Има ли смисъл? Всеки ден вали, но булевардите във Варна все пак се мият и с маркуч

05.05.2020 / 11:51 11

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Има ли смисъл улиците във Варна да се мият със струя вода от цистерна, при положение, че всеки ден над града се изливат свежи пролетни дъждове? Този въпрос със сигурност са си задали мнозина, които са видели днес пръскането с маркуч по бул. „Сливница“.

В момент, в който всички в града говорят за загуби, може би общината трябва да бъде по-гъвкава по отношение на разходите си за дейности, от които няма особен смисъл. Един от буферите в местния бюджет са заделените за зимна поддръжка 1,2 млн. лева, които би трябвало да са спестени, защото тази в година във Варна нямаше сняг. Ако поне в този период на всекидневни валежи се спести и миенето на улиците, може би това ще облекчи поне малко бюджета на общината.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Mitko (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2833 | Одобрение: 578
Да се мият улиците по време на дъжд е по-ефективно. При измиването на улиците работи същият принцип, както при прането: предварителното накисване, позволява на домакините да се справят и с най-силните замърсявания. Измиването на улиците по време на дъжд е много по-икономично, от колкото в слънчево и сухо време. За да се измие мръсотията, трябва преди това да се накисне. В дъждовно време, мръсотията, попаднала в асфалта се разкисва и по-лесно се измива. Така спестяваме вода. Колите от чистотата трябва единствено да пуснат силна струя и да отмият мръсотията. Така улиците по-бързо се изчистват. Дъждът само покрива праха, а машината го измива и премахва от улиците. В дъждовно време, на пътя попада и пръст от колелата на автомобилите, които са били паркирана на тревните площи. Тази кал от колите тече към тротоарите и пътечките в тревните площи, разположени по-високо от бордюрите. Става така, че ако не бъдат измити веднага тези кални потоци ще изсъхнат и ще се превърнат в прах. След това е трудно да се изчистят, тъй като прахът влиза в асфалтовото покритие и го разрушава. Когато в града вали, мръсотията се надига, пътищата стават хлъзгави. Ако не се измие от водните струи се получава една мръсна бъркотия.
0
2
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 35362 | Одобрение: -2908
Затова се пише конкретно, примерно:до Супермен, ти си мисирка. Тук сме двама с по особено мнение.
2
0
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 68489 | Одобрение: 23899
Интересно ми стана? Уж писах, намеквайки за друг писач,пък ти се обади....Да не би да пишеш от два профила ,че тук имаше един с чалма и той така-от три -четири профила! А за схемите на общината  по отношение на поливането, защо не се споменава? Аз сам съм ги гледал как имитират измиването на улиците на града! Ей,това ми прави впечатление, а не колко им заплащат!;)
1
2
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 35362 | Одобрение: -2908
Пешо, по време на соца имаше същия случай и съвестен гражданин беше написал дописка до вестник Народно дело, как можело да се разхищава водата, не знам си кво. И му отговориха официално: Така се мие най-добре. И да, добре ми плащат, не мога да се оплача.
3
0
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 68489 | Одобрение: 23899
Гледам, платените мисирки на властта се показаха. Дерзайте мисирки! Скоро и на вас ще ви се спре кранчето....Или и вас ще ви назначат за старши поливачи на улици по време на дъжд?Ухилен
3
3
:) (преди 1 годинa)
Рейтинг: 21727 | Одобрение: 6877
Интересно ми е тези, които задават този въпрос, аз да ви питам - вие къпете ли се, ако ви навали дъжд на вън или просто ви е все тая и продължавате. До следващата неделя, когато е ден за къпане?!
3
2
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 68489 | Одобрение: 23899
Алоуууууууууууууууууууу, Варна! Бе много сте тъпи ,бре! И що тъй? Нъл ако не покажем/ имитираме/ дейност,то не моем да откраднем ,бре?! Ей, за туй мием с маркуча. Вали,трещи,ний мием ,щото краднем  от тез пари!!! Ся,стана ли ви ясно ,що мием с маркуча? Затуй!!!:errm:
1
2
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 62905 | Одобрение: 16290
ДА ИМА. Вярна стана една голяма строителна площадка. от 3-4 години не мога да си отварям прозорзите в кухнята през лятото. пред блока има 4 строежа. това е кал мизерия и мазилка която ние дишаме по цял ден. че се краде от миенето на улиците е ясно на всички. но все пак мисля че заслужаване да живеем в чист и хубав град не това в което ни превърна герб.
1
0
хехе (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2872 | Одобрение: 1482
нали знаете на кого е почистващата фирма във Варна? ;) някои хора са си поставили за цел да спечелят от извънредното положение... или извънредното положение е въведено, за да спечелят от него... едно от двете е, със сигурност!
2
2
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 35362 | Одобрение: -2908
Най-добре се мие, като е разкашкана мръсотията. На сухо работа не се върши и заминава много повече вода. Мислете малко, преди да пишете.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама