Кюрдите отговориха на турската агресия със 130 ракети

10.10.2019 / 16:51 5

Около 130 ракети, изстреляни от Сирия, удариха граничния район на Турция Нусайбин в югоизточната провинция Мардин, съобщава Анадолската агенция. Ракетите са нанесли поражения върху жилищни райони, пише Debati.bg.


Петима души бяха изписани от болница в югоизточна Турция днес, след като бяха леко ранени при трансграничните нападения от терористите на сирийските кюрди и ПКК в Сирия. Областната управа на Нусабин обяви в сряда, че затваря училищата в областта за два дни.

Междувременно турската операция „Мирна пролет“, стартирана в сряда на изток от река Ефрат в северната част на Сирия, продължава в региона, съобщава агенцията.

Турция заяви, че терористичната групировка ПКК и нейното сирийско разширение представляват най-голямата заплаха за бъдещето на Сирия, застрашавайки териториалната цялост и единната структура на страната. Анкара подчерта също, че подкрепата на терористите под предлог борба с „Ислямска държава“ е неприемлива.

Турция има 911-километрова граница със Сирия и тя отдавна отбелязва заплахата от терористите източно от река Ефрат и образуването на „терористичен коридор“ там. Анкара планира да презасели два милиона сирийци на 30-километрова безопасна зона в Сирия, простираща се от река Ефрат до иракската граница, включително Манбидж. Присъствието на „терористични“ групировки като ПКК обаче рискуват нейното установяване.

Турция освободи територия от 4 000 квадратни километра в Сирия от терористи в две отделни трансгранични операции. По време на операция „Ефратски щит“ турските сили неутрализираха 360 терористи от „Ислямска държава“.

От своя страна Турция пострада силно от нападения на „Ислямска държава“ вътре в страната. Повече от 300 в души в Турция са убити при нападения срещу цивилни, зад които стои „Ислямска държава“, в самоубийствени атентати и въоръжени нападения през последните години.

В своя над 30-годишен терор срещу Турция, ПКК – посочена като терористична организация от Турция, САЩ и ЕС – е причинила смъртта на около 40 000 души, включително жени, деца и бебета."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
45
18
Наблюдател (преди 8 месеца)
Рейтинг: 15560 | Одобрение: -460
-".. после да не ревете че бойко не ви защитавал  " - robotron2000      ---- Какъв Бойко, какви 5 лв бре колега, ни в клин - ни в ръкав го споменаваш?????Ангелче  Тук си говорим за войната между кюрдите и Турция!!!:unsure::'(
8
7
robotron2000 (преди 8 месеца)
Рейтинг: 28510 | Одобрение: 5650
7 годишно кюрдчета с хаджистски колани, викат им булката на Аллах, отиват и се взривяват...  Турция не знае какъв хуй си навира в гъза!  и колко атентата ще станат у Турция... :wassat: ако сте там, по добре се махайте навреме, после да не ревете че бойко не ви защитавал
52
19
Наблюдател (преди 8 месеца)
Рейтинг: 15560 | Одобрение: -460
То малките камъчета (кюрдите) обръщат колата (Турция).:'( 
20
7
Пешо от Виница (преди 8 месеца)
Рейтинг: 48144 | Одобрение: 18744
И кой страда и ще продължава да страда заради болните политически амбиции? Народът! Ама него никой не го пита, а само е използван за матреал във войните....:errm:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама