Костадинов: Брутална цензура! Жената, която спаси момичето в Приморско, е от "Възраждане"

17.08.2022 / 10:18 14

Кадър Нова 

Костадин Костадинов от "Възраждане" обвини Нова телевизия, че са отрязали от предаването си партийната принадлежност на жената, която е оказала първа помощ на момичето, ударено от мълния в Приморско.

Ето какво пише той.

Вчера мълния удари едно момиче в Приморско. Случайно наблизо е председателката на Възраждане в града, Снежанка Йорданова, която оказва спешна помощ и прави сърдечен масаж в продължение на почти половин час. Спасява живота на младата жена, което веднага я прави интересна за журналистите и днес Снежа даде интервю за една от националните телевизии, Нова тв. В момента, в който поиска да каже, че като председател на Възраждане в общината ще постави въпроса за липсата на Бърза помощ в района пред министъра на здравеопазването, журналистката рязко прекъсна интервюто с думите "нека не говорим за политика".

Няма да коментирам бруталната цензура в телевизиите, тя не е от вчера. Искам само един въпрос да задам - ако липсата на линейки, адекватна спешна помощ и прилично здравеопазване не е въпрос на политика, то тогава на какво е? На вяра? На късмет? На съдба? Към кого да поставим въпроса, щом според журналистката не бива да се говори за политика? Към Светия синод? Далай Лама? Или арменския поп?"


Снежана Йорданова, която има хотел в Поморие, е оказала първа помощ на ударената от мълния 18-годишна столичанка Теодора. Момичето пострада вчера следобед до автогарата в града, а в момента е в кома в отделението по реанимация в Бургас.

Видях светкавица, чух гръм и разбрах, че някъде наблизо се разреди тази мълния. След което, в следващия момент излязох пред входа на хотела и видях, че има инцидент. Чух, че млад мъж вика, момче, което търси помощ и реших, че съм наблизо и мога да отида да видя какво се е случило. Когато дойдох, в първия момент зад колата, видях, че този млад човек е в шок, викаше за помощ и може ли някой да му помогне. Викаше, моля ви се, обадете се на телефон 112. Абсолютно не беше в състояние да направи каквото и да било, защото беше страшно стресиран, притеснен и шокиран. Молеше приятелката си да се събуди, и в следващия момент, идвайки зад колата, тоест вече пред нея, видях, че там лежи младо момиче, което е в безпомощно състояние. Той молеше да се събуди, мислеше, че е мъртва, напипах пулса й, пробвах дали има някакво минимално дишане и веднага реших че трябва да й дам първа помощ, като й направя сърдечен масаж, разказа пред Нова Тв Снежана.

Накарах го да започне да ми помага, като я обдишва. Обясних му, че аз ще броя на глас високо, докато правя сърдечния масаж, а той ще я обдишва. През това време известно количество храна се връщаше от хранопровода, трябваше да я почистваме да я обръщаме и в този момент усетих как тя просто пое въздух и се нормализира в някаква степен дишането й. През цялото време ние сме правили сърдечен масаж и обдишване до момента, в който дойде линейката, а линейката се забави доста. Тя дойде след 20 минути от Царево, след като туристка е подала сигнал, допълни Снежана Йорданова.

Самата тя не е медицинско лице, но има подобни познания от занятията в училище. Преди време Снежана е спасила по същия начин със сърдечен масаж и баща си, който е получил инфаркт. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 138902 | Одобрение: 6152
Жената е помогнала в трагичен момент , няма значение от коя партия е. Копейкин е долен жалък индивид да квичи и за това.
Всеки да си получи заслуженото !
8
6
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Ко? Не!  Какви дивиденти, какви 5 лева? Ти въобще гледа ли интервюто и знаеш ли какво се случи, или плямпаш по инерция? За никакво изтъкване не става въпрос и за никакви дивиденти. Нито от страна на тоя опосум, нито от страна на жената спасила/помогнала на момичето. Вчера двете национални кенефни телевизии се bTV и Нова се натискат една през друга да й вземат интервю, да си вдигнат рейтинга. Към онзи момент все още не се знаеше, че по случайност тая жена се е оказала председателят на Възраждане. И никой от Възраждане не изтъква това нещо, не се тупат в гърдите, че техен член е спасил момичето - тишина. Можеха още вчера да го обявят ако са искали. Сутринта жената приема поканата за интервю в "Здравей България". Дава интервю, всичко е нормално, върви си интервюто 5, 6, 7 минути, след което жената преминава на проблема, че в сезона там има около 60 хил. човека, а няма линейки. Половин час прави сърдечен масаж на момичето и й оказва първа помощ, а линейка още няма. В момента в който каза, че като лице председател на политическа партия /Възраждане/ ще постави този въпрос-проблем в Общината за липсата на линейки - отнемат й думата и режат интервюто. Що за свинщина? Не е цензура ли?! Дивиденти ли? Ще ти кажа кое са дивиденти! Дивиденти са когато депутат от Б$П е сменил спуканата гума на автомобила на някаква жена, а вечерта тая сензационна новина е новините на националните телевизии. Дивиденти са когато преди два месеца Киро "се притекъл на помощ" на някакво дете, а вечерта тая сензационна новина е в новините на националните телевизии. Дивиденти са когато общинска съветничка от ДБ свалила котенце от дърво, а вечерта тая сензационна новина е в новините на националните телевизии. Ето това са дивиденти. Смешни и жалки дивиденти с любезното съдействие на надупените медии и мисирки. А случаят с тая жена - се нарича цензура и свинщина, не дивиденти. Живи и здрави. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
3
0
Ко? Не! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14730 | Одобрение: -1465
На всички ни е ясно, че сме в предизборна обстановка и всичко е политика. Всеки гледа от всяка една простотия (не говоря за конкретния случай) да направи дивидент за партията си. Работата е точно, като с веганите. Който за каквото да говори без значение от тема и повод, като има там един веган и той всячески гледа да се изтъкне, че е такъв. Изключено е да не го спомене.
8
6
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Ко? Не! 🙂 Тук не става въпрос за изтъкване "Здравете! Аз спасих човек и съм от еди коя си партия". А за това, че като председател на Възраждане в общината ще постави въпроса за липсата на Бърза помощ в района пред министъра на здравеопазването. И мисирка рязко прекъсна интервюто с думите "нека не говорим за политика". 🙂 Какво като е от Възраждане?! Ами не, баш политика си е липсата на линейки. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
4
0
Ко? Не! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14730 | Одобрение: -1465
Така от тук нататък всеки, който направи нещо добро и примерно помогне на някоя баба да пресече на пешеходната пътека да заявява: Аз помогнах на бабата, защото съм от Възраждане, от Левски съм, от Манчестър Юнайтед съм, фен съм на Роджър Федерер и съм фен във Формула 1 на отбора на Ред Бул. Ако бях път фен на отбора на Макларън нямаше да помогна на бабата. Като цяло и преди съм казвал и пак ще кажа, че не е тъп Копейкин а са тъпи всички който се връзват на такива евтини шарлатански тъпотии.
6
7
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Ами прав си е. 😉 Цензура! Не че в такава ситуация трябва да се изтъква кой от коя партия е, но нашите васални БГ медии винаги го правят за удобната партия. Върнете лентата назад, така е. А я си представете ако беше от Промяната?!? О ле ле майчице! И по CNN щяха да го раздуват. Не ли? 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
6
0
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 95530 | Одобрение: 30785
И в човещината да търсиш партийност? Боже,тази копейка съвсем е изтрещяла. Поредният луд на свобода!
10
3
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 173958 | Одобрение: 34268
Много е важно, когато помогнеш на някого, да обявиш от коя партия си! Иначе няма да ти се зачете добрината и от Господ!...:devil: Коце! Съвсем си изтрещял, мой...Намусен
9
0
Дедо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 19054 | Одобрение: 6309
Хора, не се мотайте - ТОЯ всеки ден доказва , че е за псхиатрия...
10
0
sn1p3r (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13874 | Одобрение: 2809
Коцка... счупи тъпометъра! Дай да видим сега зад всеки добри и зло дела какви партии се крият. Много слабо от към ПиАр!!
п-и-к е най-ибрикчийската медия. Ако имаше някаква журлаистическа етика, щяха да забранят недоносчето на Недялко.
11
9
село варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 20100 | Одобрение: -185
Ама че помияр, трябва ли от едно благородно дело да се търси политически дивидент.
10
4
:) (преди 1 годинa)
Рейтинг: 36879 | Одобрение: 8184
Абе Дрисльо Руски, кОпейка проста - всеки който направи нещо трябва да му се отбелязва към коя партия ли е. Фашизма в тоя започва все повече да се възража и култа към Вожда! 
13
1
Българ (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5105 | Одобрение: 1205
Тоз боклук всичко политизира мама ти мръсна!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама