Виница (преди 3 години)
Рейтинг: 95530 | Одобрение: 30785
Регрес на едно същество. Купена длъжност от СИК за да ги защитава. И той ги защитава и до днес! Връзките му със сенчестия бизнес го издигнаха , а същите ще го и свалят! Мутренската философия,която изповядва е същата отпреди ,та чак и досега! Мутрата си остана мутра....Гняв

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама