Изхвърлиха игли пълни с кръв до детска градина "Звездичка" във Варна. Полиция отцепи района

14.01.2021 / 12:43 4

снимки: Петя Ефтимова/„ВИДЯНО И ЧУТО ВЪВ ВАРНА“

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Варна ще търси кой е изхвърлил игли и ампули пълни с кръв на ул. „Братя Георгиевич” в морския град. Сигналът за разсипания биологичен отпадък е бил подаден от граждани вчера на „зеления телефон“ на местната РИОСВ.

Снимки от мястото на замърсяването се появиха в групата „ВИДЯНО И ЧУТО ВЪВ ВАРНА“ във Фейсбук. Тяхната авторка Петя Ефтимова коментира, че до мястото има медицински център, а в непосредствена близост – детска градина.

„При извършената на терен проверка се установи замърсяване на площ от около 1 кв.м с битови и биологични отпадъци, включващи епруветки със залепени етикети с имена, пипети, маски за еднократна употреба и стъклени вакутейнери пълни с кръв“, съобщиха от РИОСВ-Варна.

Инспекцията е издала предписание на кмета на община Варна за незабавно почистване на допуснатото замърсяване и предаване на отпадъците на лице притежаващо съответният документ съгласно Закона за управление на отпадъците. Според свидетели, мястото почти веднага след това е било оградено от полиция.

РИОСВ-Варна ще сезира РЗИ-Варна за определяне произхода на биологичният отпадък и Районна прокуратура за установяване на извършителя и предприемане на всички необходими мерки съгласно екологичното законодателство.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Мракобес (преди 4 дни)
Рейтинг: 13261 | Одобрение: 2561
Пълна профанщина и безотговорност. Ама така е като гледат какви ги вършат в държавата и общината управляващите и всеки вече го е зае-бал.
4
1
Наблюдател (преди 4 дни)
Рейтинг: 19986 | Одобрение: 296
-"...като си изхвърлят боклука на нерегламентирани места." LM   ----- Има една стара приказка колега : -" Когато котката спи, мишките танцуват (хоро играят)."8-)  Пита се : Кой е котката и какво ще направи като се събуди?:unsure: 
2
0
ас (преди 4 дни)
Рейтинг: 54832 | Одобрение: 15047
това да не се окажат опдаци от пср тестове.
4
3
LM (преди 4 дни)
Рейтинг: 2759 | Одобрение: -1621
Тая лаборатория толкова лесно могат да я хванат, но само ако искат. За половин ден работа е, да се намери отговорника за това. Поаро да се захваща за работа, и до края на деня да има резултати от разследването, както и солидни глоби, че тия лаборатории, покрай пандемията направиха бая кинти, но гледат да икономисат някой лев, като си изхвърлят боклука на нерегламентирани места. Типично по български.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама