Карастоянова: Здравен сертификат да се иска и при влизане в супера, както в ресторанта

24.09.2021 / 09:10 13

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

кадър Нова тв

Здравният министър прилага двоен стандарт спрямо бизнеса. Не може само туризма да е потърпевш от ограничителните мерки. Всички останали бизнеси работят нормално и на пълни обороти. Щом за да влезеш в заведение се изисква тест, сертификат или ваксина, защо същите изисквания не се прилагат и към останалите обществени обекти - магазини, телекоми и т.н. 

Това коментира в ефира на Нова тв Поли Карастоянова от Национален борд по туризъм.

Не виждам никаква разлика по отношение опасността за здравето между това да влезеш в ресторант да вечеряш и да влезеш в магазин, за да си купиш кисело мляко и хляб, посочи тя. 

Дискриминационно е само туристическия сектор да бъде в полето на рестрикциите, допълни тя. 

Затова ние предложихме на премиера и на кабинета тези 60 млн. лв. допълнителни от актуализацията на бюджета за туризма да бъдат използвани за стимули за ваксинация. Защото по този начин секторът дава ясен знак към обществото на подкрепа и съпричасност и няма нужда от тези почти мизерни средства, които ще стигнат до фирмите, а има нужда всички заедно да покажем, че сме готови дза нещо по-голямо, посочи тя. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
6
ПраБългарин (преди 2 години)
Рейтинг: 62346 | Одобрение: -28354
Бавен, не се прави на умен, ваксината повече помага от колкото да вреди. След няколко седмици, като се задръстят болниците, ти ще си седиш у вас и ще пишеш тъпи и скучни коментари, а пред болниците ще умират здрави и болни ;) някой от мъка, други от ковид, трети от други болести...
5
4
някой (преди 2 години)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
"Пра ..." малоумнико, за теб и за тази тъпа женица предлагам да са по няколко ваксини, пък знае ли човек, може и да ви дойде поне малко акълец. Макар простотита да ви е толкова очевидна и бликаща, че се съмнявам да има лек срещу нея. Много е "трудно" да направиш такава разлика, между заведение за обществено хранене (ресторант, например) и магазини, каквито и да са те. Както "ас" отбеляза, престоят в едните е в пъти по-малък от другите, а написаното от "Крис" затвърждава глупостта на тази, като се обвързва необходимостта от едното (магазина)  и по-често неналожителността в случая от другото (ресторанта).  
6
0
MrBean (преди 2 години)
Рейтинг: 140528 | Одобрение: -1932
Колеги,първо прочетете на кого е представител тази проститутка.После ще ви стане ясно.Помагам,на всички накльопали се от масовата приватизация,забележете не от касовата...И предложенията и са тотална глупост!
9
1
Мракобес (преди 2 години)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
Най-елемнтарната разлика - в магазина си с маска, в ресторанта - не! От къде се пръкват такива идиоти бе! Майко мила! Все по-заблудени и елементарни хора излизат и са с власт! 
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
9
0
Нане (преди 2 години)
Рейтинг: 30295 | Одобрение: 5350
Какво значи здравен сертификат акое игла то затовапишат така това не е ваксина. Тая проста патка на сталин или хитлер ли се прави веднага дело съд.
13
1
kris (преди 2 години)
Рейтинг: 351178 | Одобрение: 57438
Тази пловдивска патка от "Патриотичен Фронт" не вижда основната разлика между ресторантите и магазините.....Много българи не влизат в ресторант, но всички имат нужда да заредят хладилниците.....Два локдауна съм изкарал в САЩ, но такъв идиотизъм никой не е предлагал....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
21
ПраБългарин (преди 2 години)
Рейтинг: 62346 | Одобрение: -28354
Задължителни ваксини за всички!!!
12
1
Чичкото (преди 2 години)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Мършо Прочети Конституцията Н икой няма право насилствено без моето съгласие да ме заставя да върша неща против волята си От къде се пръквате такива гадни хора
Истината преди всичко
13
3
ас (преди 2 години)
Рейтинг: 153983 | Одобрение: 24253
"Не виждам никаква разлика по отношение опасността за здравето между това да влезеш в ресторант да вечеряш и да влезеш в магазин, за да си купиш кисело мляко и хляб, посочи тя." как да не вижда в ресторант храната е със съмнителен произход а в магазин повечето пъти виждаш какво си копуваш. и в магазин човек влиза пари и заминава а в ресторанта полвин час гледаш менюто и се чудиш какво да си поръчаш. и да не говорим че в магазин не съм виждал клиенти да викат от масите "ти мене оважавш ли ме".
17
2
dodo (преди 2 години)
Рейтинг: 11373 | Одобрение: 2153
Тая нормална ли е , има и хора с противопоказания . Според нея от глад ли да умират хората  заради туристическия бранш щото видите ли те тая година няма да си сменят джипките.
9
10
Кака Слонка (преди 2 години)
Рейтинг: 21779 | Одобрение: 939
РАЗСТРЕЛ ЗА ТАЗИ ГАРВАТСКА КАНАДСКА ПОДЛОГА РАЗСТРЕЛ.
ВСЕКИ КОЙТО МИ ДИСЛАЙКНЕ КОМЕНТАР МАЙКА МУ ДА УМРЕ ДО 2 ДНИ И ДА АКО ИМА ДЕТЕ ДА ГО ПОГРЕБЕ ДО 3 ДНИ!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама